fbpx ...

Ben je op zoek naar glutenvrije ontbijtrecepten? Ik heb mijn 10 favorieten op een rijtje gezet! Misschien ben je ineens verplicht om glutenvrij te eten vanwege een intolerantie of allergie en vind je het lastig om hier je weg in te vinden. Deze glutenvrije ontbijtrecepten maken dat een stuk makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan een chocolade teff pap met gebakken banaan of een gezonde ontbijt smoothie. Voldoende keuze om elke dag weer te variëren. Met deze heerlijke recepten wordt glutenvrij eten weer leuk!

 

11x glutenvrije ontbijtrecepten

 

1. Teff pap met anijs en kaneel

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Deze teff pap met anijs en kaneel staat al in 5 minuten op tafel en is een heerlijk glutenvrij ontbijt! De combinatie van de specerijen met teff past ook goed bij de winter, dus ideaal om dit ontbijt op tafel te zetten tijdens frisse dagen.

 

2. Overnight oats met frambozen en pure chocolade

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Overnight oats met frambozen en pure chocolade, dit ontbijt wil je elke dag wel eten! Je maakt deze overnight oats al een avond van te voren en zo hoef je het ‘s ochtends alleen maar even uit de koelkast te pakken. Ideaal als je iemand bent die ‘s ochtends niet veel tijd heeft. 

 

3. Glutenvrije appeltaart granola

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Deze glutenvrije granola met appelchips en kaneel maak je in 5 minuten en daarna hoeft ‘ie alleen maar even de oven in. Easy peasy dus! De combinatie van kaneel, anijs, appel chips en verschillende noten is heerlijk. Lekker voor over je smoothiebowl of yoghurt, maar je kan ook prima een handje snacken als tussendoortje. 

 

4. Gezonde ontbijt smoothie 

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Deze gezonde ontbijt smoothie met blauwe bessen, spinazie en chia zaad is één van mijn favoriete glutenvrije ontbijtrecepten. Zeker in de zomer vind ik deze smoothie heerlijk. Bovendien zit dit makkelijke recept boordevol vitaminen, mineralen én antioxidanten!

 

5. Havermoutpap met chai kruiden

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Perfect voor de herfst en winter, deze havermoutpap met chai kruiden. Het smaakt een beetje zoals de bekende chai latte, maar hierbij gebruik je deze specerijenmix door je ontbijt. Heerlijk in combinatie met wat blokjes appel en amandelpasta! 

 

6. Gezonde speculaascake

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Waarom zou je geen gezonde cake als ontbijt eten? Ideaal als je graag onderweg ontbijt! Probeer daarom eens deze glutenvrije gezonde speculaascake. Neem twee plakjes van deze cake als ontbijt en je hebt urenlang energie. 

 

7. Chocolade teff pap met gebakken banaan

 

glutenvrije-ontbijtrecepten

Deze chocolade teff pap is één van mijn favoriete glutenvrije ontbijtrecepten. Deze pap is al in 5 minuten klaar en de combinatie van chocolade, banaan en pecannoten is erg lekker. Bovendien vult deze teff pap ook goed en ben je lang verzadigd, waardoor je ook minder gaat snacken gedurende de dag.

 

8. Rijstepap met mango en kokos

 

rijstepap-met-mango-en-kokos

Heb je vaak rijst over van het diner? Gooi het dan niet weg, maar maak er eens rijstepap van. Deze rijstepap met mango en kokos is natuurlijk glutenvrij en bovendien waan je je met dit ontbijt even op een tropisch eiland. Smullen!

 

9. Overnight oats met kokos en citroen

 

overnight-oats-met-kokos-en-citroen

Ben je gek op overnight oats? Dan word je vast blij van deze glutenvrije overnight oats met kokos en citroen! Dit ontbijt is in een paar minuten gemaakt en ontzettend lekker, want de combinatie van citroen en kokos is altijd goed. Ook handig om mee te nemen on the go

 

10. Chocolade hazelnoten smoothie

 

chocolade-hazelnoten-smoothie

Voor alle chocolade lovers is deze chocolade hazelnoten smoothie echt een aanrader. Deze smoothie staat al in één minuut op tafel en de combinatie van cacao met hazelnoten smaakt een beetje zoals Nutella. Do I need to say more?

 

11. Chia pudding met gebakken banaan

 

chia-pudding-met-gebakken-banaan

Maak jij wel eens chia pudding? Deze chia pudding met gebakken banaan is heerlijk als ontbijt. Chia zaden zitten boordevol vezels, Omega 3 vetzuren en eiwitten. Met zo’n ontbijt begin je je dag dus super en bovendien kan je het ook al van te voren bereiden, als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. 

Laat je me weten wat je van deze glutenvrije ontbijtrecepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz