fbpx ...

Deze makkelijke bietensalade met feta, rucola en balsamico glaze is ideaal als lunch of diner. De laatste weken ben ik lekker vrij geweest en deed ik het even wat rustiger aan met nieuwe recepten creëren. Wat mij altijd opvalt is dat wanneer ik vakantie heb, ik ineens ontzettend veel inspiratie heb voor nieuwe gerechten. Zo kwam ik dus ook op deze bietensalade met feta, die al in een kwartiertje op tafel staat. Ik vind het zelf altijd fijn om te lunchen met een salade, maar wil daar liever niet een halfuur voor uittrekken. Jij wel? Daarom bedacht ik deze gezonde bietensalade, die zo op tafel staat en daarnaast ook érg lekker is. 

Wist je dat bietjes hartstikke gezond zijn? Zo zijn ze bijvoorbeeld een goede bron van vitamine C en B11, ook wel foliumzuur genoemd. Vitamine B11 is voor iedereen goed, maar zeker als je zwanger bent. Deze vitamine speelt een grote rol in de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de ongeboren baby. Eet daarom dus eens wat vaker een salade met rode bieten! Daarnaast zitten er ook veel mineralen in bieten, zoals mangaan, ijzer en kalium. 

 

bietensalade-met-feta

 

Makkelijke bietensalade met feta

 

De combinatie van bieten met feta is natuurlijk altijd goed, zeker ook met wat pittige rucola erbij. Daarnaast maakte ik een balsamico glaze, een zoetzure dressing met balsamico en ahorn siroop. Dit is erg simpel om te maken, maar wel net wat lekkerder dan simpel alleen balsamico azijn. De balsamico glaze maak je door de balsamico azijn met de ahorn siroop in een pannetje te koken. Na een minuut of 5 wordt het dikker en nadat het ingedikt is heb je een heerlijke dressing. Genoeg redenen dus om deze salade een keertje te proberen!

Ik eet deze salade het liefst zonder granen, maar je kan natuurlijk ook altijd iets van spelt, bulgur of quinoa toevoegen voor wat extra vulling. Mocht je glutenvrij eten of deze bietensalade met feta maken voor iemand met een glutenintolerantie, kies dan voor quinoa. Geniet er van!

Deze makkelijke bietensalade met feta is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij 
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vitamine B11 (foliumzuur)

Laat je me weten wat je van deze makkelijke bietensalade met feta vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bietensalade-met-feta

bietensalade-met-feta

 

Recept makkelijke bietensalade met feta, rucola en balsamico glaze

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Twee handjes rucola
500 gram gekookte rode bieten 
200 gram linzen
30 gram walnoten
40 gram vegan feta (Ik gebruikte die van Willicroft, aanrader!)
6 eetlepels balsamico azijn
4 theelepels ahorn siroop 
Optioneel: 80 gram spelt, bulgur of quinoa

 

Benodigdheden

Pannetje
Vergiet
Twee diepe borden of salade kommen

 

Bereiding

1. Maak eerst de balsamico glaze. Doe de balsamico azijn in een pannetje en voeg de ahorn siroop toe. Roer even door en breng aan de kook. Zet het vuur daarna lager en roer af en toe even door. Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur en schenk het daarna in een schaaltje om af te koelen. Het wordt vanzelf dikker.

2. Snijd de bietjes in blokjes en giet de linzen af in een vergiet.

3. Verdeel de rucola over twee borden en garneer met de linzen, bietjes, walnoten en feta. Breng op smaak met peper, zout en de balsamico glaze. Enjoy! 

Tip: Heb je veel trek? Kook dan per persoon 40 gram spelt, bulgur of quinoa (glutenvrij) om te serveren bij deze salade.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

salade-recept

info@zonderz