fbpx ...

Deze pecan karamel taartjes zijn onwijs leuk om te serveren tijdens een verjaardag. Heb je binnenkort een feestje en wil je graag iets op tafel willen zetten zonder ‘zooi’? Dan zijn deze taartjes ideaal! Ik heb ze al een aantal keer tijdens een verjaardag geserveerd en iedereen is er altijd dol op. De combinatie van de zachte karamellaag met de crunchy pecannoten is goddelijk. Bovendien is dit recept helemaal niet ingewikkeld om te maken, daar houd ik wel van. Zelfs als je geen held bent met bakken – zoals ik – dan maak je deze pecan karamel taartjes in een handomdraai. 

De karamellaag maak je met natuurlijke ingrediënten, namelijk kokosolie, amandelpasta, ahorn siroop en kaneel. Bovendien is de bodem ook zo klaar, het is puur een kwestie van alle ingrediënten even door elkaar mixen. Dit kan je doen met een keukenmachine, maar als je die geen hebt dan kan je het ook even door elkaar kneden met je handen. Toevallig deelde ik laatst een video van deze taartjes op mijn Instagram, dus kijk die vooral als je wilt zien hoe je ze stap voor stap maakt. 

 

Pecan karamel taartjes zonder gluten en lactose

 

Je kan deze glutenvrije taartjes al een dag van te voren maken, wat je weer stress scheelt op de dag zelf. Bovendien blijven ze wel een paar dagen goed, aangezien er niks dierlijks in zit wat kan gaan schimmelen. Daarnaast is dit recept ook vegan, glutenvrij en lactosevrij. Heel handig als er iemand bij je op bezoek komt met een intolerantie. Dat maakt ze trouwens niet minder lekker, want deze pecan karamel taartjes zijn echt verslavend. Ook leuk om te maken met kinderen, juist om ze te laten zien dat je geen eieren of boter nodig hebt voor een heerlijke taart. Geniet er van!

Deze pecan karamel taartjes zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je mij weten wat je van deze pecan karamel taartjes vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pecan-karamel-taartjes

pecan-karamel-taartjes

 

Recept pecan karamel taartjes

 

Bereidingstijd: 45 minuten + 3 uur opstijven

 

Ingrediënten 
(Voor 4 personen)

Bodem
165 gram amandelmeel
40 gram kokosolie
2 eetlepels ahorn siroop
0,5 theelepel vanille extract
Snufje zout

Karamel laag
60 gram kokosolie 
100 gram ahorn siroop 
40 gram amandelpasta 
0,5 theelepel kaneel

Topping
20 pecannoten

 

Benodigdheden

Oven
Taartvormpjes, diameter 10 cm (Ik gebruikte deze, maar met een uitneembare bodem is nog fijner)
Keukenmachine of grote kom
Steelpannetje

 

Bereiding 

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe het amandelmeel, kokosolie, ahorn siroop, vanille extract en zout in een keukenmachine en mix goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine? Doe dan alle ingrediënten in een grote kom en kneed een paar minuten goed fijn met je handen.

3. Vet de cakevormpjes in met olie (of gebruik bakpapier) en verdeel het mengsel over de vormpjes. Duw stevig aan met je handen.

4. Bak de cakevormpjes 10-12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen.

5. Tijd om de karamel laag te maken! Doe de kokosolie en ahorn siroop in een pannetje en verwarm totdat de kokosolie volledig gesmolten is. Zet het vuur laag en voeg daarna de amandelpasta en kaneel toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de karamelsaus 15 minuten afkoelen.

6. Giet de karamelsaus daarna over de cakevormpjes heen en laat ongeveer 0,5 cm over bij de rand. Zet de vormpjes minimaal 3 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.

7. Versier de cakejes daarna met geroosterde pecannoten. Druk ze er zachtjes in zodat ze er niet af vallen. Enjoy!

Let op: de kokosolie wordt zacht bij kamertemperatuur, daarom is het belangrijk om de pecan karamel taartjes te bewaren in de koelkast. Zo blijven ze het lekkerst en smelten ze niet.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz