fbpx ...

Deze makkelijke spelt wraps zijn al in 10 minuten klaar en zoals de titel al zegt, erg simpel om te maken! Het kan soms best lastig zijn om gezonde wraps te vinden in de supermarkt, want vaak wordt er suiker of een berg E-nummers aan toegevoegd. Dit soort wraps kun je soms wel maandenlang goed houden, dus dat noem ik persoonlijk geen ‘echt’ voedsel.

Probeer daarom eens deze voedzame spelt wraps! Ze zijn makkelijk om te maken en bovendien vullen ze ook goed. Voor dit spelt wraps recept heb je maar 3 ingrediënten nodig, namelijk speltmeel, water, zout. It’s easy as that! Daarnaast kun je ze op smaak brengen met bijvoorbeeld peterselie, oregano of kerrie, maar dat is niet per se nodig. Bak ze in een scheutje olijfolie en smullen maar.

 

Makkelijke spelt wraps

 

Ik adviseer mijn cliënten altijd om voldoende te variëren en bijvoorbeeld ook eens wraps bij de lunch te eten. Deze spelt wraps zijn daar ideaal voor, want dankzij het speltmeel ben je lang verzadigd en duurt het uren voordat je weer trek hebt. Veel beter dan wraps gemaakt van tarwebloem! Vind je het lastig om te bepalen wat je dan precies op die wrap doet? Ik geef je wat tips.

Begin altijd met een smeuïge basis, zoals bijvoorbeeld hummus of geprakte avocado. Kies ook voor een klein handje donkergroene bladgroenten, zoals spinazie of rucola. Beide barsten deze van de vitamine K en ijzer. Daarna kun je de wrap garneren met een eiwitbron en verschillende soorten groenten. En maak ‘m af met wat lekkere toppings, zoals bijvoorbeeld vegan feta, pompoenpitten of verse peterselie. Ik weet zeker dat je gaat genieten van dit spelt wraps recept! Hieronder vind je ook nog een aantal wraps recepten ter inspiratie.

 

Andere recepten met wraps

 

Wraps met bloemkool en harissa

Wraps met scrambled tofu

Rainbow wraps met hummus en dadels

Wraps met bietenspread en avocado

Wraps met vegetarische shoarma

Laat je me weten wat je van deze makkelijke spelt wraps vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

makkelijke-spelt-wraps

 

Recept makkelijke spelt wraps 

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4-5 spelt wraps)

150 gram speltmeel
300 ml water
Paar snufjes zout
Scheutje olijfolie om in te bakken
Optioneel: peterselie, oregano of kerrie

 

Benodigdheden

Grote kom
Garde of mixer
Koekenpan met goede antiaanbaklaag

 

Bereiding

1. Doe het speltmeel, water en zout in een kom. Mix alles goed door elkaar met een garde of mixer. Tip: Gebruik liever een extra snufje zout, anders zijn de wraps erg smakeloos. 

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg 1/4 van het beslag toe. Zorg ervoor dat het een dunne wrap wordt die de hele pan bedekt. Bak de wraps een paar minuten aan elke kant en zorg dat ze goudbruin kleuren.

3. Leg de spelt wrap op een bord en leg er een ander bord bovenop, zodat de wrap niet teveel afkoelt. 

4. Herhaal dit proces en maak op deze manier 4-5 makkelijke spelt wraps. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz