fbpx ...

Deze ravioli met venkel en citroen-knoflook botersaus is om te smullen! Ik ben echt dol op pasta, maar ravioli is toch wel mijn favoriet. Van die zachte kussentjes die tijdens het eten smelten in je mond, heerlijk. Daarom vond ik het leuk om eens een vegan ravioli recept met jullie te delen. Wat deze ravioli zo lekker maakt is de citroen-knoflook botersaus. De combinatie van citroen en knoflook is altijd goed en het geeft dit pasta gerecht een frisse smaak. Ik zie het nu al voor me dat ik deze ravioli op een warme zomeravond aan mijn vriendinnen serveer, misschien wel met een lekker glas wijn erbij. Net alsof je even in Italië bent!

Al een tijdje probeer ik met de Nederlandse seizoenen te eten om er zo voor te zorgen dat mijn voedsel niet uit verre landen geïmporteerd hoeft te worden. Daarom heb ik ook venkel toegevoegd aan deze ravioli. Venkel wordt in Nederland verbouwd en kan je het beste eten van juni tot en met september. Heb jij het wel eens op? Ik had deze groente eigenlijk nog nooit gebruikt en was verrast door de anijsachtige smaak. Deze smaak wordt wel iets minder aanwezig tijdens het bakken, dus ben vooral niet bang dat deze ravioli te veel naar anijs smaakt. Altijd leuk om iets nieuws te proberen, toch?

 

Vegan ravioli met venkel 

 

De citroen-knoflook botersaus maakte ik met VIOBLOCK. Ken jij deze plantaardige roomboter al? VIOBLOCK vind ik qua structuur en smaak hetzelfde als klassieke roomboter, misschien nog wel beter zelfs, omdat ik weet dat je met VIOBLOCK een klein stapje zet naar een beter milieu. De CO2-uitstoot van VIOBLOCK is namelijk 50% lager dan die van roomboter op basis van koeienmelk. Ik vind het fijn dat dit merk geen koeienmelk gebruikt, want wist je dat koeienmelk bestemd is voor pasgeboren kalfjes? Eigenlijk vind ik het erg zielig dat wij mensen dit zomaar opdrinken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg lekkere, plantaardige alternatieven en daar ben ik erg blij om! Kies daarom eens wat vaker voor plantaardige producten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de dieren! 

Voor deze citroen-knoflook botersaus heb je maar een paar ingrediënten nodig, namelijk de plantaardige roomboter van Violife, citroenrasp, citroensap en knoflook. Bij dit recept maak je eerst de citroen-knoflook botersaus en daarna hussel je daar de vegan ravioli doorheen. Wat ik ook zo fijn vind aan dit recept is dat het zo klaar is. Ik heb net zoals jij misschien ook niet altijd zin om uren in de keuken te staan, zeker niet als het warm is. Deze vegan ravioli met venkel en citroen-knoflook botersaus is al in een kwartiertje klaar! Genoeg redenen dus om het recept eens te proberen. Ook erg lekker om te serveren bij een etentje met vrienden.

Deze ravioli met venkel en citroen-knoflook botersaus is

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Erg snel klaar

Laat je me weten wat je van deze ravioli met venkel en citroen-knoflook botersaus vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

ravioli-met-venkel  ravioli-met-venkel

 

Recept ravioli met venkel en citroen-knoflook botersaus

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

250 gram verse vegan ravioli (mezzelune)
1 venkel
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 citroen
30 gram VIOBLOCK with Sea Salt
2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas
Snufje peper en zout

 

Benodigdheden

Braadpan
Rasp
Kookpan

 

Bereiding

1. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Rasp daarna de schil van de citroen met een rasp en leg dit even apart. 

2. Verwijder de stengels van de venkel en snijd ook het kontje er af. Bewaar de kruiden voor de garnering. Snijd de venkel doormidden en snijd er daarna dunne repen van.

3. Breng water aan de kook voor de ravioli.

4. Doe de helft van de VIOBLOCK with Sea Salt in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit een paar minuten en voeg daarna de venkel toe. Bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg ten slotte het citroenrasp toe, samen met de overige VIOBLOCK en twee eetlepels citroensap. Roer alles door elkaar, zorg dat de boter gesmolten en zet het vuur daarna uit.

5. Voeg de ravioli toe aan de pan met kokend water en kook dit 3 minuten. Tip: Zorg ervoor dat je de ravioli uit elkaar haalt voordat je ze in het water doet, dan plakken ze later niet aan elkaar.  

6. Giet de ravioli af en voeg deze daarna toe aan de pan met de citroen-knoflook botersaus. Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

7. Verdeel de ravioli over twee borden en garneer met venkel kruiden en vegan Parmezaanse kaas. 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

ravioli-met-venkel

info@zonderz