fbpx

Deze salade met aardbeien, pecannoten en avocado is makkelijk om te maken en staat ook snel op tafel. Ben jij ook zo dol op recepten met aardbeien? Dan vind je deze salade vast heerlijk! Ik wacht altijd netjes met het kopen van verse aardbeien tot het aardbeienseizoen weer is geopend. Ondanks het feit dat aardbeien tegenwoordig het hele jaar door te verkrijgen zijn, koop ik ze alleen tussen juni en september. Het liefst kies ik dan ook voor biologische aardbeien, want wist je dat aardbeien in de top 15 van de meest bespoten groenten en fruit staan? Daarom is het altijd goed om voor de biologische variant te kiezen! Zo weet je zeker dat je niet te veel gifstoffen binnen krijgt.

Ik maak deze frisse salade graag als lunch, zeker nu het zo lekker warm is de laatste tijd. Maar je kan deze aardbeiensalade ook prima als diner serveren. Zo maakte ik dit recept laatst bij een barbecue met vrienden en iedereen was erg enthousiast. Juist met zoiets als een barbecue, waarbij vlees normaliter de hoofdrol speelt, vind ik het leuk om anderen te inspireren om ook eens wat vegan gerechten op tafel te zetten. De combinatie van de zoete aardbeien en de citroen-mosterd dressing is heerlijk. Bovendien kost deze salade je totaal geen moeite, want in 10 minuten staat dit recept al op tafel.

 

salade-met-aardbeien

 

Frisse én makkelijke salade met aardbeien

 

Wist je dat aardbeien boordevol vitamine C en B11 zitten? Beide zijn erg belangrijk voor een goede weerstand, maar ook voor je haren én een gezonde huid. Daarnaast zitten er blauwe bessen in deze salade, welke rijk zijn aan antioxidanten. Deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Zelf eet ik bijna dagelijks blauwe bessen, omdat ik deze vaak toevoeg aan mijn gezonde ontbijt smoothie. Ook een goede manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen.

Deze salade bevat ook avocado, wat een goede bron is van gezonde vetten. Wist je dat de vetzuren in avocado ervoor zorgen dat het slechte cholesterol gehalte in je bloed wordt verlaagd? Veel mensen zijn bang om vetten te eten vanwege bepaalde diëten, maar gezonde vetzuren zijn juist erg belangrijk voor je lichaam! Bovendien zijn ze erg goed voor je brein. Genoeg redenen dus om deze salade met aardbeien eens te proberen!

Deze salade met aardbeien, pecannoten en avocado is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Recepten met aardbeien

 

Op zoek naar nog meer recepten met aardbeien? Probeer dan deze eens!

Bruschetta met aardbeien en tomaat

Toast met aardbeien en cashew cream

Granola met aardbeien

Smoothie met aardbeien en basilicum

Laat je me weten wat je van deze salade met aardbeien vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

salade-met-aardbeien

salade-met-aardbeien

 

 

Recept salade met aardbeien, pecannoten en avocado

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Twee handjes verse spinazie of rucola
200 gram (biologische) aardbeien
80 gram blauwe bessen
1 eetrijpe avocado
40 gram pecannoten
Snufje peper en zout

Dressing
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels vers citroensap
2 theelepels ahorn of agave siroop
1 theelepel Dijon mosterd

 

Benodigdheden

Koekenpan
Glas of schaaltje

 

Bereiding

1. Maak de dressing. Doe de olijfolie, citroensap, ahorn of agave siroop en mosterd in een glas en roer door elkaar.

2. Halveer de aardbeien. Je kan het kroontje gewoon opeten, maar je kan deze er ook afhalen.

3. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken. Lepel ze er daarna uit met een lepel.

4. Rooster de pecannoten even kort in een pan zonder olie.

5. Verdeel de spinazie over twee borden en voeg de aardbeien, blauwe bessen en avocado toe. Breng op smaak met de dressing, peper en zout en garneer met de geroosterde pecannoten. Enjoy!

Tip: Ook lekker om wat gekookte quinoa toe te voegen aan deze salade voor wat extra vulling. Neem dan 40 gram per persoon.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

salade-met-aardbeien

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)