fbpx ...

Deze bruschetta met aardbeien en tomaat is heerlijk om te serveren als voorgerecht. De laatste tijd maak ik vaak bruschetta, omdat het weinig moeite kost en iedereen het altijd wel lekker vindt. Bovendien kan je het van te voren al marineren, waardoor je op het moment suprême zo klaar bent. Misschien heb je wel een etentje waarbij je een Italiaanse pasta of lasagne op het menu hebt staan, dan kan je deze bruschetta met aardbeien serveren als voorgerecht. Heerlijk om van te genieten op een warme zomeravond! 

De meeste bruschetta recepten maak je met tomaat, maar bij dit recept voeg je ook aardbeien toe. Zo krijgt de bruschetta een zoete twist en bovendien is aardbei heerlijk in combinatie met basilicum. Ik weet zeker dat je gasten verrast zullen zijn van deze gezonde bruschetta. En heb je glutenvrije eters? Kies dan voor glutenvrije ciabatta! Bij biologische winkels zoals Ekoplaza en Marqt heb je ook (glutenvrije) ciabatta waar geen zooi in zit. 

 

bruschetta-met-aardbeien

bruschetta-met-aardbeien

 

Zomerse bruschetta met aardbeien en tomaat

 

Weet je hoe ik op het idee van deze zomerse bruschetta ben gekomen? Nou, ik heb dus altijd de meest vreemde dromen en af en toe droom ik dat ik recepten aan het creëren ben. Een paar weken geleden werd ik midden in de nacht wakker en had ik gedroomd dat ik een bruschetta met aardbeien at. Ik keek op mijn klok en het was half 4 ‘s nachts, niet echt de beste tijd om gelijk dit recept uit te gaan proberen. Dus schreef ik deze combinatie op en dezelfde dag stond ik nog in de keuken om het recept te proberen. 

Ik weet niet of andere creatievelingen hier ook last van hebben, maar juist midden in de nacht verzin ik altijd de leukste recepten. Natuurlijk kan ik dan niet gelijk de keuken in duiken om het te maken, maar het is wel ideaal als je even geen inspiratie hebt. Deze keer was dat zeker in het voordeel, want deze bruschetta ga ik nog vaak serveren tijdens etentjes. Ga jij dit recept ook proberen? Geniet er van!

Deze bruschetta met aardbeien en tomaat is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (Kies voor glutenvrije ciabatta)
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze bruschetta met aardbeien en tomaat vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bruschetta-met-aardbeien

gezonde-ciabatta

gezonde-ciabatta

 

Recept bruschetta met aardbeien en tomaat 

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten marineren

 

Ingrediënten
(Voor 10 bruschetta)

10 sneetjes verse ciabatta (Of meergranen stokbrood)
300 gram tomaten
300 gram aardbeien
Handje verse basilicum + extra ter garnering
Handje verse munt
1-2 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
1 teentje knoflook
Paar snufjes peper en zout

 

Benodigdheden

Oven of grillpan
Grote kom

 

Bereiding

1. Snijd de tomaten en aardbeien in kleine blokjes. Snijd ook de basilicum en munt fijn.

2. Doe dit in een grote kom en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Zet de kom 30 minuten (of langer) in de koelkast om te marineren.

3. Gebruik je een oven? Verwarm de oven van voor op 200˚C. Als je een grillpan gebruikt kan je deze ook vast opwarmen.

4. Snijd de ciabatta in dikke plakken en besmeer de boven- en onderkant met olijfolie. Dit kan je het beste doen met een bakkwast. 

5. Bak de sneetjes ciabatta 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren. Als je een grillpan gebruikt kan je ze 3 minuten aan elke kant bakken op hoog vuur, tot er donkerbruine strepen op het brood ontstaan.

6. Verwijder de schil van de knoflook, snijd de knoflook doormidden en strijk met de platte kant langs de sneetjes ciabatta.

7. Verdeel het tomaten-aardbeien mengsel over de sneetjes ciabatta en garneer met een vers blaadje basilicum.

Tip: Ook erg lekker om er nog een scheutje balsamicoazijn aan toe te voegen. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz