fbpx ...

De afgelopen week genoot ik van een heerlijke vakantie in Corfu en daarom deel ik graag mijn favoriete hotspots in Corfu met je! Dit Griekse eiland wordt het groenste eiland van Griekenland genoemd en dat is zeker niet gelogen. Ik maakte hier prachtige wandelingen door de ongerepte natuur, kwam terecht op afgelegen strandjes met azuurblauw water en ook het Griekse eten was goddelijk. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie!

Op uitnodiging van Eliza Was Here bezocht ik dit eiland. Wat zo fijn is aan deze reisorganisatie is dat ze unieke plekjes weg van te massa aanbieden. Vaak zit je dan midden in de natuur en word je wakker gemaakt door fluitende vogels. I like it! Wij verbleven bij Kumquart in Agios Gergios, een plekje met 6 kleine eco-friendly villa’s omgeven door natuur. Hier hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel staan, vandaar dat ik ook voor dit verblijf had gekozen. De huisjes worden verwarmd door zonne-energie, ze hebben een eigen moestuin waar ze verschillende groenten verbouwen en alles wat ze aanbieden is lokaal geproduceerd. Echt een aanrader deze heerlijke plek!

 

kumquart

kumquart

 

9x hotspots in Corfu

 

Lekker eten en drinken in Corfu Stad

 

Griekse mezze bij Marina’s Tarvern 

 

Hier moet je zijn voor de lekkerste Griekse mezedes (tapas)! Wij kwamen hier per toeval terecht omdat we een beetje verdwaald waren, maar dit knusse pleintje omgeven door roze muren bleek uiteindelijk één van onze favoriete hotspots in Corfu te zijn. Hier vind je niet de standaard Griekse gerechten, maar speciale dingen zoals gegrilde aubergine met tomaat, fava (een romige spread met bonen en gekarameliseerde ui) en knapperige courgette balletjes met homemade tzatziki. Alle gerechten hier zijn redelijk simpel, maar zó vol van smaak. Ik eet zelf grotendeels plantaardig en dat was bij dit tentje erg makkelijk. Je betaalt hier gemiddeld €10 voor een hoofdgerecht. 

 

hotspots-in-corfu

 

Goddelijk Italiaans eten bij La Tavolo Calda

 

Bij La Tavolo Calda kun je heerlijk Italiaans eten. Je betaalt hier wel wat meer dan bij het gemiddelde tentje in Corfu (€24 voor een hoofdgerecht), maar het is ontzettend goed. Denk aan een romige risotto met Parmezaan en champignons of een homemade pizza met verse groenten en kruiden. Mocht je niet vegetarisch eten, dan kun je hier bijvoorbeeld ook voor de verse linguine met gamba’s gaan. De locatie van dit restaurant is erg leuk, het zit namelijk in een rustig smal straatje waar je buiten kan dineren. Ook de wijnen zijn hier heerlijk, daar betaal je dan €30 per fles voor. 

 

Drankjes doen bij Mikro Café

 

Wil je even wat borrelen in Corfu stad? Ga dan naar het gezellige Mikro Café. Dit restaurant ligt ook weer in een klein straatje, waar je kan zitten op een terras overdekt met een pergola. Ze hebben hier goede koffie, maar ook cocktails, verschillende soorten wijn en bier. Volgens mijn vriend is het Corfu Red Beer het beste lokale bier. Ik vond dit één van de meest knusse terrasjes van Corfu stad en hier kun je bijvoorbeeld neerploffen voordat je gaat eten. 

 

IJsjes eten bij Papagiorgis

 

As je mij een beetje kent dan weet je dat ik áltijd een ijssalon bij mijn hotspots zet. Icecream is life! IJssalon Papagiorgis behoort ook zeker tot één van mijn favoriete hotspots van Corfu, hier zijn wij verschillende keren teruggegaan voor een heerlijke gelato. Alles wordt hier vers gemaakt en naast het romige Forrero Rocher, Snickers of hazelnootijs hebben ze hier tevens verschillende vegan opties. Ook leuk: probeer eens het pure chocolade ijs met kumquat, de Griekse vrucht waar Corfu bekend om staat. Deze vrucht smaakt een beetje naar sinaasappel, wat heerlijk is in combinatie met pure chocolade. 

 

porto-timoni-beach

 

Unieke plekjes in Corfu

 

Ga de zee op en vaar naar de Blue Lagoon

 

De Blue Lagoon van Corfu vonden wij beiden ge-wel-dig en mag je eigenlijk niet overslaan als je het eiland bezoekt. Wij kwamen hier terecht via Maria’s Tourist Services, waarbij je een boottour voor een dag kan boeken. Een super vriendelijke vrouw die echt voor je klaarstaat! Je betaalt €45 voor deze trip en zit van 9.00 tot 17.00 heerlijk in het zonnetje op een boot, samen met andere toeristen. Wij zaten in het voorseizoen met ongeveer 30 mensen op deze boot, in de zomer zit je er waarschijnlijk met 150 mensen op. 

Tijdens deze tour vaar je langs verschillende unieke plekken, waar je natuurlijk ook stopt om foto’s te maken en te relaxen. We begonnen de dag bij een prachtige cave, daarna voerden we door naar een stuk waar je kon snorkelen en toen kwam het hoogtepunt: de Blue Lagoon. Het water is hier super helder en je ziet veel vissen. Je kan hier vanaf de boot in het water plonzen en zwemmen naar het strand. Je had hier een stop van 1,5 uur en daarna voer je door naar Sivota, een klein dorpje waar je bij kan komen van het zwemmen. Hier zitten verschillende cocktailbars, pizzeria’s en Griekse tentjes, wel een beetje toeristisch. Op de boot kun je trouwens ook heerlijke cocktails bestellen, qua eten raad ik je aan om zelf wat mee te nemen of te wachten tot je in Sivota bent. Heb je zelf een zeilboot? Dan is het natuurlijk ook ideaal om hier zelf heen te varen! 

 

hotspots-in-corfu

 

Hike naar het prachtige Porto Timoni beach 

 

Denk je aan een wit strand met azuurblauw water en wilde rotsen, dan denk je aan Porto Timoni beach. Dit strand hoort absoluut thuis in mijn hotspots in Corfu, want ik vond het een van de mooiste stranden die ik ooit heb gezien. Trek wel goede schoenen aan als je hier heen gaat, aangezien je eerst 20-30 minuten moet hiken voor je bij dit strand bent. Deze wandeling is overigens is prima te doen, maar er liggen wel veel stenen dus ga hier niet in je slippers heen. Halverwege kom je nog bij een viewpoint waar je mooie foto’s kan maken. Tip: neem voldoende water mee, want dat kun je wel gebruiken na deze hike. 

Na deze wandeling kom je aan bij Porto Timoni beach, wat echt een paradijsje is. Wij waren er in mei en toen was het nog redelijk te doen qua drukte, maar ik denk wel dat dit een populaire plek is in de zomer. Ga daarom op tijd, zodat je lekker kan liggen. Daarnaast zou ik je aanraden om verder door te wandelen na het eerste strand, omdat je het strand wat daarna komt waarschijnlijk een stuk rustiger is. Er zijn overigens geen restaurants of cafeetjes bij Porto Timoni Beach zelf, dus neem je eigen eten en drinken mee als je hier een dag heen gaat. 

 

porto-timoni-beach

 

Geniet van het uitzicht bij Anemos restaurant

 

Ben je wel toe aan een verfrissend drankje na het strand van Porto Timoni? Plof dan neer bij Anemos restaurant, deze vind je op de terugweg in het dorpje Afionas. Bij dit restaurant heb je een mooi uitzicht over het water en zit je lekker in de zon. De ideale plek om even uit te rusten met een glas verse jus d’orange of een Grieks biertje. Het ziet er hier luxe uit, maar de prijzen vallen gelukkig erg mee. Zo bestelde ik hier voor €8 een heerlijke salade met spinazie, bieten, kumquat en amandelen. Mijn vriend genoot van een Griekse moussaka met rundvlees (die ze overigens ook vegetarisch hadden) voor €13. Ze hebben hier ook verschillende kleine Griekse hapjes om samen te delen. Daarnaast kun je hier terecht voor homemade icecream, wat misschien ook wel lekker is na de hike. 

 

hotspots-in-corfu

hotspots-in-corfu

 

Chill een dagje bij Palaiokastritsa

 

Ook dit strand is een aanrader als je naar Corfu gaat! Palaiokastritsa (probeer dat maar eens uit te spreken) is een gezellig baaitje met knalblauw water. Je kunt hier op het strand gaan liggen zonnen en er zitten ook verschillende cafeetjes waar je terecht kan voor een snelle Griekse hap. Persoonlijk vond ik Porto Timoni Beach wel iets mooier, maar dat kwam ook omdat wij niet zo’n helder weer hadden toen we Palaiokastritsa bezochten. Tip: er zitten verschillende restaurants bovenop de berg, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de baai. Hier kun je lekker neerploffen voor een drankje en een stokbroodje met homemade tzatziki. 

 

Huur een Vespa en verken het eiland

 

Corfu is een mooi eiland met veel haarspeldbochten en kronkelweggetjes. Hoe leuk is het dan om hier een Vespa te huren en over het eiland te toeren? Combineer op die manier verschillende hotspots in Corfu, zoals Palaiokastritsa en Porto Timoni Beach. In veel dorpen kun je een scooter huren en sowieso is daar in Corfu stad ook voldoende gelegenheid voor. Het eiland heeft een aantal goede hoofdwegen, maar pas op voor de kronkelpaadjes dwars door de ongerepte natuur. Hier kunnen veel losse stenen en grind liggen, waardoor het erg gevaarlijk kan worden. Wij hebben zelf meegemaakt met auto dat we nét het verkeerde pad op gingen en met gevaar voor eigen leven de berg weer op moesten. Houd dus altijd Google Maps bij de hand als je op avontuur gaat met de scooter of auto.

 

Praktische tips voor Corfu

 

Kies voor een accommodatie met een huurauto

 

Juist omdat Corfu zo’n ongerept eiland is heb je zeker een huurauto nodig. Wij hebben die van ons bijna dagelijks gebruikt, omdat je zo bij alle unieke plekken komt en wat meer ziet dan alleen Corfu stad. Dat is ook de reden waarom wij het concept van Eliza Was Here zo fijn vonden, aangezien zij kleinschalige vakanties aanbieden met vlucht, accommodatie én huurauto. Deze all-in-one pakketten zijn in verhouding veel goedkoper dan alles los te boeken. Vanaf onze duurzame villa Kumquart was het ongeveer 40 minuten rijden naar Corfu Stad. Dat lijkt misschien veel, maar juist als je op vakantie bent kun je het ook zien als ervaring op zich en tijdens de rit genieten van de prachtige natuur. 

 

Spreek een klein woordje Grieks

 

De bewoners van Corfu vinden het geweldig als je een klein woordje Grieks spreekt. Iedereen is ontzettend vriendelijk en als je bijvoorbeeld gaat wandelen word je al snel aangesproken met kalí méra, wat goedendag betekent. Daarnaast betekent kali spèra goedenavond, geia sas (spreek je uit als ‘yessas’) betekent hallo en efcharistó betekent dankjewel. Leuk om deze woorden te gebruiken tijdens je vakantie in Corfu! 

 

hotspots-in-corfu

 

Steun de lokale bevolking

 

De afgelopen twee jaar hebben de bewoners van Corfu het best pittig gehad vanwege corona, aangezien bijna al hun inkomsten vanuit het toerisme binnen komt. Je ziet dat alles nu weer tot leven begint te komen, maar ook dat deze crisis voor veel armoede heeft gezorgd. Daarom: steun de locals! Ga niet naar de Lidl, maar kies voor kleine, lokale winkeltjes waar het geld rechtsreeks bij de ondernemers terecht komt. Mocht je een goede racefiets willen huren om het eiland op een avontuurlijke manier te verkennen, neem dan contact op met Stamatis van S-Bikes

Ik hoop dat ik je met deze hotspots in Corfu heb geïnspireerd om een bezoekje te brengen aan dit mooie eiland. Ik wil graag wel duidelijk maken dat ik geen voorstander ben van om de haverklap overal heen vliegen, vanwege de negatieve impact op het klimaat. Vlieg bewust en ga alleen naar plekken die het écht waard zijn. Wil je jouw hotspots in Corfu met anderen delen? Deel ze dan vooral hieronder in de comments.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Eliza Was Here. Lees hier mijn disclaimer.

info@zonderz