fbpx ...

Ben je op zoek naar een fijne podcast over Ayurveda, zodat je deze holistische geneeswijze beter kan begrijpen? Ik heb mijn favoriete podcast afleveringen over Ayurveda voor je op een rijtje gezet! Met deze afleveringen ga je ontdekken hoe je jezelf op een natuurlijke in balans kan brengen, door middel van voeding en lifestyle. Bijna alle podcast afleveringen duren ongeveer 20 tot 30 minuten en alles wordt in simpele taal uitgelegd. Zo kun jij jezelf (en jouw mogelijke klachten) op een makkelijke manier weer in balans brengen!

 

10x podcasts over Ayurveda

 

Podcast over Ayurveda voor beginners

 

Wat is Ayurveda en hoe kan het helpen met klachten balanceren?

In deze podcast aflevering leg ik uit wat Ayurveda is, hoe het kan helpen met klachten in balans brengen en waarom alleen gezond eten niet de oplossing is voor meer lichamelijke en mentale balans. Ook als je al wél weet wat Ayurveda is raad ik je aan om deze aflevering te luisteren, omdat iedereen het weer vanuit een ander inzicht vertelt. Ik weet zeker dat je er veel waardevolle lessen uit gaat halen! Klik hier om naar deze podcast over Ayurveda te gaan.

De drie dosha’s: ontdek welk body-mind type jij bent!

In deze podcast aflevering leer je alles over de drie body-mind types, ook wel dosha’s genoemd in het Sanskriet. Als je eenmaal weet wat jouw persoonlijke dosha is (of welke dosha uit balans is), kun je jezelf veel makkelijker in balans brengen met de juiste voeding en lifestyle, waardoor je weer heerlijk in je vel gaat zitten! 

Daarnaast ontdek je welke klachten aansluiten bij elke soort dosha. Heb je bijvoorbeeld vaak last van een opgeblazen buik, constipatie, vermoeidheid, puistjes, brandend maagzuur of verkoudheid? Dan wordt Ayurveda jouw beste vriend en ga je deze podcast super interessant vinden! Ook al weet je al wél dat jouw dosha is, dan ga je deze podcast ook interessant vinden, omdat je er waarschijnlijk weer nieuwe inzichten uithaalt. Klik hier om naar deze Ayurveda podcast aflevering te gaan. 

6x tips voor een blije buik, meer energie, gezond gewicht en een betere spijsvertering

Deze podcast aflevering staat in het teken van het creëren van een goed werkende spijsvertering, wat ervoor zorgt dat je minder last hebt van vervelende klachten. Door middel van deze 6 praktische tips ontdek je hoe je jouw spijsvertering kan optimaliseren door middel van voeding, kruiden en specerijen.

Ook leer je welke voedingsmiddelen of voedselcombinaties ervoor kunnen zorgen dat jouw spijsvertering minder goed zijn werk kan doen, waardoor er vervelende klachten kunnen ontstaan, zoals een opgeblazen buik, puistjes, vermoeidheid of constipatie. Door deze 6 tips dagelijks toe te passen zal je merken dat je gauw een blije buik, meer energie en een gezond gewicht krijgt! Klik hier om naar deze podcast over Ayurveda te gaan. 

 

Podcast over Ayurveda

 

Podcasts de drie dosha’s

 

Pitta dosha balanceren: Op een simpele manier een stralende huid en gedag zeggen tegen PMS, brandend maagzuur, veel zweten en overgangsklachten 

In deze aflevering ga je ontdekken hoe je op een simpele manier weer een stralende huid krijgt en gedag zegt tegen PMS, veel zweten, brandend maagzuur en overgangsklachten. Deze podcast staat in het teken van Pitta dosha balanceren en is zeker aan te raden om te luisteren tijdens de zomer, maar ook wanneer je last hebt van deze Pitta klachten tijdens andere seizoenen.

Je gaat ontdekken welke voeding én lifestyle jouw Pitta dosha (en klachten) in balans brengt en ook zorgt voor meer verkoeling. Deze podcast zit BOMVOL met waardevolle tips, zodat je jezelf op een natuurlijke manier in balans kan brengen en weer heerlijk in je vel komt te zitten. Een van mijn favoriete podcasts ooit! Klik hier om naar deze Ayurveda podcast aflevering te gaan. 

Vata dosha balanceren: opgeblazen buik, constipatie, PDS, stress en onregelmatige menstruatie in balans brengen

Deze podcast aflevering staat in het teken van Vata dosha balanceren! Heb je op dit moment last van Vata gerelateerde klachten, zoals een opgeblazen buik, constipatie, winderigheid, PDS, stress, chaotisch hoofd, onregelmatige of uitblijvende menstruatie? Ik leg je uit hoe je door middel van de juiste voeding, kruiden en lifestyle deze klachten in balans kan brengen.

Misschien heb jij veel Vata in je of weet je dat jouw Vata dosha op dit moment uit balans is. Dan ga je veel inspiratie uit deze podcast halen en kun je gelijk aan de slag met alle praktische tips, om ervoor te zorgen dat je veel beter in je vel zit en meer lichamelijke en mentale balans ervaart. Klik hier om naar deze podcast over Ayurveda te gaan.

Kapha dosha balanceren: vermoeidheid, overgewicht, verkoudheid, slijm of een trage spijsvertering in balans brengen

Heb je op dit moment last van Kapha gerelateerde klachten, zoals vermoeidheid, verkoudheid, veel slijm, een trage spijsvertering, overgewicht of vaak een down gevoel? Ik leg je uit hoe je door middel van de juiste voeding, kruiden en lifestyle deze klachten in balans kan brengen.

Misschien heb jij veel Kapha in je of weet je dat jouw Kapha dosha op dit moment uit balans is. Dan ga je veel inspiratie uit deze podcast halen en kun je gelijk aan de slag met alle praktische tips, om ervoor te zorgen dat je veel beter in je vel zit en meer lichamelijke en mentale balans ervaart. Klik hier om naar deze Ayurveda podcast aflevering te gaan. 

Wat als je van elke dosha klachten ervaart of tridosha bent?

Heb je klachten die aansluiten bij verschillende dosha’s, zoals bijvoorbeeld een opgeblazen buik, huidklachten en vermoeidheid? Of ben je benieuwd wat je het beste kan eten als je tridosha bent? In deze podcast ontdek je hoe je jezelf in balans kan brengen door middel van voeding en lifestyle. 

Misschien luister je al wat langer naar de podcast en vind je het lastig om te bepalen waar je je het beste op kan focussen, aangezien je jezelf niet alleen herkent in Vata, maar ook in Pitta en Kapha. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je alle drie de dosha’s gelijktijdig in balans brengt, waardoor je veel beter in je vel komt te zitten. Klik hier om naar deze podcast over Ayurveda te gaan. 

 

Podcast over Ayurveda

 

Podcast over Ayurveda en voeding

 

Deze 6 verkeerde voedselcombinaties kunnen zorgen voor een opgeblazen buik, spijsverteringsproblemen en darmklachten

Heb je vaak last van een opgeblazen buik, spijsverteringsproblemen of darmklachten? Dan kan het best zijn dat je één van deze 6 verkeerde voedselcombinaties maakt. Vanuit de Ayurveda wordt het aangeraden om bepaalde combinaties van voedingsmiddelen het liefst te vermijden, zodat je een stuk minder last hebt van vervelende klachten. Ook draagt dit bij aan een betere spijsvertering.

In deze podcast aflevering ga je ontdekken wat die 6 voedselcombinaties precies zijn en ook waarom je deze het beste kunt vermijden. Daarnaast krijg je tips over hoe je dit op een simpele manier kunt toepassen in je voedingspatroon, zonder overweldigd te raken. Klik hier om naar deze Ayurveda podcast aflevering te gaan. 

6x simpele tips om meer mindful en intuïtief te eten

Vind je het lastig om goed te luisteren naar je lichaam en behoeftes of eet je vaak terwijl je ondertussen nog met 10 andere dingen bezig bent? Dan is deze podcast aflevering voor jou bedoelt!

Je ontdekt hoe je in 6 stappen op een simpele manier meer mindful en intuïtief kan eten, waardoor je minder last hebt van buikpijn, een opgeblazen buik of vermoeidheid hebt na het eten. Ook ga je meer genieten van jouw maaltijden. Daarnaast draagt het bij aan een betere spijsvertering, gezonder gewicht én je ontdekt wat de ideale portiegrootte is voor jou. Klik hier om naar deze podcast over Ayurveda te gaan. 

Waarom koffie, knoflook en intensief sporten jouw hormonale klachten kunnen verergeren

Heb je last van hormonale klachten zoals acne, PMS, een zware menstruatie of overgangsklachten? En ben je ook nog eens dol op koffie, knoflook en intensief sporten? In deze podcast leg ik uit waarom deze dingen jouw hormonen uit balans kunnen brengen, waardoor er hormonale klachten kunnen ontstaan. Klik hier om naar deze Ayurveda podcast aflevering te gaan.

 

Hopelijk zit je na het beluisteren van deze podcasts over Ayurveda weer boordevol inspiratie en begrijp je veel beter hoe je Ayurveda kan toepassen in jouw dagelijkse leven. Vergeet natuurlijk ook niet om De Zonderzooi Podcast te volgen via jouw favoriete podcast kanaal, zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwste podcasts.

Wil je liever gelijk aan de slag, in de keuken? Bekijk dan eens deze pagina voor alle Ayurvedische recepten. 

info@zonderz