fbpx ...

Ben je op zoek naar gezonde cake recepten? Ik heb de zeven lekkerste cakes voor je op een rijtje gezet! Deze recepten worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zodat ze ook boordevol goede voedingsstoffen zitten. Zo ben je veel langer verzadigd en grijp je minder snel naar ongezonde snacks. Op die manier wordt je lichaam er ook blij van.

Daarnaast zijn deze gezonde cake recepten ook allemaal glutenvrij. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke speculaascake, vegan cake met rode bessen of een appeltaart bananenbrood. Hup, op naar de supermarkt voor boodschappen en lekker aan de slag met deze gezonde cake recepten. Geniet er van!

Deze gezonde cake recepten zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Veel vegan recepten
  • Rijk aan vitaminen, mineralen én gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze gezonde cake recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

7x gezonde cake recepten

 

Gezonde carrot cake

 

gezonde-cake-recepten

Deze gezonde carrot cake is lekker smeuïg en heerlijk van smaak. Je maakt deze carrot cake met natuurlijke ingrediënten, zoals amandelmeel, wortel, walnoten en dadels. Ook is deze cake helemaal glutenvrij, fijn als je een glutenallergie hebt. Echt een aanrader, ik maak (en eet) deze gezonde carrot cake heel graag! Je kunt het romige laagje op de bovenkant ook weglaten voor de meest voedzame optie.

 

Brownie cake met banaan en kokos

 

gezonde-cake-recepten

Deze brownie cake met banaan en kokos kon zeker niet ontbreken aan het rijtje van gezonde cake recepten. Bij het woord brownie denk je misschien niet gelijk aan gezond, maar dat is deze cake gelukkig wel. Er zitten namelijk zwarte bonen in en je maakt ‘m lekker zoet met dadels. Ook erg leuk voor een verjaardag bijvoorbeeld.

 

Vegan cake met rode bessen en kaneel

 

vegan-cake-met-rode-bessen

Deze vegan cake met rode bessen en kaneel is ontzettend lekker én daarnaast ook nog eens voedzaam! Je maakt deze cake met natuurlijke ingrediënten zoals havermout, rode bessen, kaneel, pecannoten en amandelschaafsel. In plaats van bananen gebruik je voor dit recept 100% appelmoes, waardoor er ook minder suiker in zit. Bovendien is dit recept vegan, glutenvrij en lactosevrij.

 

Vegan cake met chai kruiden en sinaasappel

 

gezonde-cake-recepten

Deze vegan cake met chai kruiden en sinaasappel is goddelijk! Lenna maakte deze een keer voor mij tijdens een gezellig Sinterklaas avondje en ik droom er nog steeds over. De combinatie van de winterse chai kruiden met sinaasappel is gewoon perfect. Tip: zet deze cake op tafel tijdens Sinterklaas of Kerstmis, ik weet zeker dat ‘ie in de smaak gaat vallen.

 

Vegan appeltaart bananenbrood

 

gezonde-cake-recepten

Dit vegan appeltaart bananenbrood is makkelijk om te maken en daarnaast ook onwijs lekker. Dankzij de speculaaskruiden en appel krijgt dit bananenbrood ook een winterse twist, I love it! Dit recept moest zeker in het rijtje met gezonde cake recepten, want het is helemaal Zonderzooi-proof, vegan én glutenvrij.

 

Gezonde speculaascake

 

gezonde-cake-recepten

Deze gezonde speculaascake is al jaren hét favoriete recept van alle Zonderzooi fans. En dat begrijp ik best, want deze cake is makkelijk om te maken, mega lekker en nog voedzaam ook. Probeer ‘m maar eens en ik weet zeker dat je ook fan gaat zijn. Oja, ook is het recept glutenvrij. Enjoy!

 

Glutenvrije hartige cake

 

glutenvrije-hartige-cake

Een glutenvrije hartige cake kon ook niet ontbreken in dit lijstje met gezonde cake recepten. Deze heerlijke cake van Oh My Pie maak je met amandelmeel, (plantaardige) kwark, tijm, tomaatjes en rode ui. Ideaal als tussendoortje tijdens een drukke werkdag. Ga jij ‘m ook proberen? I’m sure you’ll like it!

Hopelijk kan ik je met deze gezonde cake recepten inspireren om eens de keuken in te duiken en iets voor jezelf te bakken. Of voor je vrienden, buren of collega’s. Laat vooral in de comments weten wat je van deze recepten vond!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz