fbpx

Dit eiwitrijke açai ijs is heerlijk als ontbijt, maar ook ideaal voor ‘s avonds op de bank. Als je mij al wat langer kent dan weet je misschien wel dat ik een enorme icecream lover ben. Zeker nu de herfst is begonnen vind ik het heerlijk om ‘s avonds op de bank te ploffen met een spannende serie en een lekker schaaltje ijs. 

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ijs alleen bij de zomer past, maar ik ben zo iemand die het hele jaar door ijs eet. Juist in het najaar kan ik er nóg meer van genieten. Natuurlijk kies ik dan wel voor ijs dat helemaal Zonderzooi-proof is, want daar wordt mijn lichaam ook blij van! Dat is ook de reden dat ik dit eiwitrijke açai ijs bedacht. Voor dit vegan ijs recept heb je maar een aantal natuurlijke ingrediënten nodig en in een paar minuten is het al klaar. Bovendien heb je ook geen ijsmachine nodig. Easy peasy!

 

eiwitrijk-açai-ijs

eiwitrijk-açai-ijs

 

Wat is açai?

 

Ben jij al bekend met açai? De açaibes is een donkerpaarse bes uit het Amazonegebied in Brazilië, waar het al eeuwenlang wordt gegeten. Açaibessen zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Ook zijn ze rijk aan antioxidanten, welke je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die je cellen en weefsels kunnen beschadigen. Antioxidanten helpen je tegen deze beschadiging en hiermee kan je op de lange termijn ook verschillende ziekten voorkomen. Genoeg redenen dus om wat vaker açaibessen te eten!

Voor dit açai ijs recept gebruikte ik het açai bessen poeder van Purasana. Dit poeder kan je makkelijk toevoegen aan bijvoorbeeld smoothies, salades of ijs om het extra voedzaam te maken. De reden dat ik dit poeder gebruik in plaats van verse açai bessen, is omdat de bessen een hele korte houdbaarheid hebben en daarom niet vers naar Nederland vervoerd kunnen worden. Gevriesdroogde açai is veel beter! Als de bessen rijp zijn worden ze geplukt, verpulverd en gevriesdroogd tot açai poeder en zo blijven alle goede voedingsstoffen toch gewoon behouden. Net zo gezond dus.

 

Eiwitrijk açai ijs

 

Voor dit eiwitrijke açai ijs heb je naast het açai bessen poeder maar 6 ingrediënten nodig, namelijk bevroren bananen en blauwe bessen, rijst eiwitpoeder, kokosbloesemsuiker, barista havermelk en vanille extract. Dankzij het eiwitpoeder en de havermelk wordt het ijs ook heerlijk romig, love it! Bovendien kan je het ook prima eten als je een lactoseallergie hebt, aangezien er geen koemelk of room aan te pas komt. Het recept is 100% natuurlijk en vegan, maar net zo verslavend als elk ander ijs. 

Je kan het açai ijs ‘zo’ eten of er een açai bowl van maken en het garneren met wat gezonde toppings. Ik gebruikte bijvoorbeeld kiwi, chia zaden en hennep zaden. Ook het vegan eiwitpoeder, de kokosbloesemsuiker en de verschillende zaden bestelde ik bij de biologische webshop Purasana. Hier hebben ze een groot aanbod aan superfoods en plantaardige eiwitten. Hun motto is ‘your natural protection’ en dat vind ik eigenlijk een hele mooie quote, je lichaam op een natuurlijke manier beschermen met goede voedingsstoffen. Genoeg redenen dus om dit gezonde açai ijs eens te proberen! 

,Dit eiwitrijke açai ijs is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit eiwitrijke açai ijs vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

eiwitrijk-açai-ijs

eiwitrijk-açai-ijs

eiwitrijk-açai-ijs

 

Recept eiwitrijk açai ijs

 

Ingrediënten
(Voor 600 gram açai ijs, 3 porties)

3 bevroren bananen
100 gram bevroren blauwe bessen
3 eetlepels açai bessen poeder, Purasana
35 gram rijst eiwitpoeder, Purasana
2 eetlepels kokosbloesemsuiker, Purasana
150 ml havermelk barista
1 theelepel vanille extract
Optioneel: extra toppings zoals vers fruit, hennepzaad, chia zaad en noten

 

Benodigdheden

Keukenmachine of sterke blender

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het in 3-4 minuten tot een romig geheel. 

2. Verdeel het açai ijs over een paar schaaltjes en garneer met je favoriete toppings, zoals kiwi, lijnzaad, chia zaad en hennepzaad. Enjoy!

Wil je het açai ijs bewaren? Schep dit dan gelijk na het mixen in een afsluitbaar bakje en zet dit minimaal 1 uur in de vriezer. Laat het ijs minimaal 15-20 minuten ontdooien voordat je het serveert. 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Purasana. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)