fbpx ...

Ben je op zoek naar gezonde koolhydraatarme diner recepten? Ik heb de 10 lekkerste ideeën voor je op een rijtje gezet! Misschien wil je graag even wat minderen in het eten van suikers (koolhydraten), maar vind je het lastig om daar maaltijden voor te verzinnen. Dat begrijp ik best. Hopelijk heb je met deze gezonde recepten zonder koolhydraten weer voldoende inspiratie. Van een heerlijke Thaise tomatensoep tot lekkere salades, er zit vast wat lekkers voor je bij. Geniet er van!

Deze gezonde koolhydraatarme diner recepten zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Koolhydraatarm of laag in koolhydraten

Laat je me weten wat je van deze gezonde koolhydraatarme diner recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

10x gezonde koolhydraatarme diner recepten

 

Geroosterde bloemkool met kerrie

 

gezonde-koolhydraatarme-diner-recepten

Deze geroosterde bloemkool met kerrie is zo gemaakt en ontzettend lekker als diner. Door de bloemkool op smaak te brengen met kerrie, kurkuma en cayenne peper krijgt het een kruidige smaak. Bak het even krokant in een airfryer en smullen maar!

 

De allerlekkerste Thaise tomatensoep

 

gezonde-koolhydraatarme-diner-recepten

Deze Thaise tomatensoep moet je echt een keer proberen, zo lekker! Deze soep maak je met verse ingrediënten zoals laos, citroengras en citroenblad. Door ook wat kokosmelk toe te voegen wordt de soep lekker romig en vol van smaak. Ook ideaal om te serveren met een etentje en past ook goed in het rijtje van gezonde koolhydraatarme diner recepten.

 

Curry met linzen, wortel en kikkererwten

 

gezonde-koolhydraatarme-diner-recepten

Eet je graag Aziatische curry’s? Je kan deze erg makkelijk koolhydraatarm maken door de rijst te vervangen voor bloemkoolrijst. Bovendien is deze curry met linzen, wortel en kikkererwten ook rijk aan eiwitten en 100% vegan. Genoeg redenen dus om dit recept een keer te proberen!

 

Vegan spring rolls met avocado, zeewier en tahin-sesam dip

 

gezonde-koolhydraatarme-diner-recepten

Deze vegan spring rolls met avocado, zeewier en tahin-sesam dip zijn heerlijk als lunch of diner! Bovendien vullen ze erg goed, ondanks dat ze koolhydraatarm zijn. Ook zitten deze verse spring rolls zitten boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Ga jij ze ook een keer op het menu zetten?

 

Broccoli-courgettesoep met erwten en kokosmelk

 

broccoli-courgettesoep

Zin in een lekker soepje als diner? Probeer dan deze broccoli-courgettesoep met erwten en kokosmelk. Deze soep heeft een heerlijke Aziatische twist vanwege de limoenblaadjes en kokosmelk. Tip: maak gelijk een grote pan, dan kan je er de volgende dag ook van genieten. Een soep is de tweede dag vaak nóg lekkerder, omdat de smaken dan goed ingetrokken zijn.

 

Gevulde champignons met avocado pesto

 

gezonde-koolhydraatarme-diner-recepten

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm voorgerecht? Probeer dan eens deze gevulde champignons met avocado pesto, so gooood! Deze zijn ook erg leuk om op tafel te zetten met Kerstmis. Het is een licht voorgerecht, dus ideaal als je daarna nog een vullende hoofdmaaltijd wilt serveren.

 

Groene curry soep met broccoli

 

groene-curry-soep

Deze groene curry soep met broccoli is heerlijk als diner, zeker als je dol bent op de Aziatische keuken. Bovendien is dit recept ook erg makkelijk om te maken en staat het zo op tafel. De combinatie van de groene curry pasta, broccoli en crunchy pinda’s is top!

 

Salade met aardbeien, pecannoten en avocado

 

gezonde-koolhydraatarme-diner-recepten

Deze zomerse salade met aardbeien hoort zeker thuis in het rijtje van gezonde koolhydraatarme diner recepten. De combinatie van aardbeien, pecannoten en avocado is erg lekker. Ook een fijn recept om op tafel te zetten tijdens een gezellige picknick of barbecue.

 

Vegetarische butter chicken curry

 

vegetarische-butter-chicken-curry

Deze vegetarische butter chicken curry is al jaren mijn favoriet. De curry is lekker romig en vol van smaak en dankzij de verschillende kruiden waan je je even in India. Vervang de rijst voor bloemkoolrijst en je hebt zo een koolhydraatarme maaltijd. Net zo lekker, maar wel minder suikers!

 

Spring rolls met pindasaus

 

spring-rolls-met-pindasaus

Heb je deze spring rolls met pindasaus al eens geprobeerd? Mega lekker! De verse spring rolls vul je met verschillende groenten en ook de pindasaus maak je zelf met natuurlijke ingrediënten. Een heerlijk diner recept voor in de lente of zomer. Ook ideaal als koolhydraatarme lunch trouwens!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz