fbpx ...

Wat is energetisch reinigen en hoe doe je dat? Heb je al eens van energetisch reinigen gehoord? Ik doe het ongemerkt al regelmatig als ik met een wierookstokje door de kamer loop en de geur in alle hoeken verspreid. Ontdek ook hoe je je huis en jezelf van ongewenste energieën ontdoet en hoe dit je kan helpen om in balans te blijven.

 

Wat is energetisch reinigen?

 

Ik loop zelf dus regelmatig met een wierookstokje door de kamer. Door de geur en rook door de ruimte te verspreiden en extra aandacht te hebben voor de hoeken waar energie zich kan hebben opgehoopt, ontdoe ik de kamer van zware of negatieve energie. Energetisch reinigen is eigenlijk net als opruimen en stofzuigen, maar dan gaat het om onzichtbare rommel die kan blijven hangen en zich kan ophopen.

Zo kan mijn irritatie over de rondslingerende kleding van mijn twee pubers in de ruimte aanwezig blijven als onprettige energie. Ik heb ook al eens ervaren dat een huis ‘zwaar’ kan aanvoelen doordat er in het verleden nare dingen zijn gebeurd of dat er iemand is overleden.

 

Bewust energetisch reinigen

 

Ik ben toen heel bewust energetisch gaan reinigen, waardoor de atmosfeer lichter werd. Ook straling van mobiele telefoons en zelfs energie van het water in de grond schijnen invloed te hebben op de atmosfeer in huis. Ook dan kun je dus met energetisch reinigen aan de slag. Regelmatig brand ik een kaars om de energie in de kamer te zuiveren. Net zo goed heb ik een aantal edelstenen in de woonkamer staan om bij de dragen aan een positieve, lichte sfeer. Niet alleen kun je een ruimte ontdoen van ongewenste energie. Je kunt ook jezelf reinigen van deze energieën. Bijvoorbeeld als je je zwaar en moe voelt doordat je de stemming of problemen van iemand anders met je hebt meegenomen.

Op dat soort momenten vind ik een auraspray heel fijn om mezelf energetisch te reinigen. Deze sprays hebben een fijne geur en maken dat ik me letterlijk lichter voel. Sommige sprays hoef je alleen boven je hoofd te vernevelen en andere kun je om je hele lichaam heen sprayen. Als ik zo’n spray gebruik, voelt mijn hoofd vrijwel direct lichter aan voel ik ook een soort lichte, frisse energie om me heen.

 

energetisch-reinigen

 

Jezelf én je omgeving energetisch reinigen

 

Ikzelf gebruik dus vooral wierook, kaarsen, edelstenen en aurasprays om mezelf en mijn omgeving energetisch te reinigen. Daarnaast kan ook het branden van salie en het inzetten van geluid helpen om ruimtes van ongewenste energieën te ontdoen. Kies vooral de manier waar jij je prettig bij voelt en die je aanspreekt. Ik zet ze hieronder voor je op een rij!

 

Salie

 

Om ruimtes energetisch te reinigen kun je een bundeltje gedroogde salie aansteken en dit even laten branden. Vervolgens doof je de vlammen en beweeg je met je handen de rook door de ruimte. Je kunt ook met het bosje smeulende salie door de ruimte lopen en deze zo zuiveren van zware energie. De rook zou negatieve energie verdrijven en zorgen voor een positieve en lichte atmosfeer in de ruimte.

Salie wordt ook ingezet bij smudge ceremonies. Hierbij wordt negatieve energie verdreven door het branden van kruiden en speciale houtsoorten en het opzeggen van spreuken en affirmaties. Witte salie zou het meest effectief zijn om een ruimte te reinigen van alle soorten energie. Als je de voordelen van salie wil ervaren zonder de rook, dan kun je gebruikmaken van een kamerspray met dit kruid.

 

Kaarsen

 

Kaarsen zijn ook heel geschikt om een ruimte energetisch te reinigen. De vlam reinigt de lucht en verdrijft zware energie. Gebruik kaarsen van zuivere was, want deze hebben verschillende voordelen. Zo produceren kaarsen van zuivere was minder rook. Bijenwaskaarsen zorgen bovendien dat de ruimte wordt gezuiverd door middel van negatieve ionen. Deze ontdoen de kamer van stof, schimmel, virussen en bacteriën.

 

Edelstenen

 

Edelstenen kunnen helpen om oude energie te verdrijven en nieuwe energie in een ruimte toe te laten. Je kunt bijvoorbeeld stenen als labradoriet en bergkristal hiervoor gebruiken. Je zet ze simpelweg neer in een ruimte of je draagt ze bij je. Bijvoorbeeld als halsketting of armband.

 

energetisch-reinigen

 

Wierook

 

Je kunt – net als ik – met een wierookstokje door de ruimte lopen en de geurige rook op alle plekken laten komen. Vooral hoeken zijn plekken waar zware energie zich ophoopt. Zorg dat je zuivere wierook hebt die geen onzuivere stoffen in de lucht verspreidt.

 

Geluid

 

Geluid verhoogt de trilling in een ruimte en kan op deze manier alles met een lage trilling verdrijven. Zo ook zware energie. Vaak wordt een mantra als ‘Aum’ gebruikt, maar ook een klankschaal voldoet om de ruimte te zuiveren.

Liefs,
Geluksblogger Annemiek 

Bron: Zentana

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

Latest posts by Annemiek van der Krogt (see all)