fbpx ...

Ben je op zoek naar vegetarische risotto recepten, misschien wel voor Kerstmis? Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke risotto met paddenstoelen en truffelolie of juist iets anders, zoals een orzo risotto. Genoeg inspiratie voor heerlijke risotto recepten!

Bovendien zijn deze recepten ook allemaal glutenvrij (behalve die met orzo), aangezien risotto een glutenvrije rijstsoort is. Ideaal dus als je een glutenintolerantie hebt. Een risotto zonder vlees of vis kan erg lekker zijn, dat bewijzen deze recepten wel. Heel veel kookplezier!

Deze vegetarische risotto recepten zijn:

  • Vegetarisch
  • Glutenvrij (behalve die met orzo)
  • Heerlijk als hoofdgerecht met Kerstmis
  • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten

Laat je me weten wat je van deze vegetarische risotto recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

6x vegetarische risotto recepten

 

Vegan risotto met paddenstoelen en truffelolie

 

vegetarische-risotto-recepten

Deze risotto met paddenstoelen en truffelolie is god-de-lijk! Ik heb dit risotto recept al verschillende keren gemaakt bij etentjes en hij valt altijd goed in de smaak. De combinatie van paddenstoelen, tijm en truffelolie is perfect. Ideaal voor Kerstmis of een ander gezellig etentje! Bovendien deze paddenstoelen risotto ook 100% vegan, glutenvrij én lactosevrij.

 

Bietenrisotto met homemade vegan kaas

 

vegetarische-risotto-recepten

Deze bietenrisotto is niet alleen erg mooi van kleur, maar smaakt ook ontzettend lekker! Daarom kon dit recept ook niet ontbreken aan het lijstje met vegetarische risotto recepten. Dankzij de bieten krijgt deze risotto een knalroze kleur, maar ook een beetje een zoete smaak. Heerlijk in combinatie met rode wijn, verse tijm en homemade ‘kaas’ op basis van cashewnoten.

 

Gemakkelijke tomaten risotto met burrata

 

vegetarische-risotto-recepten

Ben je gek op burrata? Probeer dan eens deze gemakkelijke tomaten risotto met burrata van Gewoon Hanne. Een heerlijke mix van smaken, zoals tomaten, basilicum, Italiaanse kruiden en of course burrata. Bovendien is deze risotto ook erg makkelijk om te maken, ideaal als je altijd loopt te stressen tijdens het kerstdiner!

 

Groente risotto met Parmezaanse kaas 

 

groente-risotto

Beaufood maakt altijd heerlijke kerstrecepten, zo ook deze groente risotto met Parmezaanse kaas. Voor deze risotto gebruik je allemaal verschillende groente restjes die je nog in de koelkast hebt liggen, zoals een bospeen, halve courgette of rode paprika. Van die restjes kun je namelijk een lekkere zero waste risotto maken, love it!

 

Oven risotto met groene groenten

 

vegetarische-risotto-recepten

Deze oven risotto met groene groenten van Donna Hay kon ook niet ontbreken op het lijstje. Donna Hay kookt altijd met de lekkerste verse ingrediënten en haar recepten zijn altijd goed. De combinatie van spinazie met citroenrasp en limoensap maakt het gerecht erg fris. Ook fijn: bij deze vegetarische risotto hoef je helemaal niet lang te roeren, want je zet ‘m gewoon in de oven. Ideaal!

 

Orzo risotto met groene doperwten pesto

 

orzo-risotto

Wil je een keer een risotto van orzo proberen? Dan is deze orzo risotto met groene doperwten pesto van Beaufood iets voor jou! Bo weet wel hoe je culinair kan koken en deze risotto is daar een voorbeeld van. Een heerlijke combinatie van orzo, shiitake, rucola, pijnboompitten en doperwten pesto. Met deze vegetarische risotto maak je je gasten enorm blij! Let op: deze risotto is niet glutenvrij.

Hopelijk kan ik je met deze vegetarische risotto recepten inspireren om eens vaker te kiezen voor vegetarisch of vegan. Want ook zonder een stukje vlees of vis is risotto goddelijk. Welk recept ga jij proberen? Laat het mij vooral even weten in de comments.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz