fbpx ...

Vorig weekend genoot ik van een heerlijk cocooning weekend bij Nutchel. Samen met Lars en een ander stelletje vertrokken we naar de Ardennen voor een weekend relaxen, wandelen in de natuur en boekjes lezen. Nutchel Les Ardennes is hier echt de ideale plek voor. Na een redelijk korte reis (maar 2,5 uur rijden vanuit Brabant!) kwamen we aan bij dit prachtige park middenin de bossen. Bij de receptie werden we gastvrij ontvangen en kregen we een bloemenlampje op zonne-energie en ook de sleutel van ons huisje. Wandelend langs een knus verlicht pad boordevol dennenbomen liepen we naar nummer 15, onze tiny house voor dit weekend.

Mijn eerste indruk van het huisje: wat is dit knus! De tiny houses zijn volledig gemaakt van hout en ook is er veel gedacht aan het milieu. Zo is er geen centrale verwarming, maar stook je het huisje zelf warm met een houtkachel. Ook is er niet te veel elektriciteit en verlicht je het huisje met kaarsen en olielampen. Even helemaal back to basics, heerlijk! Terwijl de mannen zorgden voor een brandende open haard, maakte ik voor een ketel met warm water voor thee.

Het huisje was erg gezellig ingericht, van een houten basic keuken tot een douche met uitzicht over het bos. Alles staat volledig in het teken van genieten van de rust én van elkaar. De eerste avond deden we dat dan ook zeker, met een rood wijntje en een Zonderzooi maaltijd die ik bereidde in de authentieke keuken. Ik maakte een vegan ravioli met venkel en citroen, waar we samen van genoten op het dek buiten. Deze huisjes worden ook wel cosy cabins genoemd en na mijn verblijf hier ben ik het daar helemaal mee eens!  

 

Nutchel

Nutchel

Nutchel

 

Yoga en wandelen in de Ardennen

 

De volgende ochtend besloten Inge en ik onze dag te starten met een fijne vinyasa yoga sessie. We rolden onze matjes uit op het dek, waarbij de vogels vrolijk vloten op de achtergrond. Met de zonnestralen op ons gezicht was het dé manier om wakker te worden in onze cosy cabin. Aangezien er geen wifi was besloot ik zelf een yogalesje te geven, waarbij Inge soms moest lachen om mijn uitspraken. “Sweep your leg to the back, high lunge en adem die heerlijke boslucht in”.

Daarna was het tijd voor een homemade smoothiebowl en maakten we een lange wandeling door natuur. We kozen voor een wandeling van 8 kilometer (ik wandel nooit zo vaak, dus voor mij erg lang) die we meekregen bij de receptie. Deze wandeling was lekker uitdagend, van wandelen door de bossen tot hiken tot je bovenop de berg stond, met een prachtig uitzicht over de vallei. Was Nederland maar zo mooi! 

Laat in de middag kwamen we terug bij ons huisje, waar we alles klaar maakten voor een barbecue op het dek. Bij Nutchel kan je een uitgebreid barbecue pakket bestellen – ook met vega opties – zodat je dat niet van thuis hoeft mee te nemen. We genoten van verse salades, spiesjes, burgers en Frans stokbrood met verschillende sausjes. 

 

Smoothiebowl

Nutchel

Nutchel

 

Mijn persoonlijke mening over Nutchel Les Ardennes

 

Nutchel les Ardennes is de ideale plek voor een weekend of weekje weg, vooral als je even goed tot rust wilt komen. Verwacht niet te veel luxe, maar juist het back to basics gevoel waarbij je zelf de houtkachel aansteekt en de tijd neemt om rustig thee te zetten. Vooral als je op zoek bent naar een plek om samen te zijn met je liefde of gezin dan kan ik je Nutchel zeker aanraden.

Ook is het een leuke plek voor kleine kindjes, want naast ons huisje liepen vaak kids rond op zoek naar dennenappels en takjes om mee te spelen. Bovendien is de omgeving van Martelange prachtig en nodigt deze je uit voor urenlange wandelingen door de natuur. Al bij al dus een heerlijke plek om naartoe te gaan! Ben je enthousiast na mijn verhaal en wil je hier ook verblijven? Via deze link kan je jouw huisje boeken. Wij sliepen in een classic for 4, maar ze hebben ook tiny houses voor 2 personen of juist huisjes voor 6, inclusief hot tub. Genieten doe je zeker hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nutchel. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

Ardennen

 

info@zonderz