fbpx ...

Deze pasta salade met courgette, tomaten en pesto dressing is lekker fris van smaak en heerlijk als lunch of diner! Ik bedacht deze pasta salade op een warme, zomerse dag tijdens het kamperen afgelopen augustus. Nu zeg ik wel kamperen, maar kamperen met een camper is eigenlijk best wel luxe. Lees: een heerlijk bed, een koelkast vol met eten en ook nog een oven waar ik elke dag wat lekkers in maakte.

We deden vaak boodschappen voor een hele week en de verse ingrediënten voor deze pasta salade stonden al op mijn lijstje. Het was alleen even een kwestie van een heerlijke dressing verzinnen en alles bij elkaar gooien. En of het smaakte? Jazeker, dit recept viel goed in de smaak bij ons allebei! Dat is ook de reden dat ik deze pasta salade met courgette graag deel. Ik heb vrij weinig recepten met courgette online staan, dus ook daar moest maar eens verandering in komen. Bovendien is dit pasta recept snel klaar, waardoor je het makkelijk kan maken op een doordeweekse dag.

 

pasta-salade-met-courgette

 

Pasta salade met courgette

 

De combinatie van de gegrilde courgette met de tomaten, vegan Parmezaanse kaas en fris-zoete pesto dressing is heerlijk. Daarnaast zorgen de pijnboompitten voor een goede bite. Deze pasta salade zit boordevol vitaminen, mineralen, langzame koolhydraten én gezonde vetten. Alles wat je nodig hebt om naderhand lang verzadigd te zijn, waardoor je minder snel je voorraadkast gaat plunderen na de maaltijd.

Ben vooral niet bang voor het eten van pasta, als je gewoon voor volkoren of spelt pasta eet is er helemaal niks mis mee. Your body loves it. Dus duik lekker de keuken in en ga aan de slag met deze gezonde pasta salade, enjoy!

Deze pasta salade met courgette is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Staat snel op tafel

Laat je me weten wat je van deze pasta salade met courgette vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pasta-salade-met-courgette

pasta-salade-met-courgette 

 

Recept pasta salade met courgette, cherrytomaten en pesto dressing

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram volkoren of spelt fusilli
2/3 courgette
200 gram cherrytomaten
2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas (Violife)
30 gram pijnboompitten
Twee handjes rucola

Dressing

3 eetlepels vegan groene pesto
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel natuurazijn
1,5 eetlepel vers limoensap
1 theelepel ahorn siroop
Snufje peper en zout

 

Benodigdheden

2 koekenpannen
Kookpan
Rasp

 

Bereiding

1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout.

2. Snijd de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten. Rasp twee eetlepels vegan Parmezaanse kaas af van het blok.

3.  Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de courgette toe. Bak deze in 6-8 minuten gaar en breng op smaak met peper en zout.

4. Rooster de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een pan zonder olie.

5. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer dit door elkaar.

6. Giet de pasta af en spoel even af met koud water.

7. Doe de rucola, pasta, courgette en cherrytomaten in een grote kom en voeg de dressing toe. Hussel alles goed door elkaar en garneer de salade daarna met de Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Geniet er van!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

pasta-salade-met-courgette

info@zonderz