fbpx ...

Deze vegan curry met pompoen en kikkererwten is heerlijk tijdens frisse dagen. Ben jij ook zo dol op pompoen? Het grootste voordeel van de herfst vind ik toch wel dat we weer onbeperkt pompoen kunnen eten. Ik ben gek op recepten met pompoen, van pompoensoep tot een salade met geroosterde pompoen. Daarom wilde ik een keer een curry met pompoen met jullie delen, want ook in curry’s smaakt pompoen erg lekker. Dankzij de zoete smaak en zachte structuur vinden veel kinderen dit waarschijnlijk ook een heerlijk recept. 

Wist je dat pompoen erg gezond is? Pompoen zit boordevol vitamines die je wel kan gebruiken in het najaar. Zo bevat het bijvoorbeeld veel vitamine A, C en E. Ook is pompoen rijk aan antioxidanten, die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Tijd om dus wat vaker pompoen recepten te maken en deze curry te proberen! Daarnaast bevat deze curry ook kikkererwten, welke rijk zijn aan eiwitten en vezels. Dankzij de kikkererwten vult deze curry ook goed en ben je een lange tijd verzadigd. Daarnaast zit er nog zoete puntpaprika in deze curry, welke veel vitamine E bevat. Hello happy healthy body!

 

vegan-curry-met-pompoen

 

Vegan curry met pompoen en kikkererwten

 

Voor deze vegan curry met pompoen gebruik je verschillende soorten kruiden, zoals garam masala. Dit is een kruid wat vooral veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. Ook voegde ik wat komijn en cayenne peper toe voor een beetje extra pit. Deze curry is medium spicy, maar als je niet zo van pittig eten houdt dan kan je de cayenne peper natuurlijk altijd weglaten. Verder maakte ik deze curry extra romig door VIOBLOCK Unsalted te gebruiken. Dit is een 100% plantaardige roomboter waar je ook lekker mee kan bakken.

Violife is een plantaardige revolutie gestart en ik doe hier zeker aan mee! Ik gebruik het nu al een halfjaar en ben erg enthousiast over de smaak, want ik vind hem hetzelfde smaken als klassieke roomboter. Ik gebruikte het bijvoorbeeld ook bij deze blauwe bessen kruimeltaart en bij deze vegan ravioli met venkel. Je hebt helemaal geen dierlijke producten nodig voor een heerlijke Indiase curry, dat bewijst dit recept wel. Ik weet zeker dat je er van gaat smullen! 

Deze vegan curry met pompoen en kikkererwten is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (Gebruik rijst i.p.v. flatbreads)
  • Bevat veel plantaardige eiwitten

Laat je me weten wat je van deze vegan curry met pompoen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

vegan-curry-met-pompoen

vegan-curry-met-pompoen

Flora-Plant

  

Recept vegan curry met pompoen en kikkererwten

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

240 gram zilvervliesrijst of 4 flatbreads
400 gram biologische pompoenblokjes
2 zoete puntpaprika’s
1 blik kikkererwten (Uitlekgewicht 220 gram)
500 gram tomato passata
400 ml romige kokosmelk 
25 gram VIOBLOCK with Sea Salt
3 cm verse gember
1 rode ui
2 teentjes knoflook 
3 theelepels garam masala
1,5 theelepel komijn
0,5 theelepel cayenne peper
Handje verse koriander
Snufje zout

 

Benodigdheden

Braadpan of wok
Kookpan

 

Bereiding

1. Snijd de gember, ui en knoflook fijn. Snijd daarna de paprika in blokjes.

2. Doe de pompoenblokjes in een pan met (kokend) water en breng aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. 

3. Doe de VIOBLOCK with Sea Salt in een braadpan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak in een paar minuten goudbruin.

4. Voeg daarna de garam masala, komijn en cayenne peper toe. Roer door elkaar en bak even een minuutje mee. Houd je niet van pittig eten? Voeg dan een paar snufjes cayenne peper toe, je kan later altijd extra toevoegen. 

5. Voeg de paprika blokjes toe en bak een paar minuten mee. 

6. Giet de kikkererwten af in een vergiet en voeg deze toe aan de curry, samen met de gekookte pompoenblokjes. Voeg ook de tomato passato en kokosmelk toe en breng op smaak met zout. Laat dit 10 minuten pruttelen op laag vuur.  

7. Serveer de vegan curry met flatbread, naanbrood of rijst en garneer met verse koriander. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz