fbpx ...

Deze overnight oats met aardbeien zijn erg makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt! Ben jij ook gek op overnight oats recepten? Dan word je vast blij van dit ontbijt. De combinatie van aardbeien met kokos en vanille is erg lekker. Bovendien zijn deze overnight ook heerlijk romig, aangezien je ook wat kokosyoghurt toevoegt. Voorheen maakte ik mijn overnight oats alleen maar met plantaardige melk, maar tegenwoordig voeg ik altijd wat kokosyoghurt toe voor wat extra creaminess. Vaak maak ik dan gelijk twee porties, zodat ik er een paar dagen van kan genieten. Ook handig om mee te nemen trouwens!

 

Overnight oats met aardbeien en kokos

 

Wist je dat je lichaam ook erg blij wordt van havermout? Havermout zit boordevol B-vitamines en is een bron van complexe koolhydraten, welke langzaam worden opgenomen in je bloed. Daardoor ben je langer verzadigd én heb je minder snel trek, ideaal!

Daarnaast raad ik je aan om altijd voor biologische aardbeien te kiezen. Aardbeien worden namelijk ontzettend veel bespoten, lees dit artikel over een recept onderzoek maar eens. Daarin wordt verteld over welke gifstoffen de meeste niet-biologische aardbeien wel niet bevatten. Bovendien zijn biologische aardbeien ook veel zoeter van smaak, dus het is die paar euro’s extra meer dan waard. Ga jij deze overnight oats met aardbeien ook proberen? Ik weet zeker dat je gaat genieten van dit ontbijt. Enjoy!

Deze overnight oats met aardbeien zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan B-vitamines

Laat je me weten wat je van deze overnight oats met aardbeien vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Overnight-oats-met-aardbeien

 

Recept overnight oats met aardbeien

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

80 gram havermout
100 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld havermelk of rijst drink)
150 gram kokosyoghurt
1 eetlepel kokos + extra ter garnering
1 eetlepel ahorn siroop
0,5 theelepel vanille extract
Handje verse aardbeien, liefst biologisch
30 gram amandelen

 

Benodigdheden

2 weckpotjes of afsluitbare bakjes
Grote kom

 

Bereiding

1. Doe de havermout samen met de plantaardige melk en kokosyoghurt in een grote kom en roer door elkaar.

2. Voeg daarna de kokos, ahorn siroop en vanille extract toe en roer alles nogmaals door elkaar.

3. Verdeel dit over twee weckpotjes en garneer met partjes aardbeien, fijngehakte amandelen en wat extra kokos. Zet het daarna minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast, zodat het wat dikker wordt. Geniet er van!

Tip: Ook erg lekker om er nog wat fijngehakte pure chocolade aan toe te voegen. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz