fbpx ...

Dit gezond beschuit met guacamole en ingelegde rode ui is ontzettend lekker! Leuk om eens wat anders te proberen dan die saaie boterham tijdens je lunchpauze, toch? De combinatie van de frisse guacamole, zoete cherrytomaten, feta en ingelegde rode ui is heerlijk. Ik krijg vaak de vraag of beschuit eigenlijk wel gezond is en of het net zo voedzaam is als een volkoren boterham.

De klassieke beschuit zoals je misschien kent van vroeger is allesbehalve voedzaam. Deze beschuit wordt namelijk gemaakt van de geraffineerde meelsoort tarwebloem. Daarnaast wordt er ook standaard suiker en glucosestroop toegevoegd aan de klassieke beschuit, waardoor je al snel een piek krijgt in je bloedsuikerspiegel. Na het eten van zo’n beschuit ben je niet lang verzadigd en ga je snel weer grijpen naar eten of andere suikers. De klassieke beschuit kun je dus beter links laten liggen.  

 

Gezond beschuit met zonnebloem- en pompoenpitten

 

Gelukkig heeft TastyBasics een gezond beschuit ontwikkeld! Hun missie is om gezond eten lekker gemakkelijk te maken en laat ik daar toevallig ook een voorstander van zijn. Dit beschuit wordt gemaakt op basis van volkorenmeel (tarwe en spelt) en daarnaast zitten er ook pompoen- en zonnebloempitten in, zodat het meer vult.

De pitten zorgen voor een heerlijke smaak en daarnaast leveren ze een portie gezonde vetten en vezels, waardoor je lichaam er ook blij van wordt. Ik ben deze beschuiten al paar weken in huis en ben echt fan! Ik eet ze soms met een likje pindakaas en kaneel als tussendoortje of ik maak er een lekkere lunch van, zoals dit recept. Mijn vriend eet ze het liefst met kaas, dat kan natuurlijk ook. Maar mocht je op zoek zijn naar een lekker én voedzaam recept, dan probeer vooral deze Mexicaanse variant eens. 

 

gezond-beschuit

 

Gezond beschuit zonder toegevoegde ‘zooi’

 

Het maken van dit recept is erg makkelijk en bovendien is het ook zo klaar. Niemand heeft zin om voor de lunch een halfuur in de keuken te staan, toch? Je start met het maken van de ingelegde rode ui, deze laat je een halfuur trekken zodat ‘ie zoetzuur wordt van smaak. Je kunt dit ook al een dag van te voren doen, aanrader

Daarna maak je de guacamole en beleg je de beschuit met de guacamole, plakjes tomaat, feta en de ingelegde rode ui. In 10 minuten staat deze heerlijke lunch al op tafel! Ga jij dit recept ook proberen? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten. Je vindt de beschuiten van TastyBasics nu bij Albert Heijn. Naast de variant met zonnebloem- en pompoenpitten is er ook een meerzaden variant verkrijgbaar. Geniet er van!

Dit gezond beschuit met guacamole en ingelegde rode ui is:

  • Makkelijk om te maken
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vezels
  • Boordevol gezonde vetten

Laat je mij weten wat je van dit gezond beschuit vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezond-beschuit

Tasty-Basics

gezond-beschuit

 

Recept gezond beschuit met guacamole en ingelegde rode ui

 

Bereidingstijd: 10 minuten (+ ingelegde ui: 30 minuten)

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

4 zonnebloem- en pompoenpitten beschuiten, TastyBasics
1 eetrijpe avocado
1/2 limoen
1 teentje knoflook
12 cherrytomaten
60 gram (vegan) feta
Handje verse koriander
Snufje peper en zout

Ingelegde rode ui
1 rode ui
60 ml water
60 ml natuurazijn 
0,5 eetlepel kokosbloesemsuiker

 

Benodigdheden

Pannetje
Schaaltje

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. 

2. Doe het water, azijn en kokosbloesemsuiker in een pannetje en kook een paar minuten, tot de suiker volledig is opgelost. Doe dit in een glazen pot, samen met de ui. Sluit af en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.

3. Doe de avocado in een schaaltje en voeg het sap van de limoen toe. Prak goed fijn met een vork en voeg daarna de fijngesneden knoflook toe. Breng op smaak met zout.

4. Besmeer de beschuiten met de guacamole en beleg met plakjes cherrytomaten. Garneer met de ingelegde rode ui, (vegan) feta en koriander. Breng op smaak met peper en zout. Enjoy!

Tip: De overige rode ui kun je prima een weekje bewaren in de koelkast. Lekker voor over een curry, pasta of avocado toast.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met TastyBasics. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

mexicaanse-lunch

info@zonderz