Deze makkelijke vegan cheeseburger is god-de-lijk! Dit recept is leuk om te maken voor mannen, omdat zij vaak denken dat vegan burgers hartstikke saai zijn. Laat ze deze cheeseburger maar eens proberen en ik weet zeker dat ze om zijn. Ik maakte dit recept een paar weken geleden voor mijn vriend Lars en sindsdien wil hij dit het liefst elke week eten. Het is handig als je vegan kaas gebruikt die super goed smelt, zoals de Cheddar Flavour Slices van Violife. Deze is heerlijk in combinatie met een vegan burger en pittige kiemen. Wat homemade cocktailsaus erbij en genieten maar. Vegan food isn’t boring!

Zelf eet ik alweer 4 jaar zoveel mogelijk plantaardig en tegenwoordig is dat veel makkelijker dan een aantal jaar geleden. In elke supermarkt vind je wel vegan producten, zoals plantaardige kaas, burgers, yoghurt en melk. Toen ik het merk Violife een tijdje terug ontdekte bestonden er nog maar een paar soorten ‘kaas’, maar tegenwoordig hebben ze al 9 varianten! Denk bijvoorbeeld ook aan varianten met feta of mozzarella smaak. Als je mijn koelkast opentrekt dan zie je wel dat ik fan ben, want ik heb altijd verschillende smaken in huis.

Er wordt ook vitamine B12 aan deze plantaardige kaas toegevoegd, wat ik zelf erg fijn vind. Wist je dat vitamine B12 normaliter alleen in dierlijke producten zit, zoals melk, vlees, vis en eieren? Als je vegetarisch of veganistisch eet kom je deze vitamine al snel tekort. Ideaal dat deze vitamine dus ook wordt toegevoegd aan de producten. Zo kan je lekker genieten van een goede burger met plantaardige kaas én krijg je toch je vitamine B12 binnen. 

 

Vegan cheeseburger voor mannen

 

Veel mannen denken dat ze vlees gaan missen als ze vegetarisch of plantaardig gaan eten, maar dit recept bewijst het tegendeel. Dankzij de smeltende kaas en homemade cocktailsaus krijgt het namelijk een authentieke Amerikaanse smaak. Ook staat deze vegan cheeseburger al in een kwartiertje op tafel, lekker makkelijk dus. Je maakt eerst de ingelegde rode ui en de cocktailsaus en daarna is het alleen een kwestie van de groenten snijden en de burger bakken.

Deze vegan cheeseburger is het lekkerst als je hem bakt op de barbecue, dan krijgt ‘ie een heerlijke grillsmaak. Ik vind barbecueën altijd erg gezellig en krijg dan ook vaak de vraag of ik dat nog steeds doe omdat ik plantaardig eet. Juist met een barbecue wil ik anderen graag laten zien dat je daar geen vlees voor nodig hebt. Met deze vegan cheeseburger ga je je gasten verrassen en hopelijk zien ze zo ook in hoe lekker plantaardig eten kan zijn! Dat stukje vlees gaan ze écht niet missen als je ze deze burger voorschotelt, geloof mij maar.

Deze makkelijke vegan cheeseburger is:

  • Makkelijk om te maken
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten

Laat je me weten wat je van deze makkelijke vegan cheeseburger vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

makkelijke-vegan-cheeseburger

makkelijke-vegan-cheeseburger

 

Recept makkelijke vegan cheeseburger

 

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten marineren)

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

2 meergranen bolletjes
2 vegan burgers
Handje kiemen
2 plakken Violife Cheddar Flavour Slices of Gouda Flavour Slices
2 tomaten
2 handjes krulsla 
Scheutje olijfolie

Ingelegde rode ui
1 rode ui
60 ml natuurazijn
60 ml water
0,5 eetlepel kokosbloesemsuiker

Cocktailsaus
4 eetlepels ongezoete sojayoghurt
1 eetlepel vegan mayonaise
1 eetlepel ketchup 
Snufje zout en peper

 

Benodigdheden

Kookpan
Koekenpan of barbecue
Afsluitbaar bakje of weckpot

 

Bereiding

1. Snijd de ui in dunne plakjes. Dit kan je doen met een scherp mes of met een mandoline. 

2. Doe het water, natuurazijn en kokosbloesemsuiker in een pannetje en roer door elkaar. Breng aan de kook, tot de suiker is opgelost.

3. Giet dit mengsel in een afsluitbaar bakje of weckpot en voeg de plakjes ui toe. Laat dit minimaal een halfuur staan. Je kan dit ook al de dag van te voren maken, dan is de smaak nog beter.

4. Maak daarna de cocktailsaus. Mix de sojayoghurt met de vegan mayo en ketchup door elkaar tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.

5. Snijd de tomaten in dikke plakken.

6. Zorg dat de barbecue goed warm is en vet deze in met olie. Voeg daarna de burgers toe en bak ze ongeveer 3 minuten aan één kant. Draai ze daarna om, leg een plakje Violife Cheddar Flavour bovenop elke burger en bak 3 minuten aan de andere kant. Zorg dat er een deksel op de barbecue ligt, dan smelt de kaas goed en wordt de burger ook van binnen gaar. Tip: Je kan de burgers ook bakken in een koekenpan. Deze bak je dan even lang als in een barbecue.

7. Snijd de broodjes open en besmeer beide kanten met de saus. Beleg de broodjes daarna met een handje sla, tomaat, de burger met kaas, plakjes ingelegde ui en kiemen. Druk de bovenkant van het broodje er bovenop en geniet er van!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

makkelijke-vegan-cheeseburger

 

Latest posts by Zonderzooi (see all)