fbpx ...

Wil je een keertje zelf Magnums maken? Nou, dat is echt ontzettend makkelijk! Zoals je misschien wel weet ben ik dol op ijs en natuurlijk kon een recept voor Magnums niet ontbreken op mijn blog. Maar dan wel een gezond recept, boordevol voedzame ingrediënten. Zo kan je lekker genieten én doe je ook nog wat goeds voor je lichaam.

Ik denk dat mijn vader erg blij zal zijn als deze blog leest, want hij is net zo gek op ijs als ik. Als hij mij iets heeft geleerd tijdens mijn 28-jarige bestaan is het wel dat het altijd tijd voor ijs is. Of het nu buiten 5 of 25 graden is, icecream is always a good idea! Soms gaan we samen motorrijden (ik achterop) en doen we een ijsjestour door Brabant. Dan stoppen we bij verschillende ijssalons en nemen we overal een ijsje met een bolletje. Vooral ijs met chocolade, nootjes of koekjes zijn mijn favoriet! Hopelijk ben jij net zo dol op ijs als ik en ga je ontzettend genieten van deze Magnums.

 

zelf-magnums-maken

 

Zelf Magnums maken

 

Deze chocolade Magnums zijn glutenvrij, lactosevrij en vegan. Dus ook als je allergieën hebt kan je ze gewoon eten. Daarnaast vallen ze een stuk minder zwaar op je maag dan the real deal, wat ik ook fijn vind. Zelf Magnums maken is erg makkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Voor deze chocolade ijsjes gebruik je als basis geweekte cashewnoten, welke je in een keukenmachine maalt met wat kokosmelk, vanille en agave siroop. Dankzij het weken worden de cashewnoten zacht en is het de ideale basis voor ijs. Zeker in combinatie met de andere ingrediënten is het lekker romig. 

Voor het chocolade laagje gebruik je kokosolie, cacao poeder, agave siroop en vanille. En natuurlijk ook wat amandelen voor een heerlijke crunch. In totaal heb je maar 7 ingrediënten nodig. Ik denk dat dit recept ook leuk is om te maken met kinderen, zodat je ze kan laten zien hoe je op een gezondere manier ijs kan maken. Ik weet zeker dat ze deze ijsjes ook heel erg lekker gaan vinden. Bij mij waren ze al binnen één dag op, dus ik ben erg benieuwd hoe lang ze bij jou meegaan. Geniet er van!

Deze chocolade Magnums zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers

Ga jij ook zelf Magnums maken? Laat mij dan weten wat je er van vond. Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

zelf-magnums-maken

close-up-chocolade-ijs

zelf-magnums-maken

 

Recept vegan chocolade Magnums met amandelen

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur vriezer

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Vulling
160 ml romige kokosmelk (Minimaal 17% vet) 
60 gram ongebrande cashewnoten 
2 eetlepels agave siroop 
0,5 theelepel vanille extract

Chocolade laagje
3 eetlepels cacao poeder
45 gram kokosolie
3 eetlepels agave siroop
1 theelepel vanille extract

Garnering
20 gram amandel stiften of ongebrande amandelen

 

Benodigdheden

Vorm voor 4 mini magnum ijsjes (Ik gebruikte deze)
Keukenmachine
Grote kom
Koekenpan
Pannetje
Optioneel: sauslepel

 

Bereiding

1. Week de cashewnoten 1 uur in een kom met kokend water. Heb je veel tijd? Dan kan je ze ook 8 uur in een kom met koud water weken. 

2. Giet de cashewnoten daarna af in een vergiet en voeg ze toe aan je keukenmachine. Voeg ook de kokosmelk, vanille extract en agave siroop toe. Mix dit 2 minuten, tot het een romig geheel is.

3. Verdeel dit over de vier vormpjes en zet ze daarna minimaal 4 uur in de vriezer om hard te worden. Tip: Gebruik een sauslepel om de vormpjes te vullen, één sauslepel is precies één vormpje. Het kan zijn dat je nog een beetje over hebt.  

4. Rooster de amandel stiften even kort in een koekenpan zonder olie, tot ze goudbruin kleuren. Zet ze daarna aan de kant. (Je kan ook fijngehakte amandelen gebruiken.)

5. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe dit daarna in een grote kom. Voeg het cacao poeder, de agave siroop en het vanille extract toe en roer door elkaar. Voeg daarna de amandel stiften toe en roer dit erdoorheen.

6. Haal de ijsjes uit de vriezer en giet met een lepel een laagje chocolade over de buitenkant heen. Laat ze daarna hard worden op een bakpapiertje, dit duurt ongeveer 5 minuten. Serveer ze gelijk en geniet er van!

TIp: Je kan ze ongeveer 2 weken in de vriezer bewaren. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

vegan-glutenvrij-lactosevrij

info@zonderz