fbpx ...

Ben je op zoek naar tips voor huidverzorging in de zomer? Ik vertel je waar je op moet letten voor een stralende huid! In de zomer krijg je ineens te maken met warme dagen, die ervoor kunnen zorgen dat je huid uitdroogt. Kies dus altijd voor een goede dagcrème en smeer bijvoorbeeld ook met pure aloë vera gel na een dag in de zon. Daarnaast is het belangrijk om je huid dagelijks goed te reinigen, want je huid krijgt namelijk veel te verduren! Door te kiezen voor de juiste huidverzorging in de zomer krijg je minder snel last van acne, onzuiverheden en roodheid. Lees snel verder voor mijn persoonlijke tips.

 

5x tips voor huidverzorging in de zomer

 

Reinig je gezicht goed

 

First things first: reinig je huid dagelijks met een natuurlijke gezichtsreiniger! Aan het eind van een dag zit er veel (onzichtbare) vuiligheid op je huid, zoals bacteriën en uitstoot van uitlaatgassen. Daarom is het belangrijk om je gezicht elke dag goed te reinigen en bovendien trekt je dagcrème zo ook beter in.

Kies bijvoorbeeld voor een facewash met arganolie van Holland & Barrett of ga voor de Sukin Foaming Cleanser, één van mijn persoonlijke favorieten. Met een natuurlijke gezichtsreiniger kun je je make-up verwijderen en maak je gelijk je huid goed schoon. Tip: kies voor een milde reiniger die niet te agressief is als je snel last hebt van een geïrriteerde huid. 

 

huidverzorging in de zomer

 

Kies voor een voedende gezichtscrème

 

Nadat je je huid goed schoon hebt gemaakt is het tijd voor de volgende stap: een gezichtcrème. Iets wat ik zelf al jaren gebruik en waarvan ik ook niet meer zonder kan. Maar wat is nu een goede, voedende gezichtscrème voor in de zomer? Vanuit Ayurvedisch oogpunt zou ik een gezichtscrème aanraden met verkoelende ingrediënten, zoals amandel of rozen. Denk bijvoorbeeld aan de Weleda Wilde Rozen of Amandel Verzachtende Gezichtscrème.

Natuurlijk is het ook belangrijk om een crème te kiezen die past bij jouw huidtype, zo zijn er speciale crèmes voor een droge huid, gevoelige huid of onrustige huid. Je kunt ook even langsgaan bij een Holland & Barrett bij jou in de buurt voor persoonlijk advies! 

 

Gebruik aloë vera na het zonnen

 

Ben je een dag op het strand geweest of heb je lekker liggen zonnen aan het zwembad? Vergeet je huid dan niet in te smeren met pure aloë vera gel naderhand, iets wat niet kan ontbreken aan je huidverzorging in de zomer. Aloë vera gel verkoelt op natuurlijke wijze en kalmeert je huid na een dag in de zon. Ook als je verbrand bent is aloë vera ideaal, want het bevorderd de genezing en zorgt voor een beter herstel van je huid. Kies voor een pure aloë vera gel en laat de chemische aftersun sprays links liggen, want hier zitten veel stoffen in die je liever niet op je huid wilt smeren. 

 

huidverzorging in de zomer

huidverzorging in de zomer

 

Gebruik af en toe een natuurlijk masker

 

Als je net op vakantie bent geweest (of nog op vakantie bent) is je huid vaak uitgedroogd van de zon. Daarnaast kun je door de hitte sneller te maken krijgen met acne, vanuit Ayurvedisch oogpunt is je Pitta dosha dan uit balans. Neem daarom af en toe een van deze natuurlijke gezichtsmaskers om je huid in balans te brengen en te hydrateren. Ik heb zelf een tube van het groene kleimasker, deze is ideaal voor een onzuivere en vette huid. Dit kleimasker bevat fijne korrels en dringt diep door in je poriën, waardoor het goed werkt tegen puistjes en mee-eters. Bovendien werkt alles wat groen is verkoelend, dus ga naast een groen kleimasker ook voor veel groene groenten en munt om de hitte te balanceren. 

Heb je last van een droge huid na iets te veel zon? Ga dan voor een vitamine E masker, welke je huid lekker voedt en verzorgd. Ook een aloë vera masker is fijn als je je huid wilt verkoelen na een zomerse dag. Genoeg keuze dus, kies vooral een masker dat past bij jouw klachten en huidtype op dit moment. 

 

Voorkom gekke bultjes en zonneallergie

 

Ik ben wel eens flauwgevallen op een strand in Sri Lanka, omdat ik te lang in de zon had gelegen. Niet heel prettig! Ook heb ik wel eens last gehad van gekke bultjes op mijn buik na een volle dag in de zon, beide zijn tekenen van een zonneallergie. Dit kan ontstaan als je huid (te lang) wordt blootgesteld aan uv-straling. Zeker in het begin van een vakantie of tijdens de eerste lentedagen kan dit voorkomen, omdat je huid dan nog niet gewend is aan de zon. Wil je geen zonneallergie oplopen? Lees dan hier alles over zonneallergie behandelen. De zon kan schadelijker zijn dan je denkt, dus zorg ervoor dat je jezelf goed beschermd tegen de zon!

Hopelijk heb je wat aan deze tips voor huidverzorging in de zomer. Vergeet je zonnebrandcrème natuurlijk ook niet, daarover lees je hier meer. Heb jij zelf nog fijne tips? Laat ze dan vooral achter in de comments, wie weet help je er anderen mee.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Holland & Barrett. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz