Deze vegetarische pompoen lasagne bowl smaakt heerlijk! Ik ben altijd zó ontzettend blij als het pompoenseizoen weer is begonnen, er staan bij mij dan ook wekelijks recepten met pompoen op tafel. Van een geroosterde pompoen salade of pannenkoekjes met pompoen, tot deze heerlijke vegetarische pompoen lasagne bowl. I love it! Ben je een beetje uitgekeken op de traditionele lasagne recepten? Dan word je vast blij van deze pompoen lasagne. Bovendien is dit recept ook veel makkelijker dan een traditioneel lasagne recept, omdat het niet in de oven hoeft. In principe maak je gewoon een lekkere pastasaus waar je lasagnebladen doorheen roert en daarna garneer je deze met vegan kaas. Easy peasy, maar wel héél erg lekker. 

De combinatie van pompoen met verse spinazie en Italiaanse tomatensaus is altijd goed. Wat dit lasagne recept extra lekker maakt is de volle tomatensmaak van de biologische tomatenpulp. Ik proef altijd heel goed het verschil tussen de ene Polpa en de andere, jij ook? Deze Polpa van Mutti is heerlijk vol van smaak en de tomaten hebben voldoende tijd gehad om te groeien in de Italiaanse zon, dat proef je echt! Wist je trouwens dat het in de winter veel duurzamer is om tomaten in blik te kopen? De tomatenoogst is namelijk al lang voorbij, dus in het najaar zijn geconserveerde tomaten beter voor het milieu! 

 

vegetarische pompoen lasagne

 

Vegetarische pompoen lasagne bowl 

 

Ik heb de producten van Mutti eigenlijk altijd standaard in mijn keukenkastje staan. Van tomatenpuree tot gepelde tomaten, ideaal voor Italiaanse recepten. Wist je dat ze binnen 24 uur na het oogsten worden verwerkt? Zo blijft de smaak goed behouden. Je kan deze producten overigens ook gebruiken voor Aziatische gerechten, zo gebruikte ik de tomatenpuree laatst in mijn Thaise tomatensoep.  

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van vleesvervangers zoals vegetarisch gehakt. Om deze vegetarische pompoenlasagne wat extra vulling te geven heb ik linzen aan het recept toegevoegd voor een goede portie eiwitten! Verder voegde ik verschillende verse kruiden toe, zoals peterselie en tijm. Oh last but not least: vegan kaas! Want wat is een lasagne zonder kaas? Ik gebruikte vegan Parmezaan, maar je kan natuurlijk ook normale Parmezaanse kaas gebruiken. Ik weet zeker dat je gaat genieten van deze homemade lasagne. Smul ze!

Deze vegetarische pompoen lasagne bowl is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Sojavrij
  • Boordevol vitamine A en C

Laat je me weten wat je van deze vegetarische pompoen lasagne bowl vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegetarische pompoen lasagne

vegetarische pompoen lasagne

Mutti Polpa

 

Recept vegetarische pompoen lasagne bowl

 

Bereidingstijd: 30 minuten 

 

Ingrediënten
(Voor 2-3 personen)

1/4 kleine pompoen of 230 gram pompoen blokjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
0,5 winterpeen
1 stengel bleekselderij
200 gram verse spinazie
100 gram linzen, voorgekookt (in blik)
600 gram Mutti biologische tomatenpulp 
140 gram Mutti tomatenpuree 
70 gram lasagnebladen (glutenvrij of volkoren)
7 takjes verse tijm
Handje verse peterselie
2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas
Snufje peper en zout
Optioneel: cayenne peper
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Grote braad- of wokpan
Kookpan
Vergiet

 

Bereiding

1. Was de pompoen, verwijder het binnenste gedeelte met de pitten en snijd de pompoen (met schil) daarna in blokjes van 1×1 cm.

2. Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakken. Verwijder de uiteindes van de wortels en snijd deze in dunne plakken. Rits de tijm van de takjes en leg aan de kant. Spoel de linzen af in een vergiet en zet ook aan de kant. 

3. Kook de plakjes wortel en pompoen blokjes 5 minuten. Giet daarna af en zet even aan de kant.  

4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak in een paar minuten deze goudbruin. Voeg daarna de spinazie toe, roer goed door en bak net zolang alle spinazie is geslonken. 

5. Voeg de Mutti gepelde tomaten, tomatenpuree, wortel, pompoen, bleekselderij, linzen, tijm en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd je van pit? Voeg dan ook een snufje cayenne peper toe. Breek de lasagnebladen in stukken en voeg deze ook toe. Laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur en roer af en toe even door, zodat de lasagnebladen niet aan elkaar gaan plakken.

6. Verdeel de lasagne over 2 borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en extra tijm. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mutti. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz