fbpx ...

Deze wentelteefjes met rode bessensaus zijn heerlijk als ontbijt. Over een paar dagen is het Pasen en daarom deel ik dit lekkere paasrecept maar al te graag met jou. De combinatie van rode bessen, verse munt en de zoete, krokante wentelteefjes is fantastisch. Wist je dat rode bessen erg gezond zijn? Het zijn echte vitamine C bommetjes! Genoeg redenen om eens een voorraadje rode bessen in te slaan.

Ik gebruik altijd de rode bessen van Berrybrothers, deze kun je het hele jaar door vinden bij Albert Heijn. Vanaf eind april komen ze weer van Nederlandse bodem. Deze rode bessen zijn zoetzuur van smaak en stevig van structuur, waardoor ze perfect zijn voor een rode bessensaus. Ook erg lekker als tussendoortje trouwens!

 

 

Wentelteefjes met rode bessensaus en pecannoten

 

Deze wentelteefjes met rode bessensaus zijn makkelijk om te maken en staan al in een kwartiertje op tafel. Ideaal als je graag een heerlijk Paasontbijt wilt, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Zelf ben ik dol op uitgebreid ontbijten, maar het moet niet te veel moeite kosten. Daarom weet ik nu al dat ik deze vegan wentelteefjes ga serveren tijdens Pasen. De lekkerste wentelteefjes maak je met oude boterhammen, want ze nemen het vocht net wat beter op en zo worden ze extra krokant. Mocht je geen oude boterhammen in huis hebben, dan zijn verse boterhammen ook prima.

Dit wentelteefjes recept is volledig vegan én Zonderzooi-proof! In plaats van ei en melk gebruik je havermelk, speltbloem, ahorn siroop en kaneel. Daar wentel je de boterhammen even in en daarna bak je ze krokant in een laagje kokosolie. Ook het maken van de rode bessensaus is erg makkelijk, je voegt alle ingrediënten in een pannetje en laat dit even pruttelen. Wist je dat de rode bessen van Berrybrothers met de hand geplukt worden? Zo heb je dus altijd topkwaliteit rode bessen. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief van Berrybrothers, dan ontvang je ook een receptenboekje boordevol recepten met rode bessen. Heel fijn als je nog wel wat inspiratie kan gebruiken! 

Deze wentelteefjes met rode bessensaus zijn:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vitamine C
  • Ideaal voor Pasen

Laat je mij weten wat je van deze wentelteefjes met rode bessensaus vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

ingredienten

wentelteefjes-met-rode-bessensaus

wentelteefjes-met-rode-bessensaus

 

Recept wentelteefjes met rode bessensaus en pecannoten

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Wentelteefjes
4 (oude) volkoren boterhammen
180 ml havermelk
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen anijszaad (ook te vervangen voor kaneel)
2 eetlepels speltbloem
1,5 eetlepel ahorn siroop
1 theelepel kokosolie

Rode bessensaus
150 gram rode bessen, Albert Heijn
1,5 eetlepel ahorn siroop
0,5 theelepel vanille extract
1 eetlepel water + 1 eetlepel arrow root (of maïzena)
Snufje zout

 

Benodigdheden

Steelpannetje
Diep bord 
Garde
Koekenpan

 

Bereiding

1. Rits de rode bessen van de takjes, doe ze in een vergiet en was ze af. Voeg ze daarna toe aan een steelpannetje en zet het vuur middelhoog. Prak de besjes fijn met een vork en voeg daarna de ahorn siroop, vanille extract en zout toe. Roer alles door elkaar.

2. Doe 1 eetlepel water en 1 eetlepel arrow root in een schaaltje en roer door elkaar. Voeg dit toe aan de rode bessen, laat alles 6 minuten koken op middelhoog vuur en roer af en toe even door. Zet het vuur daarna uit.

3. Doe de havermelk, kaneel, speltbloem en ahorn siroop in een diep bord en roer alles door elkaar met een garde. Wentel hier twee boterhammen in (stuk voor stuk) en zorg dat ze voldoende vochtig zijn.

4. Verwarm een halve theelepel kokosolie in de pan. Voeg de twee boterhammen toe als de pan goed heet is en bak 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bord en leg er een schaaltje op om het warm te houden.

5. Wentel ook de andere twee boterhammen door het beslag en bak deze ook 3 minuten in een laagje kokosolie, aan beide kanten.

6. Garneer elk stapeltje boterhammen met de warme rode bessensaus, pecannoten en verse munt. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Berrybrothers, lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

wentelteefjes-met-rode-bessensaus

info@zonderz