fbpx ...

Ben je wel toe aan wat meer ontspanning en lijkt het je fijn om een home spa te creëren? Met deze tips zorg je een heerlijke ervaring bij jou thuis. Het najaar staat voor mij altijd wat meer in het teken van cocoonen en daar hoort ook een stukje selfcare bij. Beter voor mijzelf zorgen en ook meer rust nemen, iets wat ik stiekem erg lastig vind. In plaats van ‘s avonds nog veel te plannen probeer ik nu vaker mijzelf een halfuurtje in de badkamer op te sluiten en even wat aandacht te geven aan me, myself and I

Vaak steek ik dan wat kaarsjes aan en masseer ik mijn lichaam met een lekkere olie. Voor mij is dit dé manier om na een lange dag achter mijn laptop even uit mijn hoofd te komen en in te tunen met mijn lichaam. Daarnaast vind ik een body scrub ook heel fijn, net zoals een masker voor mijn haar. Ben je benieuwd welke producten je het beste kan gebruiken voor een at home spa? Lees dan snel verder. 

 

home-spa

 

5x essentials voor een home spa

 

1. Natuurlijke massageolie 

 

Jezelf masseren kan zelfs nóg rustgevender zijn dan wanneer je je door een ander laat masseren, omdat je zelf bepaald hoe je masseert. Ik vind het bijvoorbeeld erg fijn om mijn benen en voeten te masseren, waarbij ik de spieren in mijn voeten ook goed los maak. Hierbij gebruik ik de natuurlijke massageoliën van Holland & Barrett. Echt een onmisbaar ingrediënt voor een goede home spa massage!

Wat een massage nog lekkerder maakt is om de olie even au bain marie op te warmen en daarna jezelf daarmee te masseren. Werkt ook heel goed als je een Ayurvedisch Vata type bent, want zo kun je wat beter gronden. In de Ayurveda wordt deze zelfmassage ook wel abhyanga genoemd. Maak je spieren goed los met een abhyanga massage en probeer eens uit wat je zelf fijn vindt; een ontspanningen massage of juist eentje waarbij je wat meer druk zet.

 

2. Body scrub

 

Ook een body scrub is heerlijk om thuis te doen. Het grootste voordeel van scrubben? Je verwijderd je dode huidcellen en zo krijg je een heerlijk zacht huidje! Op die manier blijft je huid ook mooi jong. Doe dit trouwens niet meer dan één keer per week, anders kan je huid uitdrogen. Zelf gebruik ik altijd een van deze fijne body scrubs gebruik, zoals de Tea Tree scrub. Masseer deze tijdens het douchen in een draaiende beweging over je huid heen en zo blijft je huid mooi jong. Oh en vergeet je billen niet, want het schijnt ook goed te werken tegen cellulitis. Als je hier veel last van hebt dan zou ik het zeker toevoegen aan je wekelijkse routine. Scrub it baby!

 

3. Voedend haarmasker

 

Naast je lichaam zijn je haren natuurlijk net zo belangrijk, dus geef deze ook eens wat meer aandacht. Ik probeer mijzelf één keer per week een haarmasker te geven. Ik zeg probeer, want soms vergeet ik het wel eens. Deze laat ik dan even goed intrekken terwijl ik aan het douchen ben, maar je kan ook een haarmasker in je haren doen terwijl je jezelf masseert. Zo heb je gelijk twee vliegen in één klap, bye bye dry hair! Deze natuurlijke haarmaskers vind ik zelf heerlijk, vooral die van Sukin is super. Maar je kan ook gaan voor een haarmasker van kokosolie bijvoorbeeld. Een haarmasker maakt je haren weer wat steviger en voller, wat natuurlijk erg fijn is in de winter. 

 

home-spa

home-spa 

 

4. Natuurlijke badolie

 

Heb je een bad thuis? Neem dan eens wat meer tijd voor jezelf door af en toe uitgebreid te badderen. Je huidt wordt lekker zacht van badolie en dat is ideaal tijdens het najaar, want dan heb je vaak last van een droge huid.  Mijn tip: doe de badolie niet gelijk in het bad, maar ga eerst liggen in het warme water en masseer je benen met de badolie. Zo trekken de oliën beter in je huid en krijg je een heerlijke glowy skin. Zelf ben ik dol op badolie met een rustgevende geur, zoals lavendel. Maar ook amandelbloesem en rozemarijn zijn erg lekker voor een home spa. Bekijk hier alle badoliën van Holland & Barrett.

 

5. Aroma diffuser

 

Wil je je badkamer (of huis) lekker laten ruiken tijdens deze home spa sessie? Maak dan gebruik van een aroma diffuser. Deze verspreiden een heerlijke geur door de ruimte. Je kan kiezen voor een kleine houten aroma diffuser of een hippe elektrische variant. Kies een geur die goed bij jou past en welke je ook tot rust brengt. Lavendel werkt tevens weer rustgevend, maar ook grove den is hier perfect voor. Ga je ook een home spa doen bij jou thuis? Laat mij dan vooral weten hoe het was. Voor mij is het de ultieme manier om even tot mijzelf te komen na een lange dag werken. I love it!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Holland & Barrett. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz