fbpx ...

Heb je wel eens havermoutpap met sinaasappel geprobeerd? Zeker in combinatie met pure chocolade is het heerlijk! Dit havermoutpap recept bevat alle typische wintersmaken samen, zoals sinaasappel, pure chocolade en speculaaskruiden. Normaal gesproken eet ik vaak dezelfde toppings op mijn havermoutpap, maar een beetje afwisseling kan nooit kwaad. Dit ontbijt geeft je lekker veel energie en daarnaast zit het ook boordevol vezels, welke belangrijk zijn voor een goede stofwisseling. Ik hoop dat deze havermoutpap met sinaasappel binnenkort ook jouw favoriet wordt!

 

Havermoutpap met sinaasappel, chocolade en speculaaskruiden

 

Wist je dat sinaasappel boordevol vitamine C zit? Een vitamine die je – zeker in deze tijd – niet moet vergeten tijdens de frisse wintermaanden. Hoe meer verschillende vitaminen je eet, hoe beter je je lichaam beschermd tegen infecties en virussen. Dus door bij je ontbijt al gelijk wat sinaasappel te eten heb jij al een portie vitaminen in the pocket! 

Wat ik ook zo lekker vind aan dit recept is de pure chocolade. De havermoutpap is namelijk lekker warm en door daar fijngehakte pure chocolade overheen te strooien smelt deze een beetje. Daarnaast zorgen de pecannoten voor een goede bite én zijn deze ook rijk aan vitamine E. Sowieso heb ik altijd pecannoten in huis, want niet alleen over de havermoutpap, maar ook over salades zijn ze erg lekker. Rooster ze eerst even in een pan zonder olie om de smaak nog meer naar boven te laten komen. Deze havermoutpap is dus niet alleen erg lekker, maar ook goed voor je lichaam! Dus hup, haal alle ingrediënten in huis en probeer het maar eens.

Deze havermoutpap met sinaasappel is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze havermoutpap met sinaasappel vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

havermoutpap-met-sinaasappel

 

Recept havermoutpap met sinaasappel en pure chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

40 gram (glutenvrije) havermout⁣
200 ml rijst drink⁣
0,5 theelepel speculaaskruiden
Halve sinaasappel⁣
10 gram pure chocolade⁣
15 gram pecannoten⁣
1 theelepel gebroken lijnzaad⁣

Benodigdheden

Pannetje

 

Bereiding

1. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel in kleine blokjes.

2. Hak de pure chocolade even fijn.

3. Doe de havermout met de rijst drink en speculaaskruiden in een pannetje en breng aan de kook. Blijf continue doorroeren, hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt.

4. Schep de havermoutpap in een schaaltje en garneer met stukjes sinaasappel, pure chocolade, pecannoten, lijnzaad en extra speculaaskruiden.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz