fbpx ...

Deze vegan doperwten-feta spread met mini crackers is heerlijk voor bij de borrel! Ik vind het altijd leuk om originele dipjes te serveren en hummus heeft iedereen onderhand wel gezien, toch? Deze vegan doperwten-feta spread is erg makkelijk om te maken, maar daarover later meer. De combinatie van doperwten, vegan feta, dille, basilicum en limoen is lekker fris van smaak en daarom ideaal om te serveren in de zomer.

Deze knalgroene spread kun je het beste serveren met de maanzaad en olijf mini crackers van Tasty Basics, welke gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Ook zijn ze laag in koolhydraten, bevatten ze veel vezels en geven ze je een verzadigd gevoel, waardoor je jezelf niet overeet. Je kunt ze vinden bij Albert Heijn. Vanwege de pompoenpitten staan ze ook vrolijk op een borrelplank. Handig om de crackertjes standaard in huis te hebben voor als je ineens een spontane borrel hebt bijvoorbeeld! Ze zijn ook beschikbaar in de smaak tomaat en kruiden. Leuk om deze te serveren met rode of groene pesto, wat goed past bij de Italiaanse smaak van die variant. 

 

vegan-doperwten-fetaspread

 

Vegan doperwten-feta spread met mini crackers

 

In 10 minuten is deze frisse spread al gemaakt, easy peasy dus! Je kookt eerst de doperwten, daarna spoel je ze af met koud water en pureer je ze met alle ingrediënten tot een romige spread. Dit kun je doen met een keukenmachine, maar ook met een staafmixer is prima. Schep de doperwten-feta spread daarna in een schaaltje en garneer met extra vegan feta, pompoenpitten en verse dille. Vergeet ze niet te serveren met de maanzaad en olijf mini crackers natuurlijk.

Ik ben zelf een voorstander van plantaardig eten, vandaar dat ik het liefst kies voor vegan feta. Neem er wel eentje van goede kwaliteit, met een lekkere smaak en niet te veel ‘zooi’. Je kunt de spread ook met Griekse feta maken als je dat lekkerder vindt. Onthoud wel dat de spread dan niet meer lactosevrij is. Voor welke variant ook kiest, ik weet zeker dat je ervan gaat smullen!

Deze vegan doperwten-feta spread is:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (de mini crackers niet, de spread wel)
  • Ideaal voor bij een borrel of als snack

Laat je me weten wat je van deze vegan doperwten-feta spread vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-doperwten-fetaspread

vegan-doperwten-fetaspread

vegan-doperwten-fetaspread

 

Recept vegan doperwten-feta spread met mini crackers

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

180 gram (diepvries) doperwten 
65 gram vegan feta 
5 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels verse dille
1 eetlepel limoensap
1,5 eetlepel olijfolie
Snufje zout
Maanzaad en olijf mini crackers (Tasty Basics)

Ter garnering: extra vegan feta, pompoenpitten en verse dille

 

Benodigdheden

Kookpan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Doe de doperwten in een pan met water, breng aan de kook en kook in 4-6 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water, zodat ze sneller afkoelen.

2. Doe de doperwten, vegan feta, basilicum, dille, limoensap, olijfolie en het zout in een grote beker. Pureer tot een romige spread met een staafmixer. Je kunt ook een sterke blender of keukenmachine gebruiken.

3. Schep de doperwten-feta spread in een schaaltje en garneer met extra vegan feta en pompoenpitten. Serveer de spread met de heerlijke mini crackers van Tasty Basics. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tasty Basics. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

vegan-doperwten-fetaspread

info@zonderz