fbpx ...

Deze gezonde pepernoten moet je proeven! Ze zijn erg makkelijk om te maken, Zonderzooi-proof en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Als klein meisje was ik altijd al fan van pepernoten. Zodra de Sint weer in het land was lag onze snoepjesbak vaak gevuld met verschillende soorten pepernoten. De gewone variant vond ik eigenlijk altijd het lekkerst, hoewel ik tegenwoordig ook gek ben op truffelpepernoten. De combinatie van chocolade en pepernoten samen is hemels! 

Aangezien ik zo puur mogelijk eet en jou daar ook graag mee inspireer, vond ik het leuk om een recept voor gezonde pepernoten te maken. De traditionele pepernoten zijn gemaakt van meel, boter, suiker en specerijen, maar deze gezonde pepernoten bevatten alleen maar natuurlijke, voedzame ingrediënten. Zo kan je lekker genieten zonder schuldgevoel én bovendien word je lichaam er ook blij van. Win-win, toch?  

 

Gezonde pepernoten met noten en dadels

 

Een ander pluspunt aan dit pepernoten recept is dat je geen oven nodig hebt. Je hebt alleen een keukenmachine nodig en misschien wil een van je kids graag helpen met het rollen van de pepernoten. Pas op dat je niet al het deeg al opeet tijdens het rollen, want dankzij de zoete smaak is het best verslavend. Dit recept is voor 25 pepernoten, ongeveer een bakje vol. Maak een lekker voorraadje en smikkel ze op tijdens Pakjesavond. Enjoy!

Deze gezonde pepernoten zijn:

  • 100% raw vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze gezonde pepernoten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-pepernoten

 

Recept gezonde pepernoten

 

Ingrediënten
(Voor 25 pepernoten)

12 medjoul dadels
2 eetlepels speculaaskruiden
50 gram gemengde noten
1 eetlepel ahorn siroop
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Verwijder de pitten uit de dadels. Doe de dadels samen met de kruiden, noten, ahron siroop en een klein snufje zout in de keukenmachine. Mix het een paar minuten tot alles goed is fijngemalen.

2. Rol daarna 13 kleine balletjes van het mengsel.

3. Snijd elk balletje voorzichtig doormidden met een scherp mes en maak er met je handen de juiste pepernotenvorm van.

4. Zet ze daarna even een kwartier in de koelkast om hard te worden. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz