fbpx ...

Deze winterse salade met pompoen en granaatappel is mijn nieuwe favoriete salade! In de winter heb je misschien niet altijd zin in een salade, maar deze salade vult goed en is daarnaast ook warm. Daarom maak ik dit recept de laatste tijd met veel plezier. Sowieso vind ik pompoen altijd erg lekker in de winter, jij ook? Naast pompoensoep en een Indiase curry met pompoen komt deze salade nu ook wat vaker op tafel te staan. De combinatie van pompoen, granaatappelpitjes en paprika is heerlijk! Ook voeg je wat medjoul dadels toe, die zorgen voor een zoete twist. 

 

Winterse salade boordevol vitaminen

 

Wist je dat deze winterse salade boordevol vitaminen zit? Zo is pompoen bijvoorbeeld rijk aan vitaminen A, C en E. Ook zitten er veel mineralen in, zoals ijzer en koper. Spinazie is ook echt een vitamine bommetje, maar natuurlijk een beetje saai om zo te eten. Met deze salade eet je spinazie met gemak en zo krijg je weer een flinke portie vitamine K binnen. En ook paprika en granaatappelpitjes zitten boordevol vitaminen, vooral vitamine C. Genoeg redenen dus om deze salade eens te gaan maken! Je kan deze salade serveren als diner, maar ook als lunch is deze salade erg lekker. 

Deze winterse salade met pompoen en granaatappel is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze winterse salade vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

winterse-salade-met-pompoen

winterse-salade-met-pompoen

  

Recept winterse salade met pompoen en granaatappel

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oven

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Salade
400 gram biologische pompoenblokjes
80 gram quinoa (optioneel)
1 zoete puntpaprika 
4 eetlepels verse granaatappelpitjes
2 medjoul dadels
30 gram amandelen
Handje verse peterselie
Twee handjes spinazie
Scheutje olijfolie
Snufje kaneel, cayenne peper en komijn
Snufje zout

Dressing
3 eetlepels appelcider azijn
1 eetlepel ahorn siroop
1 eetlepel olijfolie

 

Benodigdheden

Oven
Kookpan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika daarna in blokjes. Gebruik je een hele pompoen? Snijd deze dan in kleine blokjes en weeg 400 gram af. Verwijder de pit van de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes

3. Verdeel de pompoen blokjes en paprika over een met bakpapier beklede ovenplaat en garneer met olijfolie. Breng daarna op smaak met kaneel, cayenne peper, komijn en zout. Let op: gebruik maar een beetje kaneel, want deze smaak kan best overheersen. Bak de groenten 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Heb je een airfryer? Bak de groenten dan in 20 minuten op 180 graden.

4. Maak ondertussen de dressing. Doe de appelcider azijn, olijfolie en ahorn siroop in een schaaltje en roer door elkaar.

5. Rooster de amandelen een paar minuten in een pan zonder olie. Zet even apart. 

6. Bereid na 20 minuten oventijd de quinoa zoals beschreven op de verpakking. 

7. Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit door met een houten pollepel op de achterkant te slaan. Zie hier een voorbeeld. Gebruik 4 eetlepels granaatappelpitjes voor de salade. 

8. Verdeel de spinazie over twee borden. Voeg de quinoa, geroosterde pompoenblokjes, paprika en dadels toe. Breng op smaak met de dressing en garneer met granaatappelpitjes, amandelen en verse peterselie.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

winterse-salade-met-pompoen

info@zonderz