fbpx ...

Deze gezonde hummus met mango is heerlijk als spread voor op brood, maar ook bij Midden-Oosterse hapjes. Denk bijvoorbeeld aan een etentje met homemade falafel, pita’s en deze mango hummus. Maak jij wel eens zelf hummus? Zelf hummus maken is helemaal niet ingewikkeld en bovendien ook veel lekkerder dan hummus uit de supermarkt.

Als ik uiteten ga proef ik ook altijd wanneer de hummus vers is of wanneer deze gewoon uit een bakje komt. Dan zit er namelijk vaak een beetje een zurig smaakje aan, wat je niet hebt bij verse hummus. Bij Mitts in Amsterdam hebben ze bijvoorbeeld hummus van goede kwaliteit. Maar ook dit recept moet je maar eens proberen, zeker als je het graag zelf maakt. Bovendien is deze hummus ook erg speciaal, want de combinatie van mango, kerrie en cayenne peper is heerlijk. 

 

Gezonde hummus met mango

 

Wat zorgt ervoor dat deze gezonde hummus zo goed is voor je lichaam? Allereerst zit deze hummus boordevol eiwitten, vanwege de kikkererwten. Daarnaast zit er anderhalve mango in, welke rijk is aan vitamine C en bètacaroteen. Dit is een voorloper van vitamine A en zorgt voor een mooie huid én goede ogen. Ook bevat deze mango hummus tahin, welke barst van de gezonde vetten én calcium. Genoeg redenen dus om deze gezonde hummus eens te proberen!

Deze gezonde hummus met mango is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Rijk aan vitamine C

6x gezonde hummus recepten

 

Geroosterde paprika hummus

Hummus met kerrie

Klassieke hummus

Rode linzen hummus

Hummus met zoete aardappel

Pompoen hummus

Laat je me weten wat je van deze gezonde hummus met mango vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Gezonde-hummus-met-mango

Gezonde-hummus-met-mango

Gezonde-hummus-met-mango

 

Recept gezonde hummus met mango

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een groot bakje)

265 gram kikkererwten (1 blik à 400 gram)
60 gram tahin 
325 gram eetrijpe mango (Ongeveer 1,5 mango)
1 teentje knoflook
Sap van 1 citroen
1 theelepel agave siroop
0,5 theelepel zout
Snufje kerrie
Snufje cayenne peper
Ter garnering: koriander of peterselie

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Kookpan

 

Bereiding

1. Giet de kikkererwten af in een vergiet. Doe ze daarna in een pan met water en breng aan de kook. Kook ongeveer 5-7 minuten, totdat je ziet dat de velletjes los beginnen te komen.

2. Spoel de kikkererwten af met koud water en verwijder daarna met je handen alle – of zoveel mogelijk – velletjes. Dit duurt ongeveer 10 minuten, maar zorgt er voor dat de hummus erg zacht wordt. 

3. Schil de mango en snijd de mango in blokjes. Je hebt 325 gram nodig. 

4. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze 2 minuten fijn. 

5. Voeg al draaiend de blokjes mango, tahin, citroensap, agave siroop, knoflook, kerrie, cayenne peper en zout toe. Zit er nog wat aan de randen? Schraap dit er dan even af met een lepel. 

6.  Proef de hummus en voeg naar smaak nog wat extra zout of kruiden toe. Schep het daarna in een schaaltje en garneer met verse koriander en cayenne peper. Geen fan van koriander? Dan kan je natuurlijk ook peterselie nemen.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

Gezonde-hummus-met-mango

info@zonderz