fbpx ...

Het is tijd om wat lekkere vegetarische barbecue recepten met jullie te delen! Zelf ben ik drie jaar geleden gestopt met het eten van vlees en vis. Ik merkte toen al snel dat veel mensen dat toch lastig vonden als ik kwam barbecueën. De meeste mensen denken dat je alleen maar vlees en vis kan eten op de barbecue, maar gelukkig is er meer! Bovendien zijn deze vegetarische barbecue recepten ook veel lekkerder dan een simpel stukje vlees of vis.

Denk bijvoorbeeld eens aan barbecue spiesjes met falafel en kerrie dipsaus of watermeloen lolly’s met feta. Sounds good, right? Ook een goede salade vind ik zelf altijd belangrijk bij een barbecue. Zo zorg je dat je jezelf niet overeet en krijg je ook een flinke portie vitaminen binnen. Daarom heb ik ook wat salades op een rijtje gezet, zoals de tomatensalade met mango en burrata. Genoeg inspiratie voor een gezonde vegetarische barbecue! 

Deze vegetarische barbecue recepten zijn:

  • Vegetarisch
  • Boordevol vitaminen en mineralen
  • Makkelijk om te maken
  • Snel klaar

Laat je me weten wat je van deze vegetarische barbecue recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

10x vegetarische barbecue recepten

 

Salade met watermeloen en feta 

 

vegetarische-barbecue-recepten

Voor deze salade met watermeloen, feta en munt heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het is een lekker frisse salade die ideaal is als bijgerecht bij de barbecue. Ook is deze salade erg makkelijk om te maken!

 

Barbecue spiesjes met falafel en kerrie dipsaus

 

vegetarische-barbecue-spiesjes-falafel

Deze barbecue spiesjes met falafel en kerrie dipsaus zijn heerlijk! Deze spiesjes konden niet ontbreken uit het rijtje met vegetarische barbecue recepten. Je maakt deze spiesjes met falafel, rode ui en paprika. De kerrie dipsaus is in een handomdraai klaar, waardoor het een fijn maaltje is als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.  

 

Gegrilde watermeloen lolly’s met feta en munt 

 

watermeloen-lollys

Bij het zien van deze gegrilde watermeloen lolly’s loopt het water me in de mond. Bij jou ook? Dit vrolijke recept is bedacht door Gewoon Hanne. De combinatie van watermeloen, feta en munt is altijd goed, dus dit is zeker een aanrader voor bij de barbecue!

 

Halloumi burgers met goudbruine mais

 

halloumi-burgers-vegetarisch

Met deze halloumi burgers met goudbruine mais van Joor Kitchen maak je iedereen blij. Dit barbecue recept is ook ideaal als je met zijn tweetjes wilt barbecueën en geen zin hebt in veel verschillende hapjes. Maak gewoon deze heerlijke halloumi burgers en je bent al klaar!

 

Tofu saté stokjes van de BBQ

 

vegetarische-barbecue-recepten

Deze tofu saté stokjes zijn een goede vervanger voor kipsaté stokjes. Met dit recept maak je iedereen blij, want de satésaus is heerlijk! Ook zit tofu boordevol eiwitten en is het een goede bron van calcium.

 

Gegrilde maiskolf met feta en peterselie

 

vegetarische-barbecue-recepten

Lekker simpel, maar o zo lekker: een gegrilde maiskolf van de barbecue! Voor dit recept van Jaimy’s Kitchen heb je maar vijf ingrediënten nodig, namelijk een paar maiskolven, feta, paprika poeder, olie en peterselie. Een lekker bijgerecht dat nog gezond is ook!

 

Tomatensalade met mango en burrata 

 

vegetarische-barbecue-recepten

Wil je je barbecue wel een beetje gezond houden? Maak dan deze tomatensalade met mango en burrata! Zo krijg je tijdens het barbecueën gelijk een flinke portie vitaminen en mineralen binnen. Bovendien is deze salade niet te zwaar, zodat je nog voldoende kan genieten van andere hapjes.

 

Broodjes met knoflook en kruidenboter

 

knoflook-broodjes

Hoe leuk zijn deze knoflook kruidenbroodjes van de barbecue? Deze broodjes van Uit Paulines Keuken maak je gewoon zelf en zijn om te smullen! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn ook makkelijk om te maken.  

 

Salade met gegrilde perzik en courgette linten

 

vegan-salade-recept

Ook deze salade met gegrilde perzik en courgette linten is ideaal voor bij de barbecue! Je maakt deze frisse salade met perzik, courgette, citroen, rucola en zonnebloempitten. Deze salade is bedacht door Wildgroei en is niet alleen erg lekker, maar ook handig voor mensen met allergieën. De salade is namelijk vegan, gluten- en lactosevrij. 

 

Vegetarische BBQ spiesjes met chili ballen 

 

vegan-barbecue-recept

Hoe leuk zien deze vegetarische BBQ spiesjes er uit? Dit recept van Gewoon Hanne maak je met mais, paprika, rode ui, zoete aardappel en chili ballen. Ook maak je er een spicy marinade bij, zodat je een heerlijke combinatie hebt van zoet en pittig. 

Hopelijk kan ik jou met deze vegetarische barbecue recepten inspireren om vaker te kiezen voor een barbecue zonder vlees of vis. Heb jij zelf nog leuke ideeën voor een vegetarische barbecue? Laat het mij dan weten in de comments!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz