fbpx

Deze gezonde smoothiebowl met avocado, banaan en spinazie is heerlijk als ontbijt! Sinds ik dit recept heb bedacht heb ik het echt al ontzettend vaak als ontbijt gemaakt. Dankzij de avocado vult deze smoothiebowl ook goed en de banaan zorgt voor wat extra zoetigheid. Mijn boodschappen bestel ik nu al een tijdje online via Crisp.nl en dit is echt ideaal! Soms heb ik ontzettend hectische weken en dan kan boodschappen doen best veel tijd kosten. Nu bestel ik gewoon één keer per week mijn boodschappen online via Crisp en ze worden zo voor de deur bezorgd. 

 

Gezonde smoothiebowl met avocado

 

Deze gezonde smoothiebowl maakte ik ook met ingrediënten die ik bij Crisp heb besteld. Eigenlijk heb je er vrij weinig voor nodig, het recept vind je onderaan deze blog. Ze hebben veel kwalitatief goede producten, van Zonderzooi-proof granola tot vegan worstenbroodjes.

Wat ik zo fijn vind aan Crisp is dat ze direct bij de boeren inkopen, waardoor er minder food waste is. Daarnaast proberen ze hun producten zo lokaal mogelijk te verkrijgen én bieden ze ook alleen producten van het seizoen aan. Daarom heb ik ook verse vijgen besteld, aangezien het vijgenseizoen pas weer net gestart is. Deze waren heerlijk zacht en zoet van smaak!

 

gezonde smoothiebowl

 

De voordelen van Crisp

 

Tijdens het bestellen viel het mij ook op dat ik kon filteren op mijn dieetwensen. Zo kon ik bijvoorbeeld glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch én vegan aangeven. Ideaal als je een allergie hebt of liever geen dierlijke producten eet. Ik bestelde mijn boodschappen op zondagavond en de volgende dag had ik ze al in huis. 

En weet je wat mij helemaal blij maakte? Ze gebruiken zo min mogelijk plastic! Ik had een grote voorraad groenten en fruit besteld en alles werd geleverd in papieren zakjes. Deze heb ik netjes in mijn voorraadkast bewaard, zodat ik ze weer kan gebruiken als boterhamzakjes. Sta jij ook wel eens stil bij de hoeveelheid plastic die grote supermarkten gebruiken? Ik vind dit een heel goed alternatief. Genoeg redenen dus om Crisp eens te gaan proberen! Via deze link krijg je €15 korting op je eerste bestelling. Ben je benieuwd hoe mijn wekelijkse boodschappen zijn? Bekijk dan hier mijn nieuwste vlog waarbij ik vertel over mijn favoriete producten en wekelijkse boodschappen. 

Laat je me weten wat je van deze gezonde smoothiebowl vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde smoothiebowl

gezonde smoothiebowl

 

Recept gezonde smoothiebowl met avocado, banaan en spinazie

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1,5 banaan
Handje verse spinazie
Halve eetrijpe avocado
200 ml rijst drink, Rude Health
2 eetlepels Crunchy Nuts Granola, Lisa’s Choice
1 verse vijg

 

Benodigdheden

Blender
Diep schaaltje of diep bord

 

Bereiding

1. Schenk de rijst drink in de blender en voeg daarna de banaan, avocado en spinazie toe. Mix tot een romige smoothie.

2. Giet de smoothie in een schaaltje en garneer met de granola en vijgen. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Crisp. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)