fbpx ...

Deze gezonde vegan salades zijn makkelijk om te maken en ideaal als lunch of diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere vegan pastasalade of salade met gerookte tofu en mango? Genoeg inspiratie! Plantaardige salades zijn allesbehalve saai en dat bewijzen deze heerlijke recepten wel.

De basis van deze salades is verschillende soorten groenten, maar daarnaast bevatten deze salades ook (bijna) allemaal een eiwitbron, langzame koolhydraten en een portie gezonde vetten. Zo weet je zeker dat ze voedzaam zijn en je ook urenlang verzadigd bent. Welke van deze 12 gezonde vegan salades ga jij proberen? Ik hoop dat er wat lekkers voor je bij zit. Geniet er van!

Deze gezonde vegan salades zijn:

  • 100% vegan of course
  • Lactosevrij
  • Bijna allemaal glutenvrij (of glutenvrij te maken)
  • Makkelijk om te maken, in 15-30 minuten klaar 

Laat je me weten wat je van deze gezonde vegan salades vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

12x gezonde vegan salades 

 

Pasta salade met courgette, tomaat en pesto dressing

 

gezonde-vegan-salades

Deze pasta salade met courgette, tomaat en pesto dressing is erg makkelijk om te maken en staat al in een kwartier op tafel. Een heerlijke combinatie van verse Italiaanse ingrediënten. Echt een aanrader voor tijdens een warme zomerdag!

 

Salade met gerookte tofu en mango

 

gezonde-vegan-salades

Ben je op zoek naar een lekkere Aziatische salade? Ga dan voor deze salade met gerookte tofu en mango! Dit gerecht bevat een berg groenten en is daarnaast ook rijk aan eiwitten. De romige tahin dressing maakt het helemaal af en bovendien is dit recept ook glutenvrij.

 

Makkelijke bietensalade met feta, rucola en balsamico glaze

 

gezonde-vegan-salades

Deze makkelijke bietensalade met feta, rucola en balsamico glaze is heerlijk voor tijdens de herfst en winter. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het staat ook zo op tafel. De walnoten zorgen voor een lekkere crunch! Het recept is ook glutenvrij.

 

Salade met venkel, zongedroogde tomaat en rucola

 

gezonde-vegan-salades

Deze salade met venkel, zongedroogde tomaat en rucola is een heerlijke en verrassende combinatie van smaken! Dankzij de sinaasappel vinaigrette is dit gerecht ook lekker zoet. Ideaal voor tijdens een warme zomerdag en bovendien ook makkelijk glutenvrij te maken.

 

Winterse salade met pompoen en granaatappel

 

winterse-salade

Deze winterse salade met pompoen en granaatappel is al jarenlang mijn favoriet! De combinatie van de zoete pompoen met de dadels, crunchy amandelen en peterselie is een match made in heaven. Bovendien vult deze salade erg goed, waardoor je ‘m prima kan eten als diner. Ook is het recept volledig glutenvrij. 

 

Salade met aardbeien, pecannoten en avocado

 

aardbeien

Heb je al eens een salade met aardbeien op? Deze variant is echt ver-ruk-kelijk! En bovendien ook erg makkelijk, want in een kwartiertje staat deze salade met aardbeien, pecannoten en avocado al op tafel. Lekker als lunch bijvoorbeeld. Het recept is ook glutenvrij.

 

Noedelsalade met mango en munt

 

gezonde-vegan-salades

Deze noedelsalade met mango en munt kon niet ontbreken op het lijstje met gezonde vegan salades. Perfect voor in de zomer en ideaal als lunch of diner! De combinatie van mango, munt en de pindakaas dressing is erg lekker, hier maak je iedereen blij mee. 

 

Salade met parelcouscous, dadels en verse munt

 

parelcouscous

Ben je op zoek naar een salade met parelcouscous? Probeer dan deze salade met parelcouscous, dadels en verse munt. Een zomerse salade die erg fris en zoet is van smaak. Ook fijn: in een kwartiertje staat dit gerecht al op tafel! Een van de lekkerste gezonde vegan salades van dit lijstje. 

 

Mexicaanse burrito bowl salade

 

Mexicaanse-burrito-bowl

Weer eens wat anders dan de standaard salade, daarom moet je Mexicaanse burrito bowl salade eens proberen! Met dit gerecht waan je je zo in Mexico en bovendien is het ook erg voedzaam. De combinatie van mais, salsa, guacamole en haver crème fraîche is heerlijk. 

 

Couscous salade met aubergine, falafel en tahin dressing

 

Gezonde-vegan-salades

Deze couscous salade met aubergine, falafel en tahin dressing is warm en daarom ook ideaal voor tijdens de herfst of winter. Door de couscous op smaak te brengen met kaneel wordt het net wat specialer. Lekker als lunch of diner!

 

Poké bowl met tempeh en zoetzure komkommer

 

gezonde-vegan-salades

Deze poké bowl met tempeh en zoetzure komkommer kon natuurlijk niet ontbreken op het lijstje met gezonde vegan salades. De combinatie van de spicy tempeh, zoetzure komkommer en romige avocado is fantastisch. De tahin-sesam dressing maakt het gerecht helemaal af. Dit recept is ook makkelijk glutenvrij te maken. 

 

Pad thai salade met pinda dressing

 

Pad-thai

Zin in een Thaise salade? Dan word je vast blij van deze (koolhydraatarme) pad thai salade met pinda dressing! Deze salade bevat veel vitaminen en mineralen en is ook rijk aan eiwitten, vanwege de sojabonen. Het recept is ook glutenvrij.

Welke van deze 10 gezonde vegan salades ga jij proberen? Laat het mij vooral weten in de comments. Ik wens je heel veel kookplezier!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz