fbpx ...

Ben je op zoek naar gezonde bliss balls recepten? Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet! Als ik ergens van geniet dan is het wel een lekkere bliss ball tussendoor. Maar wat is een bliss ball eigenlijk? Dit is een voedzame snack, welke vaak gemaakt is van noten, dadels en kruiden. Soms worden er ook nog wat pitten of zaden aan toegevoegd. Dankzij de combinatie van snelle suikers (dadels of vijgen) en gezonde vetten (noten), zorgt deze snack ervoor dat je ook lang verzadigd bent.

Er zijn zó veel verschillende soorten gezonde bliss balls recepten, maar deze acht zijn toch wel mijn favoriet. Ik eet ze niet alleen als tussendoortje, maar zet ze ook vaak op tafel als er iemand op de koffie komt. Bovendien zijn ze erg lekker voor kinderen en is het een gezonde, voedzame snack voor ze. Geniet er van!

Deze gezonde bliss balls recepten zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij 
  • Lactosevrij
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Makkelijk om te maken
  • Gemaakt van natuurlijke, voedzame ingrediënten

Laat je me weten wat je van deze gezonde bliss balls recepten vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

8x gezonde bliss balls recepten

 

Bliss balls met chocolade en hazelnoten

 

gezonde-bliss-balls-recepten

Deze chocolade hazelnoot balletjes zijn al jaaaren mijn favoriet en zó ontzettend makkelijk om te maken. Only four ingredients needed! Als je dol bent op Nutella dan vind je deze gezonde bliss balls vast ook lekker. De ideale snack voor tussendoor!

 

Carrot cake bliss balls

 

gezonde-bliss-balls-recepten

Deze carrot cake bliss balls staan bij mij standaard op tafel als er iemand komt theeleuten, dus ze konden niet ontbreken aan mijn lijstje met gezonde bliss balls recepten. De combinatie van wortel, kaneel en dadels is heerlijk. Bovendien zitten ze ook boordevol vitamine A, lekker verantwoord snoepen dus.

 

Bliss balls met vijgen en kokos

 

gezonde-bliss-balls-recepten

Ben je niet zo’n fan van dadels of eet je sowieso liever vijgen? Probeer dan eens deze bliss balls met vijgen en kokos. Ook hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig, namelijk vijgen, kokos, cashewnoten, kaneel en ahorn siroop. Ook een fijne snack voor kinderen!

 

Karamel zeezout bliss balls

 

gezonde-bliss-balls-recepten

Alles met karamel en zeezout is om te smullen, toch? Ik weet zeker dat je ook gaat genieten van deze karamel zeezout bliss balls! Deze gezonde snack staat al in 5 minuten op tafel en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig, die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan. Ik eet deze karamel zeezout bliss balls graag als tussendoortje tijdens een drukke werkdag.

 

Bliss balls met pindakaas en kokos

 

pindakaas kokos snack

Ben je gek op pindakaas? Dan word je vast gelukkig van deze bliss balls met pindakaas en kokos. De combinatie van deze twee is namelijk goud waard. Dankzij de toevoeging van pindakaas ben je ook lang verzadigd en heb je minder snel trek, wat dit een perfect tussendoortje maakt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

 

Bliss balls met cashewnoten en vanille

 

gezonde-bliss-balls-recepten

Deze bliss balls met kokos en vanille zijn lekker zoet van smaak en hebben een heerlijke, milde vanille smaak. Ben je dol op vanille? Dan is dit recept echt wat voor jou. Ook voor deze bliss balls heb je maar 4 ingrediënten nodig en ze zijn in een handomdraai gemaakt. 

 

Pindakaas chocolade bliss balls

 

pindakaas chocolade snack

Kan je niet kiezen tussen pindakaas en chocolade? Maak dan deze pindakaas chocolade bliss balls! Deze bliss balls bevatten geen dadels, maar zijn gezoet met kokosbloesemsuiker. Dankzij de chocolade chips hebben ze ook een goede crunch en bovendien vinden kinderen ze ook erg lekker.

 

Bliss balls met granola

 

granola snack

Deze bliss balls met granola zitten boordevol vezels en dankzij het lijnzaad bevorderen ze ook een goede stoelgang. Bovendien zijn ze ontzettend lekker, dus waarom zou je niet een voorraadje maken? Een fijne snack voor tussendoor!

Welke van deze gezonde bliss balls recepten ga jij proberen? Laat het mij vooral weten in de comments, ik ben erg benieuwd wat jou favoriet is. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz