fbpx ...

Deze chocolade teff pap met gebakken banaan is erg lekker als ontbijt. Nu de herfst officieel is begonnen eet ik het liefst elke ochtend een schaaltje warme pap als ontbijt. Meestal eet ik dit dan op bed met een kop thee erbij, want ik ben dol op ontbijten op bed. De ene keer kies ik voor havermoutpap, de andere keer weer voor teff pap. Ben jij al bekend met het graan teff? Ik vroeg dit laatst via Instagram en merkte dat maar weinig mensen teff kennen. Het is nog niet zo bekend als bijvoorbeeld havermout, terwijl het wél erg lekker is. Bovendien is deze chocolade teff pap ook glutenvrij, waardoor het een fijn ontbijt is voor mensen met een glutenallergie.

 

Chocolade teff pap met gebakken banaan

 

Persoonlijk vind ik de 100% pure teff een beetje saai smaken, maar de teff granenmix die ze in de supermarkt verkopen is heerlijk. Dit is een mix van teff vlokken, maisgries, boekweitmeel en rijst. Deze granenmix is net wat zachter van smaak en vult bovendien ook goed. Naast cacao voegde ik ook wat winterse kruiden toe aan dit teff recept, zoals gemalen anijszaad en kaneel. Als je het lekker vindt kan je er ook nog een beetje gemberpoeder aan toevoegen voor wat extra pit.

De banaan zorgt ervoor dat dit ontbijt heerlijk zoet wordt. Je kunt de banaan het beste even bakken in limoensap, dan krijgt het een frisse hint en voeg je niet onnodig veel oliën toe aan je ontbijt. De combinatie van de chocolade met de herfstige kruiden én gebakken banaan is super!

 

chocolade-teff-pap

 

De voordelen van teff

 

Ben je benieuwd naar de voordelen van teff? Ik leg er je graag wat meer over uit. Teff bevat alle acht essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardig plantaardige eiwitbron is. Zo zit er bijvoorbeeld lysine in, wat een belangrijke bouwstof is voor je cellen. Een ander voordeel van teff is dat het een bron is van complexe koolhydraten, waardoor je langer verteerd bent na het eten van deze chocolade teff pap en minder snel weer trek hebt. Daarnaast is teff rijk aan de mineralen mangaan en calcium. Deze mineralen zijn erg belangrijk voor je botten en huid. Genoeg redenen dus om deze chocolade teff pap eens wat vaker op het menu te zetten!

Deze teff chocolade pap is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze chocolade teff pap vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-teff-pap

chocolade-teff-pap

 

Recept chocolade teff pap met gebakken banaan

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 persoon)

80 gram teff granenmix (Gebruik bijvoorbeeld deze)
400 ml amandelmelk
2 eetlepels cacao
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen anijszaad
2 theelepels ahorn siroop
1 banaan
Sap van 1/2 limoen
30 gram pecannoten

 

Benodigdheden

Steelpannetje
Koekenpan

 

Bereiding

1. Knijp de limoen uit boven de koekenpan en verspreid het sap over de pan met een spatel.

2. Snijd de banaan in de lengte doormidden en voeg deze toe aan de pan. Bak op middelhoog vuur een paar minuten aan de ene zijde en een paar minuten aan de andere zijde, tot de banaan mooi goudbruin gekleurd is. 

3. Doe de teff granenmix, amandelmelk, cacao, kaneel, gemalen anijszaad en ahorn siroop in een steelpannetje. Zet het vuur op middelhoog, roer alles goed door elkaar en verwarm de teff pap ongeveer 3-5 minuten.

4. Giet de chocolade teff pap in een schaaltje en garneer met de banaan en pecannoten.

Tip: Ook erg lekker om eens te variëren met hazelnoten in plaats van pecannoten. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz