Vorige week ging ik samen met een vriendin langs bij LEON in Muiden voor een heerlijke brunch. Ken jij LEON al? Dit toffe naturally fast food concept zit al jarenlang in de UK, misschien heb je er wel eens koffie gedronken. Ik ken het al jaren en was daarom ook blij toen ze een aantal jaar geleden naar Nederland kwamen. Als ik onderweg ben met de trein bijvoorbeeld haal ik er vaak een vegan curry of voedzame salade. Toen ik hoorde dat er ook een LEON in de buurt van Amsterdam was geopend, moest ik er natuurlijk even langs om het te proberen!

Samen met mede-foodie Ghislaine ging ik op pad om het nieuwe ontbijtmenu uit te proberen, welke trouwens ook Zonderzooi-proof is. Van heerlijke porridges met pindakaas en jam tot vegan burgers, fantastisch! Ze werken hier niet met E-nummers, toegevoegde suikers en zijn ook palmolie-vrij. Daarnaast hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel staan, iets wat niet altijd zo is bij de bekende fast food concepten. Bij LEON werken ze bijvoorbeeld niet meer plastic, maar maken ze gebruik van gerecycled plastic. Ook proberen ze alles zo lokaal mogelijk in te kopen. Zo komt de kombucha van een brouwerij in Amsterdam en komen de versproducten bijna allemaal uit Nederland. Het verkleinen van de footprint is érg belangrijk bij dit bedrijf, dat waardeer ik enorm. Ik vertel je graag hoe ik het menu vond, dus lees snel verder.

 

LEON Amsterdam

kookboeken

 

Ontbijten bij LEON doe je met warme porridge en breakfast muffins

 

We besloten om verschillende gerechten van het ontbijtmenu te proberen. Als je mij al een tijdje kent dan weet je dat ik een enorme havermoutpap fan ben. Bijna dagelijks ontbijt ik met warme havermoutpap, dus ik was ook erg benieuwd naar deze porridges van LEON. Ze hebben drie verschillende smaken, van chocolade-banaan tot pindakaas-jam. Een warm ontbijt is goed voor je darmen en daarom ook de perfecte manier om je dag voedzaam te starten. De porridge met pindakaas en homemade jam gaven we beide een dikke 9, maar ook de andere smaken zijn een 8 waard. Ook handig: deze porridges worden normaliter gemaakt met biologische volle melk, maar als je liever havermelk hebt dan kan dat ook. Helemaal vegan friendly dus!

Daarnaast probeerden we ook twee breakfast muffins, wat eigenlijk kleine burgers zijn. Nu denk je misschien ‘huh, een burger als ontbijt?’ Deze voedzame burgers kun je tot 11.00 bestellen en zijn vergelijkbaar met een gezond broodje. Verwacht geen burger met druipende vette kaas, te veel saus en buikpijn naderhand, maar juist een voedzame variant gemaakt van zuurdesembrood. Hier ben je lang van verzadigd én het geeft je veel energie! Ook deze breakfast muffins vielen goed in de smaak, de vegan sausage vonden wij beide het beste qua smaak. Maar de variant met avocado en halloumi was ook heerlijk. Mocht je een allergie hebben dan kunnen ze daar bij LEON ook goed mee overweg. Ze scheiden 12 losse allergenen, waardoor het in de keuken makkelijk is om iets glutenvrij, notenvrij of lactosevrij te maken bijvoorbeeld. Benieuwd wat ze allemaal hebben? Hier kun je het volledige ontbijtmenu checken. 

 

LEON Amsterdam

naturally fast food

LEON Amsterdam

 

Voor goede koffie moet je bij LEON zijn

 

LEON staat al jarenlang bekend om hun goede koffie. Als je onderweg bent heb je geen zin in slappe filterkoffie, kun je bij LEON terecht voor échte koffie.. Deze koffie is ook Fairtrade en biologisch. Hier heb je ook weer de mogelijkheid om naast biologische melk voor havermelk te kiezen. Een vers croissantje erbij en smullen maar! 

Zoals je wel kan horen ben ik fan van LEON. Deze nieuwe LEON vind je overigens niet in het centrum van Amsterdam, want ze willen juist mensen inspireren om te kiezen voor naturally fast food als je onderweg bent. Vandaar dat je het vindt op de plekken waar je langs komt als je even een snelle hap wilt hebben, zoals naast een McDonalds, KFC of Burger King. Juist om het verschil te maken en te laten zien dat er méér is dan deze ongezonde fast food ketens waar je lichaam niet blij van wordt. Je vindt deze LEON bij Texaco Honswijck, een kwartiertje van Amsterdam vandaan op de A1. Verwacht dus geen hip restaurant of café, maar wel een fijne plek om langs te gaan als je onderweg bent. Enjoy!

Adres: Texaco Honswijck, Rijksweg A1 Zuidzijde 2, 1398 PZ Muiden.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met LEON. Lees hier mijn disclaimer.

 

LEON Amsterdam

info@zonderz