fbpx ...

Deze geroosterde paprika-tomatensoep is vol van smaak en brengt je helemaal in de Italiaanse sferen. Ik bedacht dit recept tijdens de zomervakantie en sindsdien heeft deze soep al vaak op het menu gestaan. Je kan dit gerecht prima eten als maaltijdsoep met wat stokbrood erbij, maar ook is het een heerlijk voorgerecht bij een Italiaans diner.

Ik besefte onlangs dat er nog geen lekker tomatensoep recept op mijn blog stond, dus daar moest snel verandering in komen. Daarom deel ik vandaag deze geroosterde paprika-tomatensoep en ik weet zeker dat je ervan gaat genieten! De combinatie van paprika, tomaat, verse basilicum en oregano is altijd goed, toch? Om deze soep wat extra pit te geven voeg je ook wat cayenne peper toe. Pittig eten zorgt voor een betere stofwisseling, dus je lichaam wordt ook blij van deze Italiaanse soep.

 

tomatensoep

 

Geroosterde paprika-tomatensoep

 

Wist je dat de tomatenoogst net voorbij is en het veel duurzamer is om over te stappen naar geconserveerde tomaten? Ik probeer altijd zo veel mogelijk met de seizoenen te eten en zodra iets uit het seizoen is kies ik liever voor een milieuvriendelijkere optie. Dat is dus ook de reden dat ik in het najaar geconserveerde tomaten gebruik voor lekkere soepjes, pasta’s en lasagnes. Daarbij kies ik eigenlijk altijd voor de producten van Mutti, welke voor 100% uit Italië komen en ook volledig natuurlijk zijn.

Ik krijg wel eens de vraag of geconserveerde tomaten niet onnatuurlijk of minder gezond zijn dan verse tomaten. Gelukkig is dit echt een fabeltje. Bij Mutti komen de volgroeide tomaten namelijk zo van het veld en worden ze binnen 24 uur verwerkt om hun versheid te bewaren. Daarbij wordt het velletje voorzichtig verwijderd met stoom en daarna worden de tomaten verwerkt tot een fluweelzachte saus of als diverse tomaten ingeblikt. Hier worden verder geen conserveermiddelen aan toegevoegd. Voor dit recept gebruikte ik de biologische Gepelde tomaten en Tomatenpuree van Mutti, welke beide erg vol van smaak zijn. Ga jij deze soep binnenkort ook op tafel zetten? Ik weet zeker dat ‘ie goed in de smaak zal vallen! 

Deze geroosterde paprika-tomatensoep is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitamine C
  • Perfect bij Italiaanse diners

Laat je me weten wat je van deze geroosterde paprika-tomatensoep vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

geroosterde paprika en tomaat

tomatensoep

paprikasoep

 

 

Recept geroosterde paprika-tomatensoep

 

Bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

450 gram rode paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
400 gram Mutti Gepelde tomaten (bio)
3 eetlepels Mutti Tomatenpuree
1 eetlepel ahorn siroop of kokosbloesemsuiker
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Paar snufjes cayennepeper
1 theelepel oregano
15 gram verse basilicum
2 blokjes groentebouillon
500 ml water
Scheutje olijfolie
Peper en zout

 

Benodigdheden

Oven
Grote ovenschaal
Soeppan
Staafmixer of blender

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd de paprika’s daarna in repen. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.

3. Doe de paprika’s, ui en knoflook in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Breng op smaak met de kokosbloesemsuiker, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, oregano, peper, zout en een scheutje olijfolie. Hussel alles even goed door elkaar.

4. Rooster de paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg 5 minuten voor het einde van de oventijd de blaadjes verse basilicum toe.

5. Schep alles in een grote soeppan en voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, (gekookt) water en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog een paar minuten pruttelen.

6. Pureer het daarna fijn met een staafmixer. Wil je een extra gladde soep? Mix het dan in een blender. Serveer de soep met verse basilicum en oregano. Enjoy!

Tip: Wist je dat deze soep de tweede dag nóg lekkerder is? Maak ‘m dus een dag van tevoren als je een dinertje op de planning hebt staan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mutti. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

tomatensoep

info@zonderz