fbpx ...

Deze geroosterde bloemkool met kerrie, tahin en peterselie is een lekker én makkelijk bijgerecht! Dit gerecht kan je het beste serveren bij Midden-Oosterse maaltijden, zoals bij een tabouleh salade, verse hummus of falafel. Ik ben dol op de Midden-Oosterse keuken en wil vaker van dit soort recepten met jullie delen. Jaren geleden was ik op vakantie in Israël en ik zou graag een keertje terug willen om nog meer van deze keuken te ontdekken. Ik vind het heerlijk om mijzelf onder te dompelen in nieuwe culturen en smaakvolle gerechten te proeven, welke ik dan weer thuis in mijn eigen keuken kan namaken. 

Je maakt dit recept in een handomdraai, maar toch smaakt het alsof je veel moeite hebt gedaan. Ook is dit recept koolhydraatarm, wat fijn is als je liever wat wilt minderen in koolhydraten. Een tijdje geleden kwamen er een paar vriendinnen bij mij eten en wilde ik wat speciaals op tafel zetten. Naast verschillende gezonde hapjes maakte ik ook deze geroosterde bloemkool met kerrie. Ze waren beide zó enthousiast en vonden dat ik dit recept moest delen op mijn blog. Dus Myrna en Evy, hierbij het recept voor jullie! En natuurlijk ook voor jou lieve lezer, want ik weet zeker dat je er van gaat genieten.

 

bloemkool-met-kerrie

 

Geroosterde bloemkool met kerrie, tahin en peterselie

 

Dit bloemkool recept is erg makkelijk om te maken. Je brengt de bloemkool op smaak met kurkuma, kerrie en cayenne peper, waardoor het een rijke smaak krijgt. Dit bak je even in de airfryer (in de oven kan ook, maar dan wordt het net wat minder knapperig) en daarna garneer je het gerecht met tahin en peterselie. Heel makkelijk, maar echt ontzettend lekker!

Wist je dat je lichaam dol is op de geneeskrachtige stoffen die in kurkuma zitten? Ik probeer steeds vaker kurkuma in mijn gerechten te verwerken, omdat het veel antioxidanten bevat die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Ook werkt het ontstekingsremmend, dus neem het eens vaker als je snel ziek bent. Kerrie is ook erg goed voor je lichaam en bevat bijna dezelfde gezondheidsvoordelen als kurkuma, aangezien het een kruidenmix is waar kurkuma ook in verwerkt zit. Genoeg redenen om beide kruiden eens wat vaker toe te voegen aan je maaltijden! Vanuit de Ayurveda past dit recept perfect bij Kapha types, want het is licht, droog en kruidig. Dit brengt Kapha en ook het Kapha seizoen goed in balans! 

Deze geroosterde bloemkool met kerrie is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Koolhydraatarm

Laat je me weten wat je van deze geroosterde bloemkool met kerrie vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

bloemkool-met-kerrie

bloemkool-met-kerrie

bloemkool-met-kerrie  

 

Recept geroosterde bloemkool met kerrie, tahin en peterselie

 

Bereidingstijd: 20-25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen, bijgerecht)

1 middelgrote bloemkool, ongeveer 500 gram
1 eetlepel kerriepoeder
0,5 eetlepel kurkuma
Snufje cayenne peper
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels tahin 
Handje verse peterselie
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Grote kom
Airfryer

 

Bereiding

1. Verwijder de bladeren en de steel van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes.

2. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en breng op smaak met kerrie, kurkuma, cayennepeper, olijfolie en zout. Hussel alles goed door elkaar. 

3. Bak de bloemkoolroosjes 15-20 minuten in de airfryer op 180 graden. Gebruik je een oven? Rooster ze dan 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200˚C.

4. Leg ze op een bord en garneer de bloemkoolroosjes met tahin en verse peterselie.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz