fbpx ...

Ben je op zoek naar recepten met aardbeien? Ik heb de lekkerste ideeën voor je op een rijtje gezet! Aangezien het aardbeienseizoen nu in volle gang is wil ik je graag inspireren om eens wat vaker recepten met aardbeien te maken. Niet alleen ontbijtjes, maar bijvoorbeeld ook een salade of toast met aardbeien.

Het aardbeien seizoen is in Nederland altijd van juni tot en met september. Dan komen de aardbeien van de volle grond en niet uit kassen. Ik probeer mijn aardbeien eigenlijk altijd biologisch te kopen, omdat ze veel bespoten worden. Bij biologische aardbeien weet je zeker dat je niet te veel gifstoffen binnen krijgt. Helemaal Zonderzooi-proof dus! Ga jij deze recepten met aardbeien ook maken? Geniet er van!

Deze recepten met aardbeien zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (kies glutenvrij brood)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze recepten met aardbeien vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

6x recepten met aardbeien

 

Bruschetta met aardbeien, tomaat en basilicum

 

recepten-met-aardbeien

recepten-met-aardbeien

Deze bruschetta met aardbeien en tomaat is heerlijk als voorgerecht. De combinatie van aardbeien met tomaten, basilicum en verse munt is erg verrassend en hier maak je je gasten dan ook erg blij mee. Lekker voor bij een Italiaanse hoofdmaaltijd, zoals pasta, lasagne of risotto.

 

Smoothie met aardbeien en basilicum

 

recepten-met-aardbeien

Deze smoothie met aardbeien en basilicum is heerlijk als ontbijt. Heb je vaak basilicum over? Maak er dan gewoon een lekkere smoothie van! Basilicum is ook rijk aan ijzer, magnesium en vitamine K, dus de perfecte toevoeging voor je ontbijt smoothie.

 

Salade met aardbeien, pecannoten en avocado

 

recepten-met-aardbeien

Wist je dat je ook heerlijke salades met aardbeien kan maken? Deze salade met aardbeien, pecannoten en avocado is ideaal voor lunch of diner. Bovendien is dit recept ook koolhydraatarm en bevat het veel gezonde vetten, welke zorgen voor een stralende huid.

 

Toast met aardbeien en cashew cream

 

recepten-met-aardbeien

recepten-met-aardbeien

Wist je dat aardbeien ook erg lekker zijn voor op brood? Dat bewijst deze vegan toast met aardbeien en cashew cream wel! De romige cashew cream is lekker zoet en heeft een lichte vanille smaak, welke heerlijk is in combinatie met de aardbeien. Fijn voor bij een zondagse brunch bijvoorbeeld.

 

Chia pudding met aardbeien en banaan

 

chia-pudding-aardbei-banaan

Eet je graag chia pudding als ontbijt? Dan word je vast blij van deze chia pudding met aardbeien en banaan! Je kan deze chia pudding al de avond van te voren maken en zo kost het je de volgende ochtend geen tijd meer. Ideaal voor drukke mama’s of als je liever een breakfast on the go hebt.

 

Granola met aardbeien

 

gezonde-granola

gezonde-granola

Deze granola met aardbeien is heerlijk voor in de zomer! Je maakt deze granola met gevriesdroogde aardbeien. Tip: maak gelijk een grote voorraad, zodat je dagelijks van deze homemade granola kan genieten.

Hopelijk heb ik je met deze recepten met aardbeien geïnspireerd om vaker aardbeien te eten. Of het nu voor het ontbijt, lunch of diner is, aardbeien zijn altijd een goed idee. Waar eet jij aardbeien het liefste bij? Laat het mij weten in de comments!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz