Over

Mijn naam is Dalí, ik ben 25 jaar en dol op koken, reizen en yoga. Vanaf jongs af aan heb ik het altijd al heerlijk gevonden om in de keuken te staan. Mijn moeder is dol op kokkerellen en via haar ontstond ook mijn passie voor koken. Maar niet alleen koken, ook voeding vond ik enorm interessant. Toen ik eenmaal student was kwam ik er achter wat ongezonde voeding met je lichaam kan doen. Ik at het liefst elke dag pannenkoeken als ontbijt, had echt geen idee wat koolhydraten, vetten en eiwitten waren en ging natuurlijk veel op stap. Dit hield ik ongeveer een halfjaar vol, maar mijn ongezonde eetpatroon zorgde er voor dat ik niet lekker in mijn vel kwam te zitten. Daar wilde ik maar al te graag wat aan veranderen en zo begon ik met mijn Zonderzooi lifestyle transformation.

Dankzij een hele stapel boeken, zoals De Voedselzandloper van Kris Verburgh en Eet Jezelf Mooi, Slank en Gelukkig van Amber Albarda, besefte ik me dat natuurlijke voeding veel goeds kan doen voor je lichaam. Ik veranderde mijn ontbijt van pannenkoeken naar havermoutpap en was gelijk verkocht. Door natuurlijker te eten besefte ik dat ik minder honger had, meer energie kreeg en ook wat kilo’s kwijt raakte. Al snel kwam ik beter in mijn vel te zitten en at ik het liefst alles zo onbewerkt mogelijk. Natuurlijk genoot ik af en toe nog wel eens van een cheat meal, maar ik merkte ook dat ik er minder behoefte aan had.

Niet lang daarna maakte ik een studie switch en rondde ik na een paar jaar de opleiding Wellness & Lifestyle af. In die tijd startte ik ook met mijn blog Zonderzooi, omdat ik mijn passie voor gezonde voeding graag met anderen wilde delen. Daarna behaalde ik mijn diploma als gewichtsconsulente en besloot ik voor mezelf te beginnen. Met Zonderzooi Foodcoaching wil ik mijn cliënten leren dat je een gezond gewicht kunt bereiken door minder ‘zooi’ te eten.

Bovendien vind ik het belangrijk dat de mensen die ik coach lekker kunnen genieten van eten, net zoals ik. Werken als foodcoach is ontzettend dankbaar werk en ik vind het fantastisch om te zien dat iemand van een eetpatroon met veel chips, snoep en frisdrank ineens zo gewend kan raken aan een gezond eetpatroon. Mijn motto is dan ook: ‘A healthy outside starts from the inside.’ Hopelijk inspireer ik je met mijn recepten om zo min mogelijk zooi te eten en merk je wat gezonde voeding met je lichaam kan doen. Geniet van de recepten en vergeet me niet te volgen via FacebookInstagram en Pinterest.

Liefs,

Dali

11 Reacties

 1. José

  Mooie site maar waarom alleen Engelstalig? Ik vind het fijn om op mijn borden ook degenen die geen Engels kennen gezonde recepten te laten zoeken en vinden.

  Antwoord
  • zonderzooi

   Hi Jose! Vanaf oktober kom ik ook met een Nederlandse site. Momenteel alleen Engelstalig omdat ik zo meer mensen ook internationaal bereik.

   Antwoord
 2. José

  Hi Dali. Ik heb zeker begrip voor het grotere bereik wat je hebt met je Engelstalige site. Fijn dat je ook werkt aan een Nederlandse site: helemaal top. Ik ben fan…

  Antwoord
  • zonderzooi

   Hi Jose, vanaf vandaag is mijn blog Nederlands! Liefs, Dalí

   Antwoord
 3. Wafa

  Amazing!!!! Your my favorite health Blogger! !
  I truly love your work!!
  X

  Antwoord
 4. Mevrouw Marloes

  Hi Dalí,
  Ik heb pas net je blog ontdekt, maar ik ben nu al fan! Vooral al die heerlijke recepten zijn een fijne ontdekking. Na al tien jaar vegetariër te zijn, is mijn inspiratie voor nieuwe maaltijden af en toe helemaal op. Nu kan ik weer andere gerechten uitproberen!
  Liefs x

  Antwoord
  • zonderzooi

   Wat een lief berichtje Marloes, dankjewel! Ik eet pas een jaartje vegetarisch dus dan blijft het leuk om lekker te experimenteren. Ben blij dat ik je mag inspireren met al mijn recepten! Liefs, Dalí

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.