BOROUGH MARKET

Borough Market is een markt waar ik veel goede verhalen over gehoord had. Tijd dus om eens even een kijkje te nemen! Borough market is een van de grootste en oudste food markets van Londen. De sfeer is erg cool en je kunt veel dingen proeven. De markt heeft ongeveer zeventig verschillende kramen en hier kun je dus gerust een middagje doorbrengen. Ze hebben het allemaal: falafel, truffelolie, gezonde raw repen, verse sappen, donuts en carrot cakes. Uit verschillende culturen zijn dingen te proeven, zoals Arabisch, Spaans of Indiaas. Ga hier dus met een lege maag naartoe en haal bij elk kraampje wat lekkers. Proef vast wat van de sfeer van deze leuke markt met deze foto’s.

SONY DSC

Er zijn veel kramen waar vers fruit en groenten wordt aangeboden. Ook hebben ze hier veel tropische fruitsoorten, zoals dragonfruit en rambutan uit Azië. Haal hier wat verse frambozen als snack of wat groenten voor je avondmaal. Er is ook een kraampje wat heerlijk versgebakken brood verkoopt. Door de geur alleen al wil je wel alles proeven. Haal hier wat vers brood en een heerlijke dip bij een ander kraampje, zo kun je er ook thuis nog lekker van genieten.

Ik probeerde bovenstaande gezonde granola mix met kokos en het smaakte echt heerlijk. Je betaalt wel ontzettend veel voor een zakje granola, maar ja it’s London baby. Ook vind je op Borough Market veel lekkere gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus, baba ganoush, falafel en tabouleh.

Als je even een verfrissend drankje nodig hebt ben je hier aan het goede adres. Zo zijn er verschillende juice bars waar je zelf je favo sapje kunt samenstellen. Ik bestelde hier een juice met wortel, appel en gember. Dit dronk ik vaak in Bali en gaat nooit vervelen.

Londen is enorm groot maar gelukkig is Borough Market makkelijk te vinden. Het ligt namelijk dichtbij toeristische trekpleister Londen Bridge. Dus als je wat toeristenfoto’s gemaakt hebt kun je daarna hier lekker genieten van al het eten.