fbpx ...

Deze glutenvrije granola met appelchips en kaneel smaakt naar appeltaart, zo lekker! En wat is er beter dan je dag beginnen met appeltaart? Ik zou het wel weten. Nu het buiten wat frisser is geworden merk ik dat ik meer behoefte heb aan herfst gerechten, zoals warme soepjes, stamppot en gegrilde groenten uit de oven. Lekker cocoonen en genieten van het binnen zijn. Heb jij dat ook?

Daarnaast merk ik dat ik meer trek heb tussendoor dan in de zomer. Dat heeft vaak te maken met de wisseling van de temperaturen, zodra het buiten kouder wordt krijgt je lichaam automatisch behoefte aan meer voedsel. Ik maak deze heerlijke glutenvrije granola daarom niet alleen bij mijn ontbijt, maar eet dit ook graag als snack tussendoor. Dan zet ik bijvoorbeeld een schaaltje granola naast mij tijdens het werken en neem ik er af en toe een handje van. Bovendien is deze granola ook erg lekker als topping op een smoothiebowl of cake. 

 

Crunchy glutenvrije granola

 

Deze glutenvrije granola is extra knapperig omdat ik tijdens het bakken VIOBLOCK Unsalted heb toegevoegd. Heb je deze nieuwe plantaardige roomboter van Violife al gespot in het schap bij bijvoorbeeld Albert Heijn? VIOBLOCK is 100% plantaardig en wordt gemaakt van een mix van zonnebloem, -koolzaad, – en kokosolie. Daarnaast bevat het ook toegevoegde vitamines, zoals vitamine D2, B1, B2, B6, B12 en foliumzuur. Hartstikke gezond en Zonderzooi-proof dus! Ik gebruik dit product niet alleen voor mijn baksels, maar smeer het ook op een stokbroodje of gebruik het om mee te koken of te barbecueën. Een hele fijne uitbreiding van het Violife assortiment! 

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik het belangrijk vind om een granola recept te maken dat erg voedzaam is. Daarom voegde ik ook wat pompoenpitten, lijnzaad en noten toe. Op die manier krijg je gelijk extra vezels en gezonde vetten binnen, daar word je lichaam ook blij van! En dankzij de verschillende specerijen krijgt deze glutenvrije granola een heerlijke appeltaart slash chai latte smaak. Klinkt goed, toch? Deze granola kan je op verschillende manieren gebruiken, als topping voor over je smoothiebowl, maar ook als garnering op een cake of om een appeltaart extra crunchy te maken. Kom maar op met die frisse dagen, want met deze glutenvrije granola zit je gebakken!

Deze glutenvrije granola is: 

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Boordevol vezels
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze glutenvrije granola vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

glutenvrije-granola-appeltaart

glutenvrije-granola-appeltaart

Violock-Unsalted 

Recept glutenvrije granola met appelchips en kaneel

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een grote weckpot)

150 gram glutenvrije havermout
45 gram VIOBLOCK Unsalted
50 gram walnoten en pecannoten
30 gram pompoenpitten
3 eetlepels gebroken lijnzaad
25 gram gedroogde appelchips
1 eetlepel kaneel
0,5 eetlepel gemalen anijszaad
4 eetlepels ahorn siroop

 

Benodigdheden

Grote kom
Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de VIOBLOCK Unsalted in een pannetje en smelt dit op laag vuur.

3. Doe alle droge ingrediënten (behalve de appelchips) in een grote kom en roer ze door elkaar.

4. Voeg daarna de gesmolten VIOBLOCK Unsalted en ahorn siroop toe en roer het nogmaals door elkaar. 

5. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verdeel de granola hier overheen. Bak het 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten afkoelen, zodat de granola knapperig wordt. Voeg ten slotte de appelchips toe in stukjes toe. Enjoy! 

Tip: Deze glutenvrije granola kan je het beste bewaren in een afgesloten (weck)pot.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

glutenvrije-granola-appeltaart

info@zonderz