fbpx ...

Ben je op zoek naar hummus recepten zonder zooi? Dan word je vast blij van deze ideeën! Van geroosterde paprika hummus tot klassieke hummus, genoeg inspiratie. Zelf vind ik hummus vooral erg lekker voor op brood, maar het is ook ideaal om te serveren bij een borrelplank. Heerlijk met wat flatbread erbij bijvoorbeeld.

Maar waarom zou je kiezen voor deze hummus recepten, terwijl je ze ook gewoon kant-en-klaar kan kopen? De hummus die je in de supermarkt vindt bevat bijna altijd suiker, een berg E-nummers en daarnaast ook zonnebloemolie. Dit is een goedkope en sterk geraffineerde olie die je beter kan vermijden. Als je zelf hummus maakt hoef je niet eens olie toe te voegen, want de tahin zorgt voor voldoende smeuïgheid. Ga jij een van deze hummus recepten zonder zooi proberen? Geniet er van! En geloof mij maar: ze smaken véél lekkerder dan de varianten uit de supermarkt. 

Deze hummus recepten zonder zooi zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Lekker voor op brood of een toastje

Laat je mij weten wat je van deze hummus recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

8x hummus recepten zonder zooi

 

Geroosterde paprika hummus met harissa

 

hummus-recepten

Deze geroosterde paprika hummus met harissa is al jarenlang mijn favoriet. Deze hummus heeft véél meer smaak dan de klassieke hummus en daarnaast is een beetje pit in je hummus ook wel lekker. Echt het proberen waard!

 

Klassieke hummus

 

hummus-recepten

Ben je op zoek naar een romige klassieke hummus? Dan word je vast blij van dit recept! Deze hummus is precies zoals de hummus in het Midden-Oosten. Bovendien bevat deze hummus geen olie en maak je deze met kikkererwten, tahin, water, kruiden en knoflook.

 

Gezonde hummus met mango

 

hummus-recepten

Deze gezonde hummus met mango is weer een wat anders dan de standaard hummus. Lekker zoet en fris van smaak, ideaal voor in de zomer!

 

Chocolade hummus

 

hummus-recepten

Wil je eens wat nieuws proberen? Ga dan voor deze goddelijke chocolade hummus! Dit hummus recept is erg verslavend, ook voor kinderen. Lekker om te serveren met wat plakjes banaan en geroosterde kokos.

 

Pompoen hummus

 

gezond-broodbeleg

Deze pompoen hummus kon natuurlijk niet ontbreken aan het rijtje met hummus recepten! De combinatie van pompoen en kikkererwten is altijd goed, want het is namelijk lekker zoet. Aanrader!

 

Hummus met kerrie

 

gezond-broodbeleg

Deze hummus met kerrie maak ik bijna wekelijks. Kerrie door je hummus zorgt voor een heerlijke smaaksensatie en is ook ideaal voor op een borrelplank bijvoorbeeld. Echt een must-try!

 

Hummus met rode linzen

 

hummus-recepten

Wil je graag hummus zonder kikkererwten maken? Probeer dan deze hummus met rode linzen! Deze hummus is heerlijk zacht en romig. Ook bevat het veel meer eiwitten dan de standaard hummus.

 

Hummus met zongedroogde tomaat

 

gezond-broodbeleg

Hummus met zongedroogde tomaat is een beetje zoals rode pesto, maar dan in hummus variant. Lekker als je dol bent op hartig of gewoon omdat je liever een speciale soort hummus eet.

Ik hoop dat je ontzettend geniet van deze hummus recepten zonder zooi! Laat mij vooral in de comments weten wat je er van vond. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz