fbpx ...

Gezonde havermout koekjes met banaan en pindakaas, dat klinkt toch veel te lekker? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op havermout! Het liefst eet ik elke ochtend een bakje warme havermoutpap als ontbijt. Als topping gebruik ik vaak banaan en pindakaas, want dat is een heerlijke combinatie. Dus waarom zou je dat niet eens samen voegen in een koekje? Deze gezonde havermout koekjes met banaan en pindakaas zijn om te smullen. Ik maakte een voorraadje en voordat ik het doorhad had ik er al drie op. Oeps! Het recept heb ik trouwens niet zelf bedacht, maar komt uit het e-book ‘Spread the love for food ‘van Lenna Omrani. Alle recepten in dit e-book zijn volledig plantaardig en daarnaast ook Zonderzooi-proof. Het e-book bevat veel verschillende gezonde snacks, maar ook lekkere ontbijtjes, salades, spreads en diner recepten. Ook bevat het e-book een weekmenu inclusief een handige boodschappenlijst. 

 

Gezonde havermout koekjes met banaan en pindakaas

 

Deze gezonde havermout koekjes maak je met glutenvrije havermout, zodat het recept ook glutenvrij is. Dit kan je tegenwoordig in elke supermarkt wel vinden. Daarnaast zitten er ook bananen, dadels, pindakaas en pecannoten in dit recept. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en een heerlijke crunch. Deze koekjes zijn ideaal als gezond tussendoortje, want ze zitten boordevol goede voedingsstoffen. Zo is de havermout rijk aan B-vitamines en bevat het complexe koolhydraten, welke ervoor zorgen dat je lang verzadigd bent. De pecannoten barsten van de gezonde vetten, welke goed zijn voor je brein. Daarnaast zitten de bananen en dadels boordevol vitaminen en mineralen. Genoeg redenen dus om deze gezonde havermout koekjes eens te maken.

Ze zijn trouwens ook erg leuk om samen met je kids te maken. Zo kan je ze leren dat je geen ‘zooi’ nodig hebt voor lekkere koekjes. Ik weet zeker dat ze gaan smullen. Enjoy!

Deze gezonde havermout koekjes met banaan en pindakaas zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze gezonde havermout koekjes vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 gezonde-havermout-koekjes

gezonde-havermout-koekjes

cookies-with-oatmeal 

 

Recept gezonde havermout koekjes met banaan en pindakaas

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 10 koekjes)

120 gram glutenvrije havermout
70 gram 100% pindakaas
2 rijpe bananen
5 dadels, fijngehakt
50 gram walnoten of pecannoten, fijngehakt + extra als topping
2 eetlepels havermelk
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel bakpoeder
Snufje zout

 

Benodigdheden

Oven
Grote kom
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Prak de bananen fijn in een grote kom. Voeg hier de havermout, pindakaas, fijngehakte noten, fijngehakte dadels, kaneel, bakpoeder en vanille extract aan toe. Mix alles goed door elkaar tot er een stevig beslag ontstaat. Voeg daarna 2 eetlepels plantaardige melk toe en kneed het nogmaals door elkaar.

3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol met je handen balletjes van het beslag. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat met een vork. Zorg ervoor dat ze niet te plat worden.

4. Duw als laatste een noot bovenop de koekjes.

5. Bak de koekjes voor ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Check tijdens het bakken regelmatig, want elke oven is anders. Let op: de koekjes worden niet hard of knapperig. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. 

Tip: Bewaar deze koekjes nadat ze afgekoeld zijn in een afgesloten trommel. Ze zijn tot 1 week na het bereiden houdbaar. Je kan ze ook invriezen, dan blijven ze zelfs 1-2 maanden goed! 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

gezonde-havermout-koekjes

 

info@zonderz