fbpx ...

Deze cashewnotenpasta met vanille is heerlijk! Heb jij al wel eens notenpasta van cashews op? Het is lekker zacht van smaak en vanwege de vanille ook heerlijk zoet. Het liefst eet ik deze cashewnotenpasta als topping op mijn havermoutpap, maar ook op een rijstwafel is ‘ie top. Vorige week heb ik dit recept voor het eerst gemaakt en terwijl ik dit schrijf – een weekje later – heb ik alweer een nieuwe portie gemaakt. When you know, you know. Zo verslavend lekker deze cashewnotenpasta! 

Bovendien is deze cashewnotenpasta met vanille erg makkelijk om te maken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig en als je van zoet houdt kan je altijd nog wat extra agave of ahorn siroop toevoegen. Verder gebruik je een keukenmachine, welke eigenlijk al het werk voor jou doet. Ik vind het altijd fascinerend om te zien hoe cashewnoten in tien minuten kunnen veranderen van noten in brokkelig deeg en ten slotte in cashewnotenpasta. 

 

keukenmachine

cashewnotenpasta-met-vanille

 

Cashewnotenpasta, is dat wel gezond?

 

Deze cashewnotenpasta is erg gezond en ik leg je graag even uit waarom. Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan verschillende vitaminen en mineralen? Zo bevatten ze veel ijzer, calcium én koper. Ook zitten ze boordevol B-vitamines en is het een goede bron van onverzadigde vetzuren. Deze gezonde vetten zorgen voor een verlaging van de kans op hart- en vaatziekten.

Veel mensen denken dat vetten ongezond zijn, maar je lichaam heeft ze juist nodig. Kies eens wat vaker voor onverzadigde vetzuren, want dit heeft een positief effect op de verlaging van je slechte (LDL) cholesterol gehalte. Daarnaast zijn gezonde vetten ook belangrijk voor je brein. Genoeg redenen dus om deze cashewnotenpasta met vanille te maken en er vaak van te genieten!

Deze cashewnotenpasta met vanille is:

  • Rijk aan gezonde vetten
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Laat je me weten wat je van deze cashewnotenpasta met vanille vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

cashewnotenpasta-met-vanille

cashewnotenpasta-met-vanille

cashewnotenpasta-met-vanille

 

Recept cashewnotenpasta met vanille

 

Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten afkoelen

 

Ingrediënten
(Voor een weckpotje)

400 gram ongebrande cashewnoten
2 theelepels vanille extract
2 eetlepels kokosolie
Optioneel: 1-2 theelepel(s) agave of ahorn siroop

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Keukenmachine
Weckpotje of afsluitbaar bakje

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. 

2. Verdeel de cashewnoten over een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze 8 minuten. Hussel ze halverwege even om en laat ze na het bakken 10 minuten afkoelen.

3. Doe de cashewnoten in een keukenmachine en laat deze 10-12 minuten draaien, tot er een romige pasta ontstaat. Schraap tussendoor af en toe even de cashewnoten van de zijkant. 

4. Voeg daarna de kokosolie en vanille extract toe en mix dit nog even een minuutje mee. Wil je een iets zoetere cashewnotenpasta? Voeg dan ook wat agave of ahorn siroop toe.

5. Schep de cashewnotenpasta in een weckpotje of afgesloten bakje en bewaar dit buiten de koelkast. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz