fbpx ...

Manifesteren is steeds bekender aan het worden. En dat terwijl het niet per se nieuw is, maar volgens mij vooral iets wat we gaandeweg verleerd zijn. Een goede ontwikkeling dat het weer op onze radar staat. Want hoe meer mensen het leven creëren waar ze echt gelukkig mee zijn, hoe hoger de vibes op aarde. De basisregel bij manifesteren? Wat je uitzendt, is wat je aantrekt.

Toen ik zo’n twee jaar geleden in aanraking kwam met het manifesteren, begon er van alles te kriebelen. Ik was echt helemaal verkocht. Hoe vet! Zelf je droomleven creëren, enkel met je gedachten. Helaas is het niet zo dat ik een paar keer aan mijn droombaan of droomhuis heb gedacht en het was er. Daar heb ik flink wat negatieve overtuigingen voor moeten transformeren naar positieve. En dat is een ongoing process.

Ondertussen ben ik zeker drie cursussen verder en hebben er al tientallen magische gebeurtenissen gemanifesteerd in mijn leven. Tuurlijk is het lastig alles wat ik heb geleerd in één blog te omschrijven en ben ik ook zeker geen manifestatie-expert, maar ik neem je graag mee in wat manifesteren is en hoe je ermee kunt starten.

 

wat-is-manifesteren

 

Wat is manifesteren?

 

Manifesteren zie ik eigenlijk als het geheim van het leven en waarvan ik wilde dat ik dit op school had geleerd. Het is een natuurwet die er vanuit gaat dat alles energie is en wat je denkt én voelt werkt als een magneet. We manifesteren dus eigenlijk onbewust de hele dag door. Alles om je heen is een manifestatie van jouw gedachten en overtuigingen. Van wat jij gelooft. Dit betekent dat als jij meer inkomen wilt of de liefde van je leven wilt vinden, maar denkt, voelt en gelooft dat jij dit helemaal niet waard bent, zal dit zich ook niet zo snel in je leven manifesteren.

Deels door de energie die je uitzendt en deels door het gedrag wat je daardoor laat zien. Dus hoger jouw frequentie, hoe meer je ook van hogere frequentie aantrekt. Wat voor mij een behoorlijke eye opener was tijdens één van de cursussen van Cosmic Life is dat klagen en roddelen je niet dichterbij het leven brengt van wat je wel wil. En dat terwijl ik dat stiekem soms zo ‘lekker’ vindt. In plaats van lekker te klagen, kun je het beter hebben over wat je wél wilt en dat ook helemaal te voelen. Daarmee verhoog je letterlijk je frequentie.

 

Hoe werkt manifesteren?

 

Manifesteren werkt eigenlijk heel simpel: verander je binnenwereld en je buitenwereld verandert mee. Dat is ook meteen waar je begint: wat wil je en hoe groot is het gat met waar je nu bent? En dat vraagt wat zelfreflectie. Niet alleen op alles wat je denkt, maar ook in wat het dan is wat je precies wil. Dit laatste heb ik een hele lange tijd ontzettend lastig gevonden. Eigenlijk liep ik toen al tegen allerlei beperkende overtuigingen aan.

Door het vele breathwork en reiki wat ik deed, kwam ik steeds dieper in mijn onbewustzijn en that’s where the magic happens. Daar moet je zijn. Ik vond daar steeds meer de richting in wat ik wilde. Ook werden de negatieve gedachten en overtuigingen die ik had over mezelf, mijn omgeving en toekomst steeds helderder. En dat kan best even confronterend zijn.

 

Negatieve gedachten vervangen door positieve affirmaties

 

Vanaf daar kan je aan de slag met het manifesteren van wat je wel wil in je leven. De negatieve gedachten vervang je door de dag heen met positieve affirmaties, zoals ‘ik ben zelfverzekerd’, ‘mijn inkomen groeit constant’ of ‘ik ben het waard om…’. Belangrijk bij affirmaties is dat je ze altijd positief maakt en kort opschrijft wat je wil. Niet wat je niet wil. Door mijn negatieve gedachten op te schrijven, kon ik ze door de dag heen steeds beter herkennen en meteen vervangen voor een positieve. Je hersenen leren door herhaling en het duurt gemiddeld 21 dagen voordat je een patroon hebt doorbroken. Dit vraagt dus soms best wel veel doorzettingsvermogen en vertrouwen.

Dit alles kun je nog meer kracht bijzetten door diepe meditaties. De meditaties van Cosmic Life of House of Deeprelax vind ik hier perfect voor. Maar je kunt ook je huis volhangen met post-its met alle affirmaties of een moodboard maken. Zo word je op constante basis herinnert aan jouw nieuwe toekomst. Het belangrijkste bij manifesteren is dat je het niet alleen denkt of opschrijft, maar dat je het ook helemaal voelt. Daarmee trek je het naar jezelf toe.

 

wat-is-manifesteren

 

Werkt het echt?

 

Of manifesteren echt werkt? Ik denk van wel. En de magische dingen die soms in mijn leven gebeuren zijn daar, voor mij, de bevestiging van. Bijvoorbeeld: toen ik me aanmeldde voor de opleiding tot ademcoach had ik geen geld meer op mijn spaarrekening staan. Ik had namelijk net een huis gekocht met mijn vriend. Toch vertrouwde ik erop dat het wel goed zou komen als ik de factuur ontving. En dat deed het ook, want bijna tegelijk ontving ik een bonus van mijn werk. Je raadt het misschien al: precies het bedrag wat ik nodig had om de opleiding van te betalen.

En het huis wat we kochten? Ook dat bleef op een bizarre manier op ons pad. Ik had het eerlijk gezegd al bijna opgegeven, maar toen de makelaar ons voor de tweede keer belde wist ik dat dit het Universum was wat aan het werk was. Als we ons bod iets verhoogden, was het huis van ons. Na het verhogen was het nog steeds een ‘prikkie’ voor een appartement binnen de ring in Amsterdam. Nog steeds vragen vrienden zich af hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. I call it magic!

De ‘hoe’ en ‘wanneer’ mag je bij het manifesteren loslaten. Dat is niet aan jou. Als jij aan de slag gaat met je binnenwereld, beweegt vanuit liefde en vertrouwen in plaats van angst en schaarste, geloof ik er in dat er magische dingen kunnen ontstaan. En zo niet? Dan zit je waarschijnlijk op het verkeerde pad. Succes!

Liefs,
Amy

wat-is-manifesteren