fbpx ...

Afgelopen week genoot ik van een heerlijk weekend relaxen en slapen in Het Lichthuis. Ken je deze plek in Zandvoort toevallig al? Een tijdje geleden verbleef ik hier voor een detox retreat en nu kwam ik weer terug voor een weekendje weg. Never change a winning team, toch?

Het Lichthuis is een oude kerk die van binnen helemaal is opgeknapt tot een prachtige villa. Als je binnenkomt word je verwelkomd door een knisperende open haard, grote loungebank en stoere keuken, waardoor je je zo thuis voelt. Ik verbleef een weekend in het appartement Freedom, wat ook tot in de puntjes verzorgd was. Ben je benieuwd hoe mijn weekend er hier zag? Dat vertel ik je graag!

 

het-lichthuis-zandvoort

het-lichthuis-zandvoort

 

Slapen in Het Lichthuis

 

Als je een weekend (of langer) weg wilt en op zoek bent naar ontspanning, dan is Het Lichthuis the place to be. Ons weekend stond namelijk voor 100% in het teken van ontspanning. Het appartement was van alle gemakken voorzien, zoals een grote bank, prachtige keuken en mooie badkamer, tot heerlijke bedden waar je het liefst de hele dag in wilt blijven liggen. Bij aankomst lagen er twee badjassen klaar, tijd om in de sauna te duiken! Deze sauna is erg groot en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind sauna’s altijd dé manier om tot rust te komen. Telefoon uit, een spannend boek mee en lekker liggen, wat wil een mens nog meer?

Ook zijn ze bij Het Lichthuis veel bezig met duurzaamheid. Zo vind je overal navulbare dispensers met producten van The Gift Label, geproduceerd in Nederland en volledig vegan. Ook in de yogaruimte wordt gebruikt gemaakt van ecologische yogamatten, bolsters en blokken. Daarnaast kan je hier tijdens je verblijf de producten van Food for Skin proberen, een skincare merk waar ik zelf ook fan van ben!

Na een ontspannen sauna sessie besloten we een wandeling te maken over het strand. Gelukkig is dit maar 10 minuten lopen vanaf Het Lichthuis, dus je bent er zo. Ik sliep hier in het najaar, maar ook in de zomer is dit verblijf ideaal. Dan kun je een weekend relaxen combineren met het strand, hoe fijn is dat? In Zandvoort vind je veel knusse strandtentjes waar je terecht kan voor een lekkere (vegan) burger, salade of zoete aardappel frietjes. In het najaar zijn sommige strandtentjes dicht, maar kan je altijd nog wat scoren in het centrum.

 

het-lichthuis-zandvoort

woonkamer

badkamer

 

Retreats bij Het Lichthuis

 

Wist je dat je bij Het Lichthuis verschillende retreats kan volgen? Denk bijvoorbeeld aan een Detox & Geniet retreat, Ayurveda retreat of een stilte en meditatie retreat. Genoeg keuze! In september volgde ik hier een detox retreat en dat was een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit retreat stond in het teken van je lichaam resetten, even afkicken van suikers en bewust worden van wat je eet. Nou, dat is gelukt!

De ochtenden begonnen we meestal met een vinyasa yogales, gevolgd door een groen sapje. Daarna was er tijd voor jezelf en in de middag na de lunch was er vaak een workshop gepland, zoals het maken van kimchi, een Indiase hoofdmassage workshop of een DIY met verzorgingsproducten. ‘s Avonds stond er weer een heerlijk diner voor je klaar en was er ook nog tijd voor jezelf. De retreats worden gegeven in kleine groepen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en je ook kan verbinden met de andere deelnemers. Als je daar behoefte aan hebt natuurlijk. Daarnaast krijg je veel informatie mee over gezonde voeding, zodat je dat ook thuis kan toepassen.

Na dit driedaagse retreat ging ik naar huis als een nieuw mens. Pas een week na het retreat had ik weer zin in suikers, zo veel impact kan zo’n retreat hebben op je voedingspatroon. Die reset was echt even nodig en dankzij het gezonde eten, de yoga en de rust die het retreat mij gaf, kwam ik ook weer dichter bij mijzelf. Als je behoefte hebt aan een retreat dan is Het Lichthuis de ideale plek. Heb je nog vragen over deze bijzondere plek of de retreats die ze geven? Laat ze mij dan weten in de comments!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Lichthuis. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz