fbpx ...

Ben je op zoek naar duurzame yoga items die je écht nodig hebt? Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet. Zoals je misschien wel weet doe ik al jaren aan yoga, nu alweer 5 jaar. Mijn yoga journey startte omdat ik vanwege rugklachten niet meer kon fitnessen en een andere manier zocht om pijnvrij te kunnen bewegen. Ik ben heel blij dat yoga toen op mijn pad is gekomen, want ik ben er echt verknocht aan geraakt!

Naast dat het goed is voor je lichaam, is het ook geweldig voor je mind. Na een yogalesje ben ik altijd heel relaxed én zit ik lekker in mijn vel. Misschien start je net met yoga en ben je benieuwd wat voor items je daar voor nodig hebt. Of misschien ben je al langer bezig, maar op zoek naar duurzame yoga items voor thuis of in de yogaschool. Ik vertel je graag welke producten je niet kan missen voor een heerlijke yogasessie. 

 

6x duurzame yoga items 

 

Yogamat

 

Een yogamat heb je natuurlijk wel nodig als je yoga doet. Het is altijd fijn om een eigen matje te hebben, ook als je graag lessen buiten de deur volgt. Toch net wat hygiënischer en zo kun je een mat uitkiezen die goed bij jou past. Kies voor een mat met een goede grip, zodat je niet uitglijdt als je bijvoorbeeld een downward facing dog doet.

De duurzame yogamat van Samarali is daar perfect voor en heeft ook nog eens een toffe print, zodat je keer op keer vrolijk je mat uitrolt. Deze mat is gemaakt van kurk, een natuurlijk materiaal wat goed absorbeert. Tevens heeft de mat een goede grip, vooral als het nat is. Daarom is deze fijne yogamat ideaal voor hot yoga en actievere vormen van yoga, zoals vinyasa of ashtanga. 

 

duurzame-yoga-items

 

Meditatie kussen

 

Je begint een yogales altijd met een zittende meditatie. Hierbij laat je alle emoties en gedachten van de dag van je afglijden en kom je in het hier en nu. Een meditatie kussen is dus een van de duurzame yoga items die je goed kan gebruiken als je start met yoga. Met dit kussen ondersteun je je kleermakerszit (oftewel Sukhasana) heel goed en heb je minder last van je rug als je zit te mediteren. Kies voor een meditatie kussen dat lekker stevig is en natuurlijk ook gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals 100% biologisch katoen.

 

Bolster

 

Een bolster wordt vaak gebruikt tijdens een yogales. Vooral bij yin yoga (een rustigere vorm van yoga) komt er altijd wel een bolster aan te pas. Hiermee kun je je posities verdiepen én verzachten, waardoor je langer kunt blijven liggen in de pose. Als je graag een duurzame bolster wilt kopen is het slim om te kiezen voor een bolster van 100% biologisch katoen. De bolsters van Samarali zijn daarom ideaal en geschikt om jouw yoga practice naar een hoger level te tillen. Verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren, zoals mosgroen, oranje of denim blue.

 

Yoga block

 

Een yoga block is ook fijn om je yoga poses te kunnen verdiepen. Zeker als je nog maar net yoga doet is een yoga block onmisbaar, want bij bepaalde poses zal je merken dat je de grond nog niet kunt aanraken. Dan zorgt een yoga block eigenlijk voor een verlenging van je handen, waardoor je makkelijker in de juiste pose komt. Denk bijvoorbeeld aan de Ardha Chandrasana, de halve maan pose. Dit is een bekende pose waarbij veel mensen een block nodig hebben, net zoals bij de lizard pose of hagedis. Kies bijvoorbeeld voor een yoga block van kurk, een eco-friendly materiaal dat lichtgewicht is en heerlijk in je handen ligt. Het is wel handig om er twee te hebben, want soms gebruik je ze ook allebei tegelijk. 

 

duurzame-yoga-items

 

Yoga legging

 

Natuurlijk kan een yoga legging niet ontbreken in het lijstje met duurzame yoga items! Een yoga legging is ideaal omdat het mooi aansluit aan je lichaam, waardoor er niks in de weg zit bij bepaalde poses. Kies voor een yoga legging van een natuurlijk materiaal, zodat het niet gaat zweten. Zelf kies ik graag voor yoga leggings met een mix van katoen en elastaan, welke goed ademen en lekker meebewegen zijn tijdens het uitvoeren van je asana’s. De prachtige yoga leggings van Samarali zijn duurzaam geproduceerd, zitten lekker en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, bordeauxrood en mosgroen. 

 

Yoga BH

 

Om je outfit compleet te maken heb je een yoga BH nodig, ook wel een sportbeha genoemd. Samen met de yoga legging is dit een mooie set, welke je tijdens een hot yogales of warmere dagen prima als outfit dragen. In de zomer draag ik deze altijd ‘zo’, in de winter onder een fijne top. Een goede yoga BH geeft ondersteuning aan je borsten en zit erg comfortabel. Kies voor een yoga BH met een mix van katoen en elastaan, zodat je zeker weet dat het lekker zit én goed meebeweegt. Deze zijn ook verkrijgbaar in de kleuren zwart, bordeauxrood en mosgroen. Tip: je kunt de yoga legging en yoga BH ook samen als set kopen, dat is in verhouding iets goedkoper.

Hopelijk heb ik je met deze blog geïnspireerd om te kiezen voor producten die goed zijn voor onze planeet! Ik ben benieuwd welke duurzame yoga items volgens jou echt onmisbaar zijn. Laat je het mij weten in de comments?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Samarali. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz