MADRID

Laatst ging ik naar Madrid op bezoek bij een vriendin van me. Ik ben in verschillende Spaanse steden geweest, maar nog nooit in Madrid. Deze stad heeft veel tapas restaurants, pizzeria’s en leuke barretjes waar je een cerveza kunt drinken. Maar gelukkig zijn er ook genoeg healthy eettentjes in Madrid. Ze zijn soms wat lastig om te vinden en daarom heb ik deze lijst voor je gemaakt. Van biologische markten tot juice barretjes en de leukste plekken om te gaan lunchen. Print deze lijst uit als je naar Madrid gaat zodat je zeker weet dat je lekker (én gezond) kunt eten.

Fit Food
Er zijn niet veel juice bars in Madrid, maar als je eenmaal bij Fit Food geweest bent dan hoef je ook niks anders meer. Hier hebben ze enorm veel cold pressed sapjes. Bieten, spinazie, selderij, gember, ze hebben het allemaal. Door de sappen koud te persen blijven alle vitamines en mineralen in optimale conditie. Een flesje sap bevat daardoor al een flinke hoeveelheid groenten en fruit. Ook hadden ze hier zelfgemaakte raw balls met vanille en kokos die ik ook even heb geproefd. Heerlijk!
Calle Serrano 98 – 28006 – Madrid
Calle Augusto Figueroa 28 – 28004 – Madrid

El huerto de lucas
Madrid heeft veel leuke markten en El huerto de Lucas is er één van. Het verschil tussen de anderen en deze is dat alles hier biologisch is. Aan de zijkant van de markt heb je verschillende winkeltjes waar je biologische producten verkopen, zoals quinoa, pindakaas en groenten. Als je eenmaal klaar bent met je boodschappen kun je neerploffen in het midden van de markt. Hier kun je genieten van een gezonde lunch en ben je gezellig omringt door vele verschillende planten. 
Calle San Lucas 13 – 28004 – Madrid

Café Federal
Dit café vond ik op Instagram en toen ik het eenmaal bezocht realiseerde ik me dat het echt de place to be van Madrid is. Het zit altijd bomvol mensen, wat een goed teken is. Nadat ik er een keertje was gaan lunchen kwam ik weer snel terug om het menu uit te proberen. Ze hebben hier quinoa salades, avocado toast met gepocheerde eieren, vegan burgers en heerlijke carrot cakes. Ik bestelde hier een sandwich met biologische kip, gegrilde halloumi, baba ganoush en rucola. Echt enorm lekker. Halloumi was iets wat ik nog nooit geprobeerd had, maar na deze lunch was ik verkocht.
Plaza de las Comendadoras 9 – 28015 – Madrid

Olivia te cuida
In het hart van de wijk Malasaña vind je Oliva te cuida, een klein cafeetje wat niet groter is dan tien vierkante meter. Er staat een grote tafel in het midden waar je samen met anderen kunt ontbijten. Bijna alles wat ze hier serveren is biologisch en met veel liefde gemaakt. Ik had hier een simpel ontbijtje maar ze hebben ook vele soorten salades, mooie taarten en gezonde hapjes.
Calle Santa Teresa 8 – 28004 – Madrid

Tuk tuk
Ben je gek op Aziatisch eten? Dan moet je zeker even naar Tuk Tuk! Een heerlijk restaurant voor mensen die dol zijn op vers en pittig eten. Het menu bevat de beste maaltijden uit Azie zoals Pad Thai, groene curry en Vietnamese Pho. Ik had de mango en komkommer salade hier, zeker een aanrader. Ook de Pad Thai was net zo smakelijk als in Thailand. Oh en heel fijn aan Tuk Tuk: de porties zijn lekker groot. Zorg dus dat je hier met een lege maag naartoe gaat zodat je lekker kunt smullen.
Calle del Barquillo 26 – 28004 – Madrid

Amarino
Helemaal niet gezond, maar ik ben nu eenmaal een enorme ijs-fan. Dus dat is ook de reden waarom dit tentje niet kon missen op deze lijst. Amarino heeft echt het lekkerste ijs wat ik ooit geproefd heb. Je kunt hier verschillende soorten Italiaans ijs kiezen, van pistacho tot frambuesa. Nadat je de smaken gekozen hebt maken ze een mooie roos van je ijsje. Misschien is Amarino dan niet zo gezond, maar het is wel erg goed voor je happiness level.
Calle Mayor 40 – 28013 – Madrid