fbpx ...

Deze glutenvrije chocoladecake met koffie is onwijs lekker! Misschien ben jij wel zo iemand die net zo dol is op chocolade als op koffie, dan is dit recept echt wat voor jou. Deze glutenvrije chocoladecake maak je met natuurlijke ingrediënten, zoals havermeel, cacao, kokosbloesemsuiker en banaan. Helemaal Zonderzooi-proof dus! Nu het buiten weer wat frisser is vind ik het heerlijk om op mijn luie zondag een verse cake te bakken. Dan heb ik gelijk een gezond tussendoortje voor de rest van de week én het is natuurlijk een hele leuke bezigheid.

Deze cake is lekker zoet van smaak en heeft een lichte koffiesmaak, maar niet te overheersend. Ik maakte dit recept vorige week voor het eerst en nu – een weekje later – staat ‘ie alweer in de oven. Het is namelijk makkelijk om te maken en ideaal als je graag vegan bakt, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

 

Every Day Vegan kookboek

 

Dit recept bedacht ik overigens niet zelf, maar komt uit het eerste kookboek van mijn vriendin Lenna Omrani. In ‘Every Day Vegan’ staan veel makkelijke vegan recepten voor elke dag, van romige pasta’s tot Aziatische curry’s en salades. Maar ook veel lekkere baksels, zoals een Oreo taart, cashewnoten-kaneelcake en dus deze goddelijke chocoladecake met koffie. Benieuwd naar alle recepten? Het kookboek kan je hier bestellen.

 

glutenvrije-chocoladecake-koffie

every-day-vegan

 

Glutenvrije chocoladecake met een vleugje koffie

 

Als je op zoek bent naar een lekkere glutenvrije chocoladecake dat is dit recept waarschijnlijk precies wat je zoekt. De cake is smeuïg, heeft een goede bite vanwege de stukjes pure chocolade én is 100% vegan. Lieve Lenna, you did a good job! Bovendien is deze cake ook erg voedzaam, aangezien het hoofdingrediënt havermeel is. Dit meel is rijk aan B-vitamines en is ook een goede bron van complexe koolhydraten. Na het eten van een plakje chocoladecake kan je er dus weer een tijdje tegenaan!

Trouwens, mocht je niet van koffie houden dan kan je de koffie ook weglaten en 65 ml extra amandelmelk toevoegen. Zo is het recept ook kids-proof en krijg je geen stuiterende kinderen. Ga jij deze vegan chocoladecake ook proberen? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten. Enjoy!

Deze glutenvrije chocoladecake met koffie is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze glutenvrije chocoladecake met koffie vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

glutenvrije-chocoladecake-koffie

glutenvrije-chocoladecake-koffie

 

Recept glutenvrije chocoladecake met koffie

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 50 minuten oven

 

Ingrediënten
(Voor 1 cake, 10 plakken)

200 gram havermeel
50 gram cacaopoeder
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
0,5 theelepel zout
3 rijpe bananen
3 eetlepels kokosolie, gesmolten
100 ml amandelmelk
60 ml zwarte koffie, afgekoeld
150 gram kokosbloesemsuiker
75 pure chocolade (85% vaste cacaobestanddelen), fijngehakt
50 gram hazelnoten, fijngehakt

 

Benodigdheden

Oven
Grote kom
Cakevorm van 25 cm
Bakpapier
Blender of keukenmachine

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed de cakevorm met een velletje bakpapier.

2. Mix het havermeel, cacaopoeder, bakpoeder, zout en de baksoda in een grote kom.

3. Doe de bananen, kokosolie, amandelmelk, koffie en kokosbloesemsuiker in de blender of keukenmachine en mix tot een dik en romig geheel.

4. Voeg daarna het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar tot een geheel.

5. Meng de fijngehakte chocolade door het beslag.

6. Giet het beslag in de cakevorm. Verdeel daarna de fijngehakte hazelnoten over het beslag.

7. Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven. Tip: steek een houten prikker in het midden en check of deze er weer droog uitkomt, dan is de cake gaar.

8. Laat de cake nog even afkoelen voor je deze aansnijdt. Je kan de cake tot 5 dagen in de koelkast bewaren en tot wel 3 maanden in de vriezer. Geniet er van!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

glutenvrije-chocoladecake-koffie

info@zonderz